Afvaardiging Tsjaad officieel ontvangen door gemeente OPWIJK

C21

Afvaardiging Tsjaad officieel ontvangen door gemeente OPWIJK

Editiepajot_opwijk_bezoek_tjaad_foto_ingezonden
(ingezonden foto)
 

Een afvaardiging van het Afrikaanse land Tsjaad werd officieel ontvangen door het gemeentebestuur van Opwijk. De ereconsul van Tsjaad Yvan Tilmant begeleidde het prominente gezelschap tijdens het bezoek aan het gemeentehuis, waar ze werden opgewacht door burgemeester Albert Beerens, schepen Inez De Coninck, gemeentesecretaris José Van Damme, bestuurssecretaris Katleen Biesemans en Marc Meeussen (Derdewereldhuis).

“Het is de gewoonte dat er eerst een bezoek wordt gebracht aan het consulaat zelf”, aldus Yvan Tilmant, die zelf Opwijkenaar is. “Opzet van de reis is zo veel mogelijk contacten leggen met de medische wereld en samenwerkingsovereenkomsten aan te gaan. Zo is epilepsie in Tsjaad bijvoorbeeld een veel voorkomende ziekte die vaak wordt geassocieerd met het spirituele. Door het ter beschikking krijgen van de juiste medicatie kan er taboedoorbrekend gewerkt worden. Deze delegatie bracht reeds een bezoek aan het farmaceutisch bedrijf UCB en met het Brusselse Sint-Lucas-ziekenhuis wordt er onder andere een uitwisselingsprogramma opgezet”.
Burgemeester Beerens dankte de afvaardiging voor het bezoek en wenste hen veel succes met hun inzet en inspanningen om de volksgezondheid in eigen land naar een hoger niveau te tillen. Op haar beurt dankten de leden van de delegatie het gemeentebestuur voor zoveel gastvrijheid en belangstelling.
Naast de ereconsul zelf bestaat de afvaardiging van Tsjaad uit: de heer Mahamat Ali Charfadine (ministerie van Volksgezondheid), Dr Ali M Moussa (adjunct-directeur algemeen ziekenhuis N’djamena Tsjaad), Dr Anour Mahamat Abdel Aziz (hoofd spoeddienst algemeen ziekenhuis N’djamena Tsjaad & decaan aan de faculteit wetenschappen en gezondheid van N’djamena) en professor Kaboro Mignagal (hoofd reanimatiedienst algemeen ziekenhuis N’djamena Tsjaad, onderzoeker & vice-decaan aan de faculteit wetenschappen en gezondheid van N’djamena)
De ambassadeur van Tsjaad, de heer Ahmat Awad Sakine, die de delegatie had moeten leiden, liet zich verontschuldigen. Op dezelfde dag vond in Brussel de grote conferentie over Mali plaats. De ambassadeur woonde deze bij, samen met de minister van Buitenlandse Zaken. (Tsjaad is samen met Frankrijk en België betrokken in Mali in de strijd tegen de moslimextremisten).
De Republiek Tsjaad heeft als hoofdstad N’djamena en telt ongeveer 12 miljoen inwoners. De officiële landstalen zijn Frans en Arabisch.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief