OPWIJK - Nieuwe straatnamen

C21

OPWIJK - Nieuwe straatnamen

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente

Er zijn heel wat bouwprojecten (nieuwe woongebieden) in Opwijk en dit houdt natuurlijk in dat er nieuwe straatnamen noodzakelijk zijn. Daarvoor werd het Gemeentelijk Archief ingeschakeld en is men tot een voorstel gekomen.


De nieuwe woonwijk in Mazenzele (tussen Steenweg, Molenstraat en Heerbaan) krijgt de naam Kruiskensbeek. Het betreft hier 45 nieuwe woningen. De naam Kruiskensbeek is een “bijna vergeten” naam voor de huidige Stambeek, die door Mazenzele loopt. Meteen wordt de naam Kruiskensbeek uit de vergeethoek gehaald.

 

Het bouwproject langs de Heirbaan (gesitueerd tussen Esp-Heirbaan en Heiveld) wordt Smidseweg en meteen verwijzend naar de vroegere smidse (in Opwijk beter gekend als Van Lierop). De ruilverkavelingsbaan, die uitgeeft op de Sint-Janstraat in Merchtem, zal Eyckstraat noemen, net als de naam in Merchtem.


Tot slot is er de verkaveling aan de Wallekensweg (voor velen beter gekend als het vroegere voetbalveld van de vroegere club SK Sint-Paulus Opwijk) krijgt de naam Krokaard. Dit verwijst naar een bocht in een waterloop (kromming).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2015
Paul Onselaere
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief