PAJOTTENLAND - Intensieve alcoholcontroles in juni

C21

PAJOTTENLAND - Intensieve alcoholcontroles in juni

Politiewagen

In juni 2008 voeren de politiediensten intensieve verkeerscontroles over het hele grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant. De controles passen in de campagne 'BOB in Vlaams-Brabant' die deel uitmaakt van het provinciaal actieplan tegen dronkenschap achter het stuur. Met dit plan wil de provinciale overheid, samen met de lokale en federale politiediensten, het aantal verkeersongevallen die het gevolg zijn van rijden onder invloed doen dalen.

De controles zullen bijzonder intensief worden gevoerd in de week van 8 tot 14 juni.
 
Vele verkeersongevallen zijn het gevolg van chauffeurs die rijden onder invloed van alcohol, drugs of medicatie. Alcohol speelt een rol in één op vier ongevallen met doden of zwaargewonden. In 85% van de ongevallen met alcoholgebruik is de bestuurder een gelegenheidsdrinker en geen alcoholverslaafde.
 
De provinciale overheid wil met sensibiliserende campagnes en controleacties de bevolking bewustmaken van de gevaren van rijden onder invloed. Rijden onder invloed blijft één van de belangrijkste verkeersveiligheidsproblemen in ons land, naast snelheid en het niet dragen van de veiligheidsgordel. 'BOB in Vlaams-Brabant' is daarom gericht op het verminderen van het aantal verkeersongevallen veroorzaakt door bestuurders die rijden onder invloed.
 
 
Resultaten gordeldracht- en alcoholcontroles in april
In april 2008 verrichtten de politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant gedurende 86 uren gerichte controles op rijden onder invloed. De politiediensten lieten 789 chauffeurs blazen om na te gaan of er sprake was van strafbare alcoholintoxicatie. Voor 55 chauffeurs was dat het geval. Dit komt overeen met 5,3 % van het totaal aantal gecontroleerde personen.
De controles vonden voor het Pajottenland onder andere plaats in de politiezones Sint-Pieters-Leeuw, Halle, AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel) en in de politiezone Pajottenland (Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen).
 
Als gevolg van deze controles hebben in totaal 14 chauffeurs hun rijbewijs op bevel van het parket onmiddellijk moeten inleveren.
 
Tevens organiseerden acht Vlaams-Brabantse politiezones in april gedurende 130 uren bijkomende controles op het dragen van de gordel in de wagen door de chauffeurs en de inzittenden. De controles worden gehouden in het kader van de campagne 'Bij mij ben je veilig', een campagne die de Vlaams-Brabanders wil aanzetten om steeds de gordel te dragen in de auto. De politiefunctionarissen schreven 682 onmiddellijke inningen en 17 processen-verbaal uit voor chauffeurs of inzittenden die geen gordel droegen op het moment van de controle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief