OPWIJK - Fruitboom- en haagplantactie Regionaal Landschap Groene Corridor vzw

C21

OPWIJK - Fruitboom- en haagplantactie Regionaal Landschap Groene Corridor vzw

Groene_corridor_p200

Regionaal Landschap Groene Corridor vzw, partner van je gemeente op vlak van milieu- en landschapsbeheer en natuurbeleving, timmert reeds enige jaren aan de weg in jouw regio en gemeente. Samen met alle gebruikers van de open ruimte (recreanten, landbouwers, jagers, natuurliefhebbers,enz…) proberen we voor een grotere natuurverankering en een mooier landschap te zorgen in onze dichtbebouwde streek en drukbewoonde streek. Omdat onze gebiedsgerichte, omvangrijkere ingrepen meestal niet weggelegd zijn voor het individuele particuliere eigendom, richten we dit jaar opnieuw onze fruitboom- en haagplantactie in. Hierop kan iedereen, tot de bezitters van kleine stadstuintjes toe, intekenen! Via deze actie bieden we immers iedereen de mogelijkheid om tegen zeer voordelige prijzen zowel streekeigen plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten als diverse oude soorten hoogstamfruitbomen aan te kopen. Je tuin of leefomgeving wordt er mooier en aangenamer door en je werkt actief mee aan het scheppen van ontelbare groei- nest- en woongelegenheden voor bedreigde planten en dieren. En in 2010, Internationaal Jaar van de Biodiversiteit, willen we dit laatste nog eens extra in de verf zetten!

Wat is ons aanbod?
Het haagplantsoen wordt aangeboden in gemengde pakketten: er zijn pakketten voor de klassieke geschoren haag, de doornige haag en de bredere bessen- en bloesemheg. Als het iets "ruiger" mag, zijn er de houtkantpakketten. En heb je heel wat ruimte, dan is een nectar- en vogelbosje misschien iets voor jou. In elk pakket zitten 3 tot 6 soorten in een geoptimaliseerde menging van 25 tot 30 plantjes. Ook ons aanbod hoogstamfruit is zeer ruim: een vijftigtal rassen die van oudsher in onze streek voorkwamen en die in de loop van vorige eeuw steeds meer in de verdrukking kwamen ten voordele van enkele productiesoorten op laagstam. Herontdek deze fruitschatten met hun verbazende rijkdom aan vormen, kleuren, geuren en smaken!
De exacte pakketsamenstellingen, rassenlijsten en prijzen worden in de loop van de zomer op onze website geplaatst en je vindt die natuurlijk ook terug op de bestelformulieren.
 
Bestellen
De bestelperiode loopt van 1 september tot 15 oktober. De bestelformulieren zijn vanaf 1 september te verkrijgen op de milieudienst van de deelnemende gemeenten. Bestellen gebeurt echter bij voorkeur via onze website www.rlgc.be , omdat je onze administratie zo een flink handje helpt, belonen we dat met een korting van 5%!
 
Na het bestellen ontvang je ter bevestiging een email op het door jou opgegeven adres. Deze email bevat alle informatie over je bestelling, de betaling en het afhalen van de pakketten op een centrale plaats in de eigen gemeente. Beschik je zelf niet over een e-mailadres en kun je ook niet bij familie of vrienden terecht? Vul dan een papieren formulier in en bezorg dit aan de milieudienst van je gemeente. Zij verwerken dit dan en je ontvangt de afgedrukte bestelbevestiging onmiddellijk ter plekke. 
 
Meer info?
Alle verdere info vind je op de website www.rlgc.be . Je kunt ook contact opnemen met RLGC vzw, Leuvensestraat 117, 1800 Vilvoorde, tel. 02/253 43 04 (vragen naar Joeri Cornelis) of via haagplantactie@rlgc.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2010
An Peeters
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief