Berichten uit de OPWIJKse gemeenteraad

C21

Berichten uit de OPWIJKse gemeenteraad

Editiepajot_opwijk_schepen_paul_onselaere_foto_steven_walravens
Schepen Paul Onselaere. - Foto Steven Walravens.

Beslissing houdende het uitvoeren van ontgravingen op de kerkhoven Opwijk-Centrum en Mazenzele. Goedkeuring van de uit te voeren werken en van de kostprijsraming terzake. Bepaling van de wijze van gunning.

Enkele jaren geleden werden ontruimingen uitgevoerd op twee begraafplaatsen namelijk het Centrum 937 m2 en Mazenzele 156 m2 – momenteel is dit bezig in Droeshout. De graven waren/zijn ruim dertig jaar oud.

Op het Centrum is gestart om op deze ontruimde grond nieuwe graven (concessies van 25 jaar) te maken.

Omwille van hygiënische redenen stellen wij voor van op de twee terreinen ontgravingen (ontknetelen) uit te laten uitvoeren.

De totale kostprijs bedraagt 31.998,69 BTW inbegrepen en wij stellen voor deze te gunnen via onderhandelingsprocedure gelet op de “gespecialiseerdheid” .

Wat houdt dit alles in : plaatsen en terug wegnemen van een 2,5 meter hoge ondoorzichtige schutting rond het te ontgraven gedeelte en rond het gedeelte voor de nieuwe begraving op het kerkhof Centrum en Mazenzele.

Paul Onselaere, schepen van begraafplaatstn

Beslissing houdende het herstellen fietspaden, aanleggen nieuwe voetpaden en heraanleggen bestaande voetpaden op het Heiveld – goedkeuring beschrijving en kostprijsraming terzake – bepaling wijze van gunning van de opdracht.

De toestand van de fietspaden en voetpaden op het Heiveld is enerzijds op bepaalde stukken zeer slecht, terwijl op lange stroken voetpaden anderzijds ontbreken.

Gelet op de veiligheid en het grote gebruik van deze weg door zogenaamde zwakke weggebruikers (fietsers en voetgangers en vooral jeugd) stellen wij voor om in drie fases te werken : vernieuwen bestaande voetpaden, herstellen fietspaden en aanleggen nieuwe voetpaden. De totale ramingsprijs is 89.381 euro (btw inbegrepen).

Voor het leggen van de nieuwe voetpaden is een bouwvergunning vereist.

De werken worden uitgevoerd in het kader van het bestaande raamcontract 2007-2009.

Paul Onselaere, schepen van openbare werken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief