Artikels Archief van Opwijk

Eeksdenkermis OPWIJK herleeft na 7 jaar

Logo_eekskenkermis

Eeksken in Opwijk, gelegen niet ver van Lebbeke en Buggenhout krijgt na 7 jaar terug een kermis en wat voor één! Verschillende jonge mensen scharen zich achter het initiatief en er is een zeer gevarieerd programma uitgewerkt, waar iedereen aan zijn trekken komt. De kermis vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli 2018.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

OPWIJK - Minister Geens op de Sint-Pauluspaardenprocessie

Vlaggen_processie

Voor de 116° keer is er Sint-Pauluspaardenprocessie te Opwijk en dit nu ZONDAG 24 JUNI 2018  (15 uur) met heel nieuwe groepen, verschuivingen van groepen, kampioenen trekpaard, wereldkampioen fanfare en de processie wordt afgerond met de prachtige rijdende beiaard van de Hanswijkprocessie Mechelen bespeeld door oud-Opwijkenaar en befaamd orgelist, Kristiaan Van Ingelgem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jun 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

116e Sint-Pauluspaardenprocessie in OPWIJK: Heel wat nieuwigheden

Jeugdmuziekkorps_oostende
jeugdmuziekkorps oostende
 

De 116e Sint-Pauluspaardenprocessie Opwijk trekt op ZONDAG 24 JUNI 2018 doorheen de straten van Opwijk-Centrum en opnieuw zijn er heel wat aantrekkelijkheden te bewonderen : nieuwe groepen, verschuivingen van groepen om het geheel nog aantrekkelijker te maken, kampioenen trekpaard, wereldkampioen fanfare en de processie wordt afgerond met de prachtige rijdende beiaard van de Hanswijkprocessie Mechelen bespeeld door oud-Opwijkenaar en befaamd orgelist, Kristiaan Van Ingelgem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

OPWIJK - Pop up repaircafé geeft rommelmarkt extra maatschappelijke dimensie

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Aanstaande zondag 10 juni pakt de Landelijke Gilde tijdens haar rommelmarkt uit met een pop up  repair- en re-usecafé. Het burgerplatform Opwijk 2040 staat samen met de Fietsersbond Opwijk in voor de organisatie ervan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2018
Paul Onselaere
ep
 

OPWIJKse werktuigenbib zoekt steun via crowdfunding

Wb_team_2
 

Wie gereedschap nodig heeft om te verbouwen, klussen of tuinieren maar opziet tegen een dure aankoop voor beperkt gebruik kan binnenkort terecht bij vzw De Werkbank, duurzame uitleenbibliotheek voor gereedschappen. Voor een beperkt lidmaatschap krijg je onbeperkte toegang tot een heel assortiment kwaliteitstoestellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

OPWIJK - Slager Erik voor de tweede keer schutterskoning Mazenzele

Erik_vanderborght__nieuwe_schutterskoning

De 45-jarige slager Erik Vanderborght is zondag voor de tweede keer schutterskoning van de Sint-Pietersgilde Mazenzele geworden. Vorige keer gebeurde dit negen jaar geleden. Hij haalde de hoofdpluim (oppergaai) in de tweede ronde af van de 27 meter staande wip (op den Dries).

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

In OPWIJK kan men sneukelen op zondag 10 juni

Foto_2__002_
 

Op zondag 10 juni 2018 vindt opnieuw en voor de 14° keer een FIETS-Sneukeltocht plaats georganiseerd door Pasar en Femma Opwijk. Er is keuze tussen twee fietstochten namelijk één van 28 km of de KIDS toer van 18km, bestemd voor gezinnen met jonge kinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

OPWIJK - Nijdropbier 68 plaatst vijftig jaar werking in de kijker

68_bier_nijdrop

Jeugdhuis Nijdrop is aan zijn vijftigste verjaardag toe en dit moet uiteraard gevierd worden en hoe trouwens! Vooreerst is er een eigen biertje met de naam ‘68’, het jaar van de start van Nijdrop.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

Ronde van België vier keer in OPWIJK

Baloise

De Baloise Belgium Tour, beter gekend als de Ronde van België, komt vier keer door Opwijk tijdens de eerste rit met start en aankomst in de naburige gemeente Buggenhout, dit op woensdag 23 mei 2018.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

Eeksken boven in kaartkampioenschap OKRA OPWIJK

Kaarten

Karel Meskens (whist) en Frans Bieseman (pandoeren) zijn de kampioenen van het kaartseizoen 2017-2018 van Okra-Opwijk. Voor Karel was het zelfs een tweede titel op rij. Meteen opnieuw Eeksken boven in dit kampioenschap, want zowel Karel (Neerveldstraat) als Frans (Eeksken) zijn van het Eeksken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

OPWIJK - Drie nieuwe CD&V kandidaten

Naamloos_2
 

Weer drie nieuwe CD&V-kandidaten voor de verkiezingen van 14 oktober bekend. Vooreerst is er Bart Van Biesen (55) van Droeshout. Hij woont op de Steenweg op Vilvoorde en is gehuwd met juf Els Wermoes (school De Lettertuin).

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

OPWIJK - Tot 3 ton minder afval dankzij gratis kippen

Kippenproject_inzet_4
 

Een groot deel van je keukenafval kan je niet composteren en mag ook niet in de GFT-zak: oud brood en restjes van bereid voedsel zoals gestoofde groenten, gekookte aardappelen of frietjes, rijst en deegwaren. Kippen weten daar wel raad mee. Een kip kan per dag ongeveer 150 gram etensresten (keuken- en tuinrestjes) verorberen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

OPWIJK - Spooroverwegen worden tunnels

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

De overwegen voor het spoor worden vervangen door tunnels en de eerste die hiervoor in aanmerking komt is de spooroverweg Brussel-Dendermonde op de drukke weg, Klei (een gewestweg N211). Negen huizen zouden verdwijnen voor een tunnel).

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

OPWIJK - Voertuigenwijding en Rally tijdens tweede sinksendag

Vtb_opwijk

Voor de 58ste keer wordt in Opwijk op tweede Pinksterdag (maandag 21 mei 2018) een voertuigenwijding gehouden en dit in de voormiddag om 10u30 aan de Sint-Pauluskerk. Ter gelegenheid hiervan is er opnieuw een herdenkingsvaantje te bekomen aan de prijs van 3 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

OPWIJK - Nieuwbouwproject in de Vanbreuze gebouwen

Vanbreuze_fabriekstraat

De gebouwen van de eens roemrijke Opwijkse lompenfabriek Vanbrueze, het bedrijf verhuisde naar Erembodegem, zijn zo goed als verdwenen en dit geeft wel een aardig gevoel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

Aanleg parking Borchtsite OPWIJK een feit

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Op de Borchsite in het Hof ten Hemelrijk, eerst voorzien voor sociale huisvesting, komt een parking met pleinfunctie en dit voor honderd langparkeerders. Nadien ligt het in de bedoeling om kort-parkeren ten voordele van de middenstand aan te pakken in het centrum van de gemeente.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2018
Paul Onselaere
ep
 

OPWIJK - Alcoholtesters

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

In Opwijk komen er alcoholtesters en de eerste is aan de ingang van de schuur van het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk. Het betreft een wandtoestel met elektrochemische sensor en videoscherm (zonder muntinworp) speciaal ontworpen voor publiek gebruik (met een rietje) in uitgaans- en andere gelegenheden waar alcohol wordt gebruikt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2018
Paul Onselaere
ep
 

Kunst In Lege Huizen en Toer & Taxus schenken 500 euro aan Natuurpunt-IJsvogel OPWIJK

Foto_kilh_-_natuurpunt
 

Na opnieuw een succesvolle expo ‘Met zicht op de lente’ met 18 lokale kunstenaars in de voormalige bloemenwinkel Helios in Opwijk, schenken organisatoren Kunst In Lege Huizen en Toer & Taxus dit keer een cheque van 500 euro aan Natuurpunt-IJsvogel Opwijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Zevende keer lijsttrekker van Open VLD OPWIJK

Albert_beerens

Voor de zevende keer voert huidig burgemeester Albert Beerens de Open VLD-lijst (vroeger wel PVV en VLD)  aan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De lijst bevat 12 vrouwen en 11 mannen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 apr 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

Nieuwe kandidaten N-VA OPWIJK voor verkiezingen

_

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober aanstaande pakt N-VA Opwijk opnieuw met twee nieuwe kandidaten uit. Vooreerst is er Rudy De Maesschalck, beter bekend in de gemeente als ‘De Flurk’. Hij is 48 jaar en werkt als informaticus bij een groot ICT-provider.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 apr 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 

Laatste Nieuws

Paul Onselaere | 19 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Paul Onselaere | 22 mei 2018
Paul Onselaere | 21 mei 2018
Paul Onselaere | 02 mei 2018
Paul Onselaere | 01 mei 2018
Paul Onselaere | 28 apr 2018
Paul Onselaere | 28 apr 2018
Paul Onselaere | 22 apr 2018

archief