OPWIJK - Gemeenteschool De Boot ontvangt mooie toelage

C21

OPWIJK - Gemeenteschool De Boot ontvangt mooie toelage

Image001

Onderwijsminister Hilde Crevits heeft ruim een miljoen euro voorzien voor de bouw van een nieuwe kleuterafdeling van de gemeenteschool De Boot in Opwijk (Heiveld).

 

De investering van de gemeente is 9 miljoen euro voor de bouw van een gloednieuwe campus voor De Boot. De totale toelage is 6,3 miljoen euro.

 

Er is al een nieuwbouw van drie verdiepingen voor de leerlingen van het lager onderwijs. Momenteel is de volgende fase bezig namelijk een nieuw kleuterblok, met een onderkomen voor de buitenschoolse kinderopvang en een polyvalente feestzaal.

 

De capaciteit van de “nieuwe” school gaat van 500 naar 750 leerlingen. Per leerjaar zijn momenteel twee klassen, maar dit worden er voor de drie

 

In het nieuwe schoolgebouw is dus een polyvalente feestzaal voorzien met een uitgeruste zaal met een professionele keuken,  die tijdens de week dienst als refter voor de kinderen. In het weekend kunnen verenigingen de zaal gebruiken voor eetfestijnen of andere activiteiten. De buitenschoolse kinderopvang, momenteel gevestigd in de Schoolstraat komt ook naar het nieuwe gebouw.

 

Verwacht wordt dat de werken tegen oktober van dit jaar voleindigd zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2019
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief