OPWIJK - Affligem Blond Europees kampioen

C21

OPWIJK - Affligem Blond Europees kampioen

Editiepajot_affligem_blond

Affligem Brouwerij uit Opwijk blijft de medailles opstapelen. De jury van de European Beer Star bekroonde maar liefst twee Affligem bieren met een medaille: de Affligem Blond (foto) én de Affligem Tripel.

De Affligem Blond krijgt de hoogste erkenning - net zoals vorig jaar in de categorie “Belgian Style Ale” - en mag de gouden medaille mee naar huis nemen. Hiermee laat Affligem opnieuw enkele belangrijke bieren achter zich. Ook de Affligem Tripel viel opnieuw in de prijzen, in de categorie “Belgian Triple”, met de zilveren medaille.

Deze dubbele winst is volgens de wedstrijdorganisatie het bewijs van de constante hoge kwaliteit van onze bieren. Een statement dat we als brouwerij uiteraard alleen maar kunnen beamen gezien onze typische authentieke brouwmethoden. Sinds het ontstaan van deze Europese competitie viel Affligem immers al meerdere keren in de prijzen:

De prijzen worden uitgereikt op de ceremonie van de Brau Beviale in Nürnberg, Europa’s grootste beurs voor de brouwerswereld. De tegenstand was nog nooit zo groot als dit jaar: meer dan 688 verschillende bieren uit 32 landen waren dit jaar ingeschreven voor de wedstrijd. In een blinde proeverij beoordeelde de jury, bestaande uit 65 internationale experts, de bieren op zowel standaardcriteria zoals smaak, schuim en kleur, alsook op categorie-specifieke kenmerken die een belangrijke rol spelen.

De European Beer Star competitie ontstond in 2004 en is een samenwerking tussen het Verband Privater Brauereien en de Association of Small and Independent Breweries in Europe. In deze wedstrijd ligt de nadruk op de smaakbeleving en de aantrekkelijkheid van een bier. De competitie is opengesteld voor alle actieve brouwerijen, zowel in Europa als wereldwijd.

Affligem Brouwerij bds nv is gevestigd in Opwijk. Ze is gespecialiseerd in het maken van bieren van hoge gisting met nagisting op fles. Naast het Affligem abdijbier brouwt ze ook nog Postel en Op Ale. De brouwerij bestaat sinds 1579 en stelt 46 mensen te werk. Sinds 2000 maakt de brouwerij deel uit van de Heineken groep en ziet ze jaarlijks haar volume groeien.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2008
Gerrit Achterland
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief