OPWIJK - Kaasfestijn in MOZA-IK

C21

OPWIJK - Kaasfestijn in MOZA-IK

Editiepajot-ingezonden-foto-moza-ik-opwijk-03022014
Ingezonden foto

Het kaasfestijn vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 februari.  Iedereen van harte welkom vanaf 17u. Voor 12 euro kan je onbeperkt genieten van een kaas- en/of vleesschotel. Verder zijn er ook nog sla, tomaten, kool, brood,… Je kan zelf kiezen welke kazen of welk vlees je op je bord wenst.  Het nagerecht Tiramisu, rijstpap, chocolademousse of taart moet je wel apart betalen. Je kan je eten, je drank en nagerecht betalen met waardekaarten van € 2,00 die je op voorhand hebt gekocht. Het tombolanummer op deze waardekaarten kan er voor zorgen dat je een mooie prijs wint of dat je een gratis nagerecht krijgt. Dit kan je direct nakijken bij de ingang, want daar hangen de winnende nummers omhoog.

De opbrengst van dit kaasfestijn zal gaan naar de beloningen voor de leerlingen om goed gedrag aan te moedigen , een groot scherm met beamer in de refter en de verdere algemene schoolwerking. 

In Moza-ik wordt goed gedrag beloond, aan minder goed gedrag hangt er een gevolg. Achter de gedragsaanpak zit een hele visie met een evenwicht tussen straffen en belonen. Kunnen belonen is dikwijls nog veel beter dan straffen. Een goede structuur en goede afspraken op voorhand zijn onontbeerlijk.

Opvoeden is een moeilijke taak. Het is in de eerste plaats een taak van de ouders. Belangrijk is dat de ouders onderling goede afspraken maken voor de opvoeding en het gedrag van hun kinderen. Zij steunen daarbij niet alleen elkaar, maar ook de school. Dit biedt het kind warmte en zekerheid. Kijk in de eerste plaats naar wat uw kind goed doet en benoem het ook: “Ik vind het fijn dat je me helpt afdrogen” of “Tof dat je alles netjes hebt opgeruimd” of “Vake zal tevreden zijn als jij je huistaak hebt gemaakt” Dit zijn kleine dingen die het gedrag van uw kind positief beïnvloeden.

Je mag er best kwistig mee omspringen. Succes ermee.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief