Nieuwe bushaltes in centrum Mazenzele: vier weken werken vanaf 12 september

C21

Nieuwe bushaltes in centrum Mazenzele: vier weken werken vanaf 12 september

Schermafbeelding_2022-09-10_om_12
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 12 september op de Steenweg (N47) in Mazenzele, Opwijk. Het kruispunt met de Opwijksestraat en Zottegemstraat wordt opnieuw aangelegd met twee nieuwe bushaltes, een nieuw zebrapad en veiligere voetpaden. De werken duren ongeveer 4 weken, tot midden oktober 2022. Het autoverkeer kan al die tijd beurtelings voorbij de werken rijden. 

Bus stopt op de rijweg

De twee bushaltes ‘Mazenzele Zottegemstraat’ worden allebei vernieuwd. Ze krijgen een verhoogd perron, zodat iedereen comfortabel op de bus kan stappen. De bus stopt er voortaan ook op de rijweg, in plaats van in een halte ernaast. Zo moet de bus niet wachten en haar voorrang opeisen om de halte te verlaten. De bus loopt minder vertraging op en het verlaagt de kans op ongelukken.

 

Nieuw zebrapad

Om de bushalte richting Lebbeke aan te leggen moet ook het dubbelrichtingsfietspad verlegd worden. Het fietspad loopt achter de bushalte door. Aan het kruispunt komt ook een nieuw zebrapad te liggen en de voetpaden worden lichtjes aangepast zodat voetgangers beter zichtbaar zijn. 

 

Beperkte verkeershinder
Tijdens de werken blijft er altijd verkeer mogelijk op de Steenweg (N47), in beide richtingen. Aan de werf komen tijdelijke verkeerslichten te staan, zodat auto’s veilig beurtelings voorbij de werken kunnen rijden. Voor fietsers wordt er een omleiding aangeduid via de wegen die parallel lopen met de Steenweg.
> Actuele informatie over de werken op wegenenverkeer.be/opwijk

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief