OPWIJK - Paardenprocessie op een andere leest

C21

OPWIJK - Paardenprocessie op een andere leest

_

De jaarlijkse Opwijkse Sint-Pauluspaardenprocessie (reeds sinds 1902 en in 2016 aan zijn 114° editie toe) gaat een andere toer op.


Talrijke wijzigingen worden doorgevoerd met als grote blikvanger een regisseur. Het is Carl Deckers, afkomstig van de kuststreek en actief bij talrijke processies, stoeten…


Het is reeds talrijke jaren geleden dat er een regisseur van buiten het comité actief was. Wij kenden op dit vlak ondermeer Jaak Van der Helst en Frans Vromman, ondertussen zijn beiden overleden.


De nieuwe regisseur Deckers heeft aan het Sint-Pauluscomité reeds een ontwerp van opbouw voor de processie van 2016 voorgesteld.


Zo stelt hij voor de processie in te delen in vijf ipv drie blokken. Vooral het eerste deel wordt gewijzigd met een andere opening, hulde Paulus als patroon van de ruiters en hulde Sint-Paulus als patroon van Opwijk.
Binnenkort wordt het concept voorgesteld aan ondermeer de verantwoordelijken van de groepen…


De processievergadering met Opwijk-Winterkermis (eind januari) zal niet meer plaatsvinden Wel blijft de speciale misviering ter ere van Sint-Paulus behouden (maandag na de kermis).


De pelgrims van Sint-Paulus worden gehuldigd tijdens de voorstelling van de processie editie 2016 mei-juni). Vroeger was dit tijdens de processievergadering.


Nog te vermelden : Het Sint-Pauluscomité organiseert in samenwerking met het Gemeenschapscentrum van Opwijk een optreden van het Incar Dansspektakel IM[BALANCE.


De voorstelling vindt plaats op VRIJDAG 6 NOVEMBER om 20 uur in het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7.


Kaarten in voorverkoop aan 12 euro en aan de kassa 13 euro te bekomen via telefoon 052/36 51 72 of gc.tickets@opwijk.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2015
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief