OPWIJK - Oud-Opwijkenaar Jos Berghman overleden

C21

OPWIJK - Oud-Opwijkenaar Jos Berghman overleden

Editiepajot_jos_berghman_14102014
EP

Oud-Opwijkenaar, socioloog en professor aan de KU Leuven, Jos Berghman (65), plotseling  overleden en dit de dag voor zijn oppensioenstelling.

Hij was zeer gespecialiseerd en gewaardeerd hiervoor inzake Sociale Zekerheid en Pensioenen. 

 

Jos was tevens de broer van de sinds enkele jaren geleden overleden bekende Opwijkse figuur Polle Berghman, oud-schepen van Opwijk.

 

Prof. dr. Jos Berghman studeerde in 1971 af in de politieke en sociale wetenschappen aan de KU Leuven.

Hij specialiseerde zich in sociale zekerheid en sociaal beleid en behaalde in 1981 de titel van doctor in de politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Hij was er verbonden aan het Centrum voor Sociaal Beleid, eerst als assistent en daarna als directeur. Nadien gaf hij les over de sociale zekerheid aan de Universiteit van Tilburg (Nederland). Hij werd er later ook decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen en dit tot 1998. Hij werd toen hoogleraar Sociaal Beleid en onderzoekscoördinator aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven. Hij was programmadirecteur van de opleiding sociologie en was onder meer voorzitter van het Beheerscomité van de Belgische Sociale Zekerheid.

 

Verder was hij adviseur voor de Europese commissie en lid van de Commissie Pensioenen. In Opwijk was hij vooral bekend als zoon van “meester Berghman”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2014
Paul Onselaere
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief