Brecht Roels uit OPWIJK wint prestigieuze Willy Asselman Award van Thomas More-hogeschool
Brecht Roels, kersvers medewerker bij Sergoyne Diagnostics in Wolvertem, wint de begeerde Willy Asselman Award van Thomas More-hogeschool. Brecht is één van de 47 afgestudeerden als professionele bachelor Autotechnologie op Thomas More Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Brecht maakte een opleidingshandboek welke nu reeds in gebruik is bij het opleidingscentrum, voor het bijscholen van autotechniekers welke nu meer en meer in aanraking gaan komen met rijhulpsystemen.
Brecht Roels kon huiswaarts vertrekken met een prijs van 500 euro en de erkenning voor meest innovatieve bachelor eindwerk, omdat de thesis zich toespitste op de huidige camera’s in voertuigen, welke de voorbode zijn van zelfrijdende voertuigen.
Het gegeven dat Brecht Roels in zijn bachelorproef onderzoek heeft gedaan naar de nieuwste rijhulpsystemen op voertuigen en hun functioneren, alsook het effectief praktisch onderhouden en afstellen ervan, maakte dat zijn eindwerk in aanmerking kwam voor de award.
Brecht Roels: ‘De huidige ADAS (Advanced Driver-assistance systems) helpen het moderne voertuig in het herkennen van rijstroken, maar ook in de identificatie van voetgangers, fietsers en dieren. Deze hulpsystemen zijn van cruciaal belang voor het goed functioneren van de moderne voertuigen. Het perfect afstellen van deze camera’s en radars wordt een uitdaging voor de huidige garagehouders. En daar dienen we hen bij te helpen. De ontwikkeling van deze technologie zit in een exponentiële groei, wat het een uitdaging maakt om steeds actueel goed op de hoogte te blijven.’
De bachelorproef werd ook reeds volledig in het Sergoyne Diagnostics opleidingscentrum uitgerold in de vorm van een technische training, waarin autotechniekers kunnen bijscholen.
Jeroen Vertongen, Sergoyne Diagnostics: ‘Brecht heeft extreem gefocust op het eindwerk welke hij 6 maanden bij ons heeft uitgewerkt. Deze nieuwe systemen die verhinderen dat een chauffeur indommelt of een dodehoekongeval veroorzaakt, zijn een uiterst boeiende materie, welke onze mobiliteit en de manier van ons verplaatsen, volledig zal omgooien. We evolueren naar een voertuig dat zich uiterst slim en veilig in het verkeer zal gaan begeven, en uiteindelijk ook zal rijden zonder menselijke tussenkomst, en dus ook zonder stuur en pedalen. De kennis die Brecht ondertussen heeft opgebouwd, kom ten goede aan onze afdeling. Daarom zijn we overtuigd dat we nog verder kunnen schakelen om de nieuwste technologische ontwikkelingen verder sterk te kunnen opvolgen.’