OPWIJK - Nijverseelse school bekroond met ‘verkeer op school-medialle’

C21

OPWIJK - Nijverseelse school bekroond met ‘verkeer op school-medialle’

Image001

De Vrije Basischool ‘t Luikertje uit Nijverseel (Opwijk) werd door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille.


De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.


Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

 

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen), fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen), De Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.


VBS ‘t Luikertje is één van die scholen. In ruil krijgt de school daarvoor een bronzen medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen (keuze uit een set voetgangers- en fietsbrevetten, klemborden en bewegwijzering voor verkeersexamens).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 29 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief