INTRADURA-gemeenten – Vanaf januari ook blauwe PMD-zakken te koop van 100 liter

C21

INTRADURA-gemeenten – Vanaf januari ook blauwe PMD-zakken te koop van 100 liter

Pmd_zakken_100_liter
INTRADURA-gemeenten – Vanaf januari ook blauwe PMD-zakken te koop van 100 liter - © Deschuyffeleer
 

De huidige blauwe PMD-zak krijgt er vanaf nieuwjaar een grotere broer bij. Vanaf januari zullen in de Intradura-gemeenten*  blauwe zakken van zowel 60 als van 100 liter kunnen aangekocht worden. Een zak van 60 liter kost 0,15 euro, die van 100 liter kost dan 0,25 euro.

“Sinds de sorteerregels voor de blauwe zakken werden uitgebreid worden er merkelijk meer blauwe zakken buiten gezet”, dat is een vaststelling die voor Intradura aanleiding gaf om ook grotere zakken in omloop te brengen.

Een andere oplossing aan het toegenomen aanbod zou een verhoogde ophaalfrequentie kunnen geweest zijn. Die regeling werd echter door Intradura niet weerhouden want hierdoor zou niet alleen de CO2 de hoogte zijn ingeschoten maar ook de werkingskost serieus stijgen.

Nog even er aan herinneren dat de afvalkalender, nu geldig voor 6 maanden, als uitscheurbare middenpagina vervat zit in de meest recente ID-krant. Die afvalkrant werd onlangs via de post in alle brievenbussen gedropt.

De Intradura-ophaaldagen blijven onveranderd. Voor de laatste stand van zaken kan u ook terecht op deze Facebook-pagina of via de Recycle!-app die kan gedownload worden.

Intradura verzekert de huis-aan-huisophalingen in onder meer Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief