VARIA - 10.000 stappen voor een betere gezondheid

C21

VARIA - 10.000 stappen voor een betere gezondheid

Editiepajot_asse_10
Repro Editiepajot.

Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Vilvoorde en Wemmel, de gemeenten van de provinciale sportregio Noord-West, lanceren voor de tweede keer de bewegingscampagne 10.000 stappen. Hiermee willen ze mensen meer laten bewegen in het dagelijkse leven. Zo vermindert de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten, kanker en diabetes.

Een volwassene zet gemiddeld tussen de 4.000 en 6.000 stappen per dag. Om aan het streefaantal van 10.000 te komen moet men het aantal stappen dus verdubbelen.

"Dit is haalbaar met enkele kleine aanpassingen in het dagelijkse leven. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer de auto wat verder van de deur of stap een halte vroeger af. Ook wie niet sportief is aangelegd of geen tijd heeft om te sporten kan op deze manier toch voldoende bewegen" weet Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport en gezondheid.

De provincie Vlaams-Brabant start de bewegingscampagne 10.000 stappen voor de tweede keer op in de sportregio Noord-West. Vorig jaar was het een succes in Vilvoorde, waar het personeel van de stad massaal gebruik heeft gemaakt van het aanbod.

Het aantal gezette stappen wordt bijgehouden met een stappenteller. Dit is een klein apparaatje dat aan de gordel hangt. Na de lancering ervan in Australië en Canada werd de stappenteller een echte hype. Het geeft een concreet idee van het aantal stappen dat men zet en moedigt aan om er nog een schepje bovenop te doen.

Inwoners van Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Vilvoorde en Wemmel kunnen een pedometer afhalen op de sportdienst van hun gemeente. Na het betalen van een waarborg van 20 euro kan het stappen beginnen.

Meer informatie: www.10000stappen.be

En www.vlaamsbrabant.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2009
Gerrit Achterland
Re
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief