Repair Café OPWIJK breidt uit

C21

Repair Café OPWIJK breidt uit

20191203_185206
 
20191203_190026
 

Een broodsnijmachine, een haagschaar, een hifi-keten en een klopboor, het zijn maar enkele van de defecte toestellen die gerepareerd werden tijdens het eerste Repair Café Opwijk eind vorig jaar. Die eerste editie was meteen een onverhoopt succes. "Meer dan 25 Opwijkenaren boden defecte toestellen aan, de helft werd ook effectief door onze vrijwilligers gerepareerd," zegt organisator Tom Bosman van denk- en doeplatform Opwijk 2040. "Tegelijk kwam de vraag om naast elektro ook computers op te nemen voor herstel. Dus voorzien we voor de volgende editie computerherstellers."

 

Doel van de repair cafés van Opwijk 2040 is repareerkennis doorgeven en de afvalberg helpen verkleinen. Het Repair Café is meer dan kapotte spullen afzetten en laten herstellen. Bosman: "Bedoeling is dat bezoekers proberen om samen met onze deskundige vrijwilligers hun kapotte spullen te repareren. Bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak makkelijk." Tijdens  de eerste repareersessie werden meer dan 10 'defecte' toestellen van de afvalberg gered. "Dat is concrete actie op het vlak van circulaire economie. Maar even goed zijn mensen tevreden als ze weten dat hun toestel onherstelbaar is en ze er dus definitief afscheid kunnen van nemen." 

 

Vanaf nu kan dus niet alleen elektro nagekeken worden, ook trage of defecte computers zijn welkom voor herstel. "We hebben enkele experts geëngageerd die ter plaatse al heel wat kunnen nakijken en advies geven. Of we de computers ook hersteld kunnen worden is afwachten, computers zijn uitdagende materie omdat bij defect zowel hardware als softwareproblemen aan de oorzaak kunnen liggen. Maar onze experts hebben alvast de nodige ervaring."   

 

Repair Café Opwijk organiseert op regelmatige basis repareersessies. Iedereen is welkom van 18u tot 21u in het lokaal van De Werkbank, Neerveldstraat 224 in Opwijk. En wie niets heeft om te repareren kan er een kop koffie drinken of een handje toesteken. Het volgende Repair Café Opwijk vindt plaats op dinsdag 11 februari, daarna volgen er nog in mei, september en december. Info via www.opwijk2040.be of 0478 65 00 01

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2020
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief