INZET en Groen bevragen OPWIJKenaars

C21

INZET en Groen bevragen OPWIJKenaars

Editiepajot_opwijk_inzet_en_groen_ingezonden_foto
(ingezonden foto)
 

INZET en Groen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Aangezien inspraak erg belangrijk is voor dit progressieve kartel, werd er ook gepeild naar de mening van de Opwijkenaar. Aan de hand van post-its konden de mensen hun aandachtspunten toevoegen aan de woordenwolk van INZET en Groen, die ondertussen al her en der in het straatbeeld te zien is. Maar liefst tachtig mensen namen de moeite om iets op te schrijven en heel wat andere gaven er mondelinge commentaren.

Al deze opmerkingen werden uitgebreid besproken en we komen tot de volgende conclusies:
• Gedurende heel de vorige legislatuur heeft INZET zich ingezet voor meer verkeerveiligheid, meer fietspaden, betaalbaar wonen, bebossing en meer groen, dit werd door de bevolking zeer gesmaakt en smaakt naar meer.
• De burgers willen dat INZET-GROEN zich verder blijft inzetten voor een leefbare gemeente.
• De vraag naar een financieel gezond beleid en een toegankelijke administratie zijn thema’s die de bevolking nauw aan het hart liggen.
• De Opwijkenaar vindt ook dat INZET-GROEN blijvend aandacht moet besteden aan alle bevolkingsgroepen: kinderen, jongeren, gezinnen, alleenstaanden, mindervaliden en gepensioneerden.
Al deze punten krijgen aandacht in ons programma en het doet ons deugd om vast te stellen dat dit werkelijk leeft in Opwijk. Maar natuurlijk waren er ook enkele punten die we niet in ons programma hadden staan, zoals bijvoorbeeld de bouw van een zwembad. Dit voorstel, hoe waardevol ook, is jammer genoeg financieel niet haalbaar. Door naar creatieve oplossingen te zoeken, kunnen we misschien wel de waterratten onder ons tegemoet komen. Waarom bijvoorbeeld niet bekijken of de inwoners van OPWIJK in de naburige gemeente zouden kunnen zwemmen tegen een gunsttarief?
Het kartel INZET-GROEN was blij te zien dat een groot deel van de bevolking zich kan terug vinden haar verkiezingsprogramma. We willen dan ook iedereen bedanken voor de vele mondelinge en schriftelijke tips die we mochten ontvangen.
We konden vaststellen dat ons programma een weergave is van wat er leeft bij de bevolking en dat doet deugd.
 Een tevreden kartel INZET-Groen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2012
EP
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief