OPWIJK - Ken je kersenboomgaarddorp...Mazel?

C21

OPWIJK - Ken je kersenboomgaarddorp...Mazel?

Kersenboomgaard

Dankzij de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant (20.000 euro) voor de verdere aanplant, inrichting en herstel van kersenboomgaarden in Mazenzele, wordt “Mazel” nog meer het “witte dorp” van vroeger.

 

Het gaat nu over de derde fase van het landschapsproject Mazenzele. In de eerste fases werden al hoogstamfruitbomen en autochtone planten aangeplant, nestkastjes voor de steenuil geplaatst, een snoeicursus georganiseerd en een kersenboomwandeling in en rond Mazenzele ingericht.

 

De derde fase nu omvat de inrichting van een gemeentelijke belevingsboomgaard, de aanleg van vier nieuwe kersenboomgaarden en het beheer van oude kersenboomgaarden. Op de gemeentelijke fruitboomgaarden aan het Kravaalbos werden intussen al duurzame zitbanken geplaatst en bijkomende kersenbomen aangeplant. Ook een wilgenhut en een bijenhotel staan er al.

 

Het wordt duidelijk : Mazenzele is een kersenboomgaarddorp en ook de naam ‘witte dorp’ omwille van de witte bloesems van de kersenboomgaarden tijdens de lenteperiode staat fier in het banier van Mazenzele.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2020
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief