Programma cursussen CVO MERCHTEM - TERNAT

C21

Programma cursussen CVO MERCHTEM - TERNAT

Cvo_m_t_opendeur_september_2018
 

Bekijk het ruime gamma cursussen via onze website www.cvomt.be: Talen en Nederlands voor Anderstaligen, Informatica en Beroepsopleidingen, Kookatelier, Huis & Tuin, Mens & Cultuur en Mode & Deco.

Gemma, Kim en Aisha, Dirk, Fatima en Ali, Hans en Inge en Gabriel hebben bij ons alvast een geschikte cursus gevonden! U ook? 

 

GEMMA is een lieve oma. Haar kleinkinderen wonen aan zee en communiceren graag via smart-phone, tablet en computer. Daarom heeft Gemma dit jaar “Start met Internet” en ”Start met Tablet/Smartphone” gevolgd. Volgend schooljaar schrijft ze zich in voor “Van foto tot album” zodat ze de foto’s van haar familie aan zee vlot kan bewerken!

 

KIM is gepassioneerd door make-up en kleren. Na haar cursussen kleur-, stijl-, imagoadvies en parfum schrijft zij zich in voor onze nieuwe beroepsopleiding modeverkoopster.  

De moedertaal van AISHA is Arabisch, maar zij volgt een geïntegreerd traject Nederlands en praktijkmodules. Ook zij zal later als modeverkoopster in een klerenwinkel aan de slag gaan!

 

DIRK is zelfstandige, maar door de gevolgen van de crisis werkt hij ook deeltijds in het onderwijs. Hij schrijft zich in voor Webdesign en Mijn Webwinkel om zijn zaak online uit te breiden. Hij wil ook Frans voor Onderwijzers volgen zodat zijn lessen Frans vlotter verlopen!

 

FATIMA woont al 10 jaar in België, maar pas 1 jaar in Ternat. Zij komt uit Brussel. Ze leert Nederlands om met haar buren en vrienden te praten. Na de cursus “Op stap in je gemeente” lukt dit al aardig. Fatima doet al haar boodschappen in haar gemeente en begrijpt de facturen die in haar bus vallen.  

ALI sprak al vlot Frans en combineert nu zijn cursus Nederlands met de beroeps-opleiding meertalig polyvalent bediende zodat hij later als kantoorbediende aan de slag kan.

 

HANS en INGE gaan over 2 jaar met pensioen. Zij hebben een appartement gekocht in het zonnige Spanje, ver weg van de toeristen. Over 3 jaar willen ze in Spanje gaan wonen. Vorig schooljaar hebben ze Spaans op Reis gevolgd. Ze trekken zich al goed uit de slag tijdens hun korte vakanties. Vanaf september starten ze met Spaans voor elke dag zodat ze zich echt kunnen integreren op hun nieuwe stek.

 

Als kind hielp GABRIEL zijn grootvader al in de moestuin. Bij zijn appartement is er geen tuin, maar zijn passie voor tuinieren en zijn groene vingers zijn gebleven. Daarom heeft hij beslist in ons CVO de nieuwe cursus Hovenier aanleg tuinen en parken te volgen. Elke week gaat hij met veel plezier naar de Tuinbouwschool in Merchtem!

 

Nog niet beslist? Kom dan een kijkje nemen op 1 september 2018: OPENDEURDAG, van 10.00 u. tot 13.00 u. in Merchtem, Dendermondestraat 26 en van 13.30 u. tot 16.30 u. in Ternat, Statiestraat 37.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief