Geen volwaardige OPWIJKse Sint-Paulusprocessie, maar wel een Sint-Paulusviering

C21

Geen volwaardige OPWIJKse Sint-Paulusprocessie, maar wel een Sint-Paulusviering

Net zoals vorig jaar is er geen Sint-Pauluspaardenprocessie in Opwijk. Er is in tegenstelling echter met 2020 wel een verering van Sint-Paulus. Belangrijk en dit tegen de gewoonte in is nu niet het eerste, maar het tweede weekend van Opwijk-kermis uitgekozen (dit in samenspraak met het gemeentebestuur) en wel vrijdag 2 en zondag 4 juli 2021. Let op : het tweede weekend is éénmalig. Volgend jaar is de processie voorzien zondag 26 juni 2022.

 

Op vrijdag 2 juli is er om 19 uur aan de Sint Pauluskapel (Hulst/Nanovestraat/Sint-Paulusbaan) een eucharistieviering, voorgegaan door pastoor Guido Moeys. 

Na de mis kan er een  drankje gekocht worden op het graspleintje rechtover de kapel. Uiteraard is zowel de misviering als ‘het Sint Pauluscafé’ nadien conform met de dan geldende maatregelen.  Er mogen tot 400 mensen in openlucht deelnemen aan het gebeuren.

 

Op zondag 4 juli 2021 worden St. Paulus en de relikwie na de hoogmis  (rond 11 uur) uit de kerk gedragen en nà de Opwijkse paarden, de gelovigen/bedevaarders doorheen een alternatieve processieweg. Alle Opwijkse figuranten/deelnemers worden uitgenodigd om deze alternatieve weg mee te bewandelen, weleens waar niet gekostumeerd en gegrimeerd !.

 

Na het beeld en de relikwie volgt als feestelijke afsluiter de Opwijkse harmonie De Volherding. 

 

Er wordt gevraagd langs de omloop huizen te bevlaggen, een kaars en bloemen voor het raam te zetten…

De alternatieve route is: vertrek Kerkplein, Singel, Kloosterstraat, Karenveldstraat, Schoolstraat, Processiestraat, Markstraat om zo terug naar het Kerkplein te komen. Daar wordt het gebeuren ontbonden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2021
Paul Onselaere
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief