Boeren met Klasse’ blaast dit jaar 10 kaarsjes

C21

Boeren met Klasse’ blaast dit jaar 10 kaarsjes

Webp

Het netwerk ‘Boeren met Klasse’ blaast dit jaar 10 kaarsjes uit en rondt net nu de kaap van de 100 bedrijven. In totaal 101 Vlaams-Brabantse land- en tuinbouwbedrijven zetten de deuren open voor groeps- en klasbezoeken. Op 21 januari om 14.30 uur heet gedeputeerde Monique Swinnen de nieuwe landbouwbedrijven welkom.

Steeds meer landbouwers engageren zich voor ‘Boeren met Klasse’. Het netwerk wil kinderen en volwassenen vertrouwd maken met de oorsprong van hun voedsel.

Op 10 jaar tijd is het aantal ‘Boeren met Klasse’ nagenoeg verdubbeld. In 2010 startte het netwerk met 51 land- en tuinbouwers.

‘Dit jaar traden 7 nieuwe bedrijven toe tot ‘Boeren met Klasse’, waardoor we de kaap van 100 bedrijven overschreden hebben’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.

De 7 nieuwe deelnemers van dit jaar zijn Grondwitloof Schoevaerts Danny uit Kampenhout, Fruitbedrijf Vermeir Joris uit Opwijk, Het Nijswolkje uit Rillaar (Aarschot), Natuurboerderij ‘Het Bolhuis’ uit Diest, Melkerhei uit Linter, Ezelboerderij De Hoef uit Messelbroek (Scherpenheuvel-Zichem) en De Wollekes uit Meensel-Kiezegem (Tielt-Winge). 

Martine Kinnart en haar zoon Pieter Arnouts zijn begin 2017 gestart met Melkerhei in Linter, naast het melkveebedrijf van Gerrit Arnouts. Op dit bedrijf worden zuivelproducten gemaakt. Deze streekproducten gaan terug naar de basis: rauwe melk en ambachtelijke zuivel, waaronder een variatie aan harde en zachte kazen. Tweemaal per dag worden de 75 Holsteinkoeien gemolken. Een gedeelte van de melk wordt rechtstreeks verwerkt tot verse zuivelproducte

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief