Provincie Vlaams-Brabant, OPWIJK en MERCHTEM maken werk van OMA-fietsroute

C21

Provincie Vlaams-Brabant, OPWIJK en MERCHTEM maken werk van OMA-fietsroute

An_hermans_2013_p200
An Hermans (ep)

De provincieraad van Vlaams-Brabant gunde een studie voor de aanleg van een fietspad langs de spoorweg van Opwijk over Merchtem naar Asse.

‘We keurden het bestek en de wijze van gunnen voor de uitvoering van een studieopdracht voor de aanleg van een fietspad langs het spoorwegtraject Opwijk-Merchtem-Asse, op het grondgebied van de gemeenten Opwijk en Merchtem, de zogenaamde OMA-fietsroute, goed’, zegt An Hermans, raadsvoorzitter.
Deze OMA-fietsroute wordt een veilige, rustige en comfortabele fietsverbinding tussen de woonkernen, schoolomgevingen en de stationsomgevingen van Opwijk, Merchtem, Mollem en Asse. De OMA-fietsroute sluit aan op de OMA-B fietsroute. De OMA-B fietsroute gaat vanaf het station van Asse naar Brussel en maakt deel uit van het fietsGEN’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.
De studie wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie, de gemeente Opwijk en de gemeente Merchtem. De provincie treedt bij de opdracht op in gezamenlijke naam van de opdrachtgevende overheden en staat in voor de coördinatie en de leiding van de studieopdracht. De gemeenten Opwijk en Merchtem betalen.
Vanaf het moment dat Opwijk en Merchtem ook het bestek goedkeuren, kan de studie uitgevoerd worden. Deze studie start in 2013 en eindigt in 2014.
Voor de aanleg van het gedeelte van de OMA-fietsroute op het grondgebied van de gemeente Asse, is de gemeente zelf opdrachtgever.
‘Het aanleggen van autoluwe fietsroutes met een hoog comfort is een prioriteit voor ons. Want goede fietsinfrastructuur trekt fietsers aan’, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief