Artikels Archief van Opwijk

C21

Mondzorgproject in Asse, Merchtem, Affligem, Opwijk en Liedekerke

Image001__34_

Financiële, sociale en administratieve drempels maken het voor mensen in armoede of met een sociale kwetsbaarheid moeilijk om goede mondzorg te vinden. Deze drempels maken het ook voor de tandarts lastig om goede zorgen te verlenen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Voormalig voorzitter Vlaamse Volksbeweging Bart De Valck krijgt strijdplaats bij Vlaams Belang:

Bart_de_valck2
 

 Bart De Valck zal op 9 juni op de 5de plaats staan voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant. Dat besliste de partijraad van het Vlaams Belang. De Vlaams-nationale partij haalt met De Valck een veelbesproken topper binnen uit de Vlaamse Beweging en versterkt zo haar communautaire flank.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2024
Marc Sluys
 

Fijne feestdagen!

Wenskaart_nk_ep_2023
 

Fijne feestdagen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2023
Redactie Editiepajot
 

We zijn terug!

Beste lezer van Editiepajot,

31 dagen hebben jullie ons moeten missen.

Eind september zou het doek definitief vallen over onze internetkrant.

30 september, hoop

Op 30 september konden jullie misschien nog ons laatste bericht lezen: ‘Editiepajot komt terug’.

Er kwam dan toch een sprankeltje hoop.

Dat terugkomen heeft dagen en liters bloed, zweet en tranen gekost :-).

De hosting was opgezegd, de server was opgezegd, Editiepajot draaide op een stokoude versie, allemaal problemen die moesten opgelost worden. Gelukkig was er nog een backup gemaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2023
Redactie Editiepajot
 

REGIO - Update !Openbare straatverlichting blijft langer branden in Halle-Vilvoorde

Halle_led_verlichting_
 

Negenentwintig lokale besturen maken via het overlegplatform Toekomstforum Halle-Vilvoorde hun besluit kenbaar om de regeling rond het doven van de openbare straatverlichting te veranderen. Vanaf 9 oktober 2023 zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf dan zou er ook de mogelijkheid zijn om de straatverlichting in de nacht van zondag op maandag te laten branden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys/Marc Colpaert
 

REGIO - 9 Vlaams-Brabantse gemeenten doen mee aan SURE2050

Scherm__afbeelding_2023-08-28_om_10
 

 9 gemeenten in Vlaams-Brabant werken aan een strategisch duurzaam vastgoedplan om hun gemeentelijke gebouwen tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Via het Europees ​project  SURE2050  genoten Asse, Dilbeek, Landen, Machelen, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Tielt-Winge en Zaventem de afgelopen drie jaar van nodige opleiding en begeleiding door specialisten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2023
Marc Sluys
 

ASSE/REGIO - Campagne voor versterking Nederlands als verbindende taal in de sportgebeuren van de Vlaamse Rand

Hv6k8al9
Op 9 augustus overhandigde gedeputeerde Gunther Coppens de eerste 'Samen scoren met Nederlands'-spandoek aan het gemeentebestuur van Asse op het voetbalveld van FC Asse 2002
 
Op 9 augustus ontving de gemeente Asse als eerste de spandoeken met daarop de boodschap ‘Samen scoren met Nederlands’. Deze spandoeken zijn een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant om het Nederlands als verbindende taal in het sportgebeuren in de Vlaamse Rand in de kijker te zetten. In totaal worden er 146 spandoeken uitgedeeld in de 19 gemeenten.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Het is niet allemaal goud en glitter op Tomorrowland volgens een medewerkster

362203968_3599524926948741_2353792262775046622_n
Ingezonden foto
 

Een jonge vrouw was niet tevreden volgens haar getuigenis, over hoe bepaalde mensen  in Tomorrowland(TML) omgingen met sommige mensen van het personeel. Ze hoopt met haar getuigenis andere mensen te waarschuwen, om erg op te letten. Zeker voor iedereen die volgend jaar als crew gaat werken op TML,  als vrijwilliger met voorwaarden. Voor de vrouw uit het Pajottenland komt er nooit nog een vervolg en gaat ze zeker niet meer werken in TML. De reden was, werken in uitermate slechte omstandigheden, slapen in tentjes die overstroomden en geen pull, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Ontdek vanaf 1 juli de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse

Editiepajot_gooik_bussen__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
 Ontdek vanaf 1 juli 2023 de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse! De Vlaamse overheid en De Lijn hebben geluisterd naar de behoeften van reizigers en introduceren gefaseerd een nieuw busnet dat efficiënt, duurzaam en flexibel is. Het is tijd om de reiservaring te verbeteren en te profiteren van een naadloze combinatie van fiets, bus, trein en tram.  Met de komst van lijn 65 Asse - Ternat - Lennik - Leerbeek vanaf 1 juli 2023 wordt het vervoersaanbod nog beter. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Kom meer te weten over het verleden van onze streek tijdens de archeologiedagen eind mei

A_archeologie
 
Op 26, 27 en 28 mei zijn er in gans Vlaanderen de Archeologiedagen. In Vlaams-Brabant kunnen archeologiefanaten of nieuwsgierige liefhebbers deelnemen en het verleden onder hun voeten ontdekken tijdens activiteiten in 15 gemeenten. In Vlaams-Brabant vindt men deze activiteiten in Dilbeek, Geetbets, Grimbergen, Hoeilaart, Keerbergen, Leuven, Londerzeel, Machelen, Merchtem, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

OPWIJK/MERCHTEM - Fiberklaar komt met glasvezelnetwerk naar Opwijk en Merchtem

A_a_fiber
Ingezonden foto
 
Fiberklaar kondigt aan dat het zijn glasvezelnetwerk verder zal uitrollen in Opwijk en Merchtem. Per gemeente organiseert Fiberklaar twee infomomenten, waarvoor inwoners zich kunnen inschrijven via www.fiberklaar.be/opwijk en www.fiberklaar.be/merchtem. Deze infomomenten zullen op volgende tijdstippen plaatsvinden: · Opwijk: 30/05 (online) en 06/06 (live), · Merchtem: 06/06 (online) en 13/06 (live). 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE/REGIO - CM Gezondheidsfonds verrast 500 mensen met gebakje

Taartenactie_amalo
Ingezonden foto
 

Begin mei kwam bij 500 mensen uit de CM-zone AMALO (Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk) onverwacht iemand langs met een taartje. Met dit initiatief willen de CM-vrijwilligers het contact en de verbondenheid tussen mensen stimuleren. Geïnteresseerde inwoners uit de vijf gemeenten konden vooraf een gratis taartje bestellen om mensen uit hun buurt te verrassen. De respons was groot: maar liefst 500 mensen reageerden. Zij gingen op 3, 4 of 5 mei bij iemand uit hun omgeving langs om het gebakje af te geven of samen op te eten.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Ondanks de regen kan Erfgoeddag op meer dan 3000 nieuwsgieringen rekenen in het Pajottenland en de Zennevallei

Erfgoeddag_bellingen
Erfgoeddag Bellingen. Ingezonden foto
 

De laatste zondag van april is traditiegetrouw een feest voor de erfgoedliefhebber. Dit jaar was dit geenszins anders: maar liefst 26 activiteiten zetten het cultureel erfgoed van het Pajottenland en de Zennevallei in de kijker. Het thema ‘Beestig’ kon ondanks de natte weersomstandigheden toch maar liefst 3322 bezoekers bekoren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - (H)eerlijk lokaalmarkt, ontdek lokaal geproduceerde voedselwaren en producenten van hoeveproducten uit Aalst, Affligem, Asse en Opwijk

Image001__6_
 

Regionaal Landschap Schelde-Durme organiseert samen met Stad Aalst, Gemeente Asse, Opwijk en Affligem op zaterdag 13 mei een korteketenmarkt met voedingswaren uit de regio. Bezoekers maken er kennis met lokale hoeveproducten, genieten van muziek en straattheater, randanimatie voor de kleinsten én kunnen aanschuiven bij de langste picknicktafel.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Bedrijvenzone Vlaamse Staak in OPWIJK is helemaal uitverkocht

Scherm__afbeelding_2023-03-31_om_11
 

 Vorige week werd de verkoopovereenkomst getekend van het laatste bedrijfslot in bedrijvenzone Vlaamse Staak in Opwijk. Meer dan 15 lokale ondernemers kozen dit duurzame en innovatieve bedrijventerrein ondertussen als hun toekomstige uitvalsbasis

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2023
Marc Sluys
 

TERNAT - Een nieuwe productie van THEATER TARTAAR & HETGEVOLG

Image001__15_
 
 ALS DE KONING KOMT is een nieuwe voorstelling van de spelers van THEATER TARTAAR dat dertig jaar geleden ontstond als theateratelier in een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit gaat door op dinsdag 28 maart om 19 uur in de CC DE Ploter in Ternat.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

OPWIJK / REGIO - Ga naar de opendeurdag demowoning 3WPLUS

A_kijkwoning
 

Wie graag meer wil weten over warmtepompen of kakhennepisolatie, kan op donderdag 30 maart terecht in de demowoning van 3Wplus in Opwijk voor een gratis kijkdag. Meer weten over warmtepompen of kalkhennepisolatie kom dan zeker langs naar de demowoning van 3Wplus. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Breng jij onze huismussen mee in kaart?

A_bos_te_weining
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 

Het huismussentelweekend gaat door op 25 en 26 maart 2023. Tel jij mee? Dit neemt slechts 10 minuutjes van jouw tijd in beslag. Hoewel de huismussen steevast de eerste plaats innemen bij het vogeltelweekend georganiseerd door Natuurpunt, gaat het niet zo goed met hen. De grootte van onze huismussengroepen gaat er namelijk op achteruit. Kleine kolonies hebben het moeilijk om zich voort te planten, jonge huismussen groot te brengen en zo nieuwe naburige kolonies te stichten om uiteindelijk te blijven voortbestaan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE/OPWIJK - 3,8 miljoen voor schoolbouwprojecten in Vlaams-Brabant

Ben_weyts_0
 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert in januari € 3,8 miljoen in gloednieuwe en te renoveren schoolgebouwen in Vlaams-Brabant. Maar liefst 9 scholenbouwprojecten zullen met deze infrastructuurmiddelen aan de slag kunnen. “In deze regeerperiode investeren we € 3 miljard in schoolinfrastructuur. Dit is een extra investeringsimpuls van € 500 miljoen t.o.v. de voorbije jaren. Dat is historisch. Hiermee investeren we niet alleen in de scholenbouw, maar ook in de onderwijskwaliteit. En dus in de toekomst van onze kinderen”, zegt Weyts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Boekviering Some Body Help bij Museum Dr. Guislain in Gent

A_foto_menschaert_griet
Ingezonden foto
 

Op 27 januari om 20 uur presenteert Griet Menschaert afkomstig uit Vollezele haar nieuw kunstboek ‘Some Body Help’ bij Museum Dr. Guislain in Gent. Ze werkte samen met 3 schrijvers. Het concept ontstond tijdens de lockdowns, waarin geen fysiek contact mogelijk was, terwijl we er juist zoveel nood aan hadden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Redactie Editiepajot | 23 dec 2023
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief