OPWIJK - Zwerfvuilactie op vrijdag 15 oktober

C21

OPWIJK - Zwerfvuilactie op vrijdag 15 oktober

Zwerfvuil_p200

Jaarlijks organiseert de gemeente Opwijk een zwerfvuilactie op haar grondgebied, afwisselend gebeurt dit in samenwerking met de Opwijkse scholen of met de lokale jeugdbewegingen. Op vrijdag 15 oktober wordt in samenwerking met de Opwijkse scholen een zwerfvuilactie georganiseerd, waarbij het zwerfvuil in 2 belangrijke afvalfracties wordt ingezameld: PMD-afval en restafval.

Zwerfvuil vormt jammer genoeg nog steeds een belangrijke vorm van vervuiling van onze leefomgeving… Al te vaak worden achteloos afvalresten in de natuur en langs de openbare weg achtergelaten die wanneer ze niet tijdig worden opgeruimd niet alleen zorgen voor een vervuilde omgeving, maar tevens schade kunnen berokkenen aan onze natuur! Toch iets om even bij na te denken…
Met de jaarlijkse organisatie van een zwerfvuilactie in onze gemeente, willen wij de aandacht vestigen op deze problematiek en de burger bewust maken van de nadelige gevolgen van zwerfvuil in de natuur.
Vrijwilligers die graag een handje toesteken bij het helpen opruimen van zwerfvuil op vrijdag 15 oktober, zijn zeker welkom bij één van de vele groepjes leerlingen van de scholen die vrijdag 15 oktober op pad zullen zijn in Opwijk.
Werken op vrijdag 15 oktober mee aan de zwerfvuilactie:
Gemeentelijke groendienst, Intercommunale Haviland, Basisschool De Duizendpoot, Vrije Basisschool Nijverseel (’t Luikertje), Vrije basisschool Centrum (De Leertrommel), VKO-middenschool, gemeentelijke basisschool De Boot, Vrije basisschool Mazenzele en Droeshout, gemeentelijke BLO-school Mozaïek.
Meer informatie?
Milieuambtenaar Eric Roelands
– Tel. 052/36.51.31
– E-mail: eric.roelands@opwijk.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2010
An Peeters
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief