OPWIJK - Verwervingspremie voor jonge Opwijkenaars een succes

C21

OPWIJK - Verwervingspremie voor jonge Opwijkenaars een succes

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

Meer dan een jaar geleden startte de gemeente Opwijk met de verwervingspremies voor jonge Opwijkenaars. Het gemeentebestuur maakte nu een evaluatie. De resultaten blijken meer dan positief te zijn. “Met deze premie ondersteunen we jonge Opwijkse gezinnen bij de aankoop van een woning.” Aldus Schepen van woonbeleid Inez De Coninck (N-VA). 

Succesvolle evaluatie - Nu de maatregel een jaar in werking is, werd een evaluatie gemaakt door het Schepencollege. Deze bleek meer dan succesvol. De verwervingspremie is zeer populair. Reeds meer dan 24 Opwijkse gezinnen maakten er gebruik van. 

 

Resultaten - Van die 24 gebruikten er 20 gezinnen de premie voor de aankoop van een woning en 4 voor de aankoop van een appartement. Inwoners kunnen met al hun vragen over de premie terecht bij de woonconsulent. Hierdoor werden er slechts 7 dossiers afgekeurd. 

 

Reglement - Om in aanmerking te komen voor de premie zijn er enkele voorwaarden. De premie geldt enkel voor de aankoop van een eerste woning, voor wie de Nederlandse taal machtig is en 15 jaar in Opwijk woont of gewoond heeft. Het reglement vindt je makkelijk terug op www.opwijk.be.

 

“Vermits de evaluatie zo positief is, zal het gemeentebestuur de verwervingspremie de komende jaren voortzetten.” Aldus Inez De Coninck.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief