TERNAT - Kruikenburgse Ecologisten ondervragen Milieuminister in Durban

C21

TERNAT - Kruikenburgse Ecologisten ondervragen Milieuminister in Durban

Editiepajot_ternat_kruikenburgse_ecologisten_foto_guido_van_cauwelaert
Foto © Guido Van Cauwelaert
 

Via een videoconferentie konden leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut donderdag vragen stellen en opmerkingen meegeven aan de Vlaamse minister voor Leefmilieu, die deelneemt aan de Klimaatconferentie in Durban. Ook burgemeester Parys en gemeentelijk milieuambtenaar Thiebaut waren aanwezig.

De Verenigde Naties willen de klimaatonderhandelingen nieuw leven inblazen en het Kyoto-protocol, dat eind 2012 afloopt, een toekomst geven. Ongeveer 20.000 afgevaardigden, experts, politici, ambtenaren en journalisten uit 190 staten nemen aan de klimaattop deel. De toekomst van het Kyoto-protocol, het enige internationale verdrag dat de uitstoot van broeikaseffecten in een veertigtal industrielanden tracht te beperken, staat centraal in de debatten. Daarnaast staat ook de financiering voor de meest kwetsbare landen op de agenda. Nog voor de start van de conferentie benadrukten de eilandstaten, die het meest kwetsbaar zijn voor klimaatverandering, de nood aan een klimaatakkoord. In een persmededeling noemden ze de bereidheid van de landen met de grootste CO2-uitstoot om de beslissingstermijn te verlengen, "verraad jegens de meest kwetsbare bevolkingen".
Via een videoconferentie konden leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut vandaag vragen stellen en opmerkingen meegeven aan de Vlaamse minister voor Leefmilieu, die deelneemt aan de Klimaatconferentie in Durban. De leerlingen die konden vragen stellen en opmerkingen maken behoren tot de overleggroep Kruikenburgse Ecologisten. In de Kreco zitten zowel leerkrachten als leerlingen. Ze organiseren een aantal jaarlijks weerkerende activiteiten. Op de jaarlijkse milieudag doet het derde jaar een educatief spel rond afval, leert het 4de jaar alles over biologische landbouw, verdiept het 5de jaar zich in het mondiale waterprobleem en leert het 6de jaar alles over duurzame mobiliteit. Dat laatste gaat van het herstellen van een lekke fietsband tot car-poolen en de voordelen van openbaar vervoer.
Maar ook gedurende het jaar wordt voortdurend aandacht besteed aan de milieuproblematiek in de lessen en in de praktijk: cursusblokken van gerecycleerd papier, verkoop van ambachtelijke wafels met streekingrediënten. Het Sint-Jozefinstituut is sinds 1998 trouwens bezig met verschillende milieuthema’s en behaalde de groene vlag van Milieuzorg Op School (MOS).
Ook aan de gebouwen van de school werden al heel wat milieuvriendelijke aanpassingen aangebracht: betere isolatie en verlichting, urinoirs zonder water, wc's met regenwaterspoeling, enz.
Milieuminister Schauvliege beantwoordde eerder op de Klimaattop in Kopenhagen in 2009 live vragen van leerlingen van het PTI Zottegem en studenten van de Hogeschool Gent. In oktober 2010 hield ze, als voorzitter van de Europese Raad Leefmilieu, op de Biodiversiteitstop in Nagoya (Japan) een chatsessie met leerlingen van het Atheneum Alicebourg uit Lanaken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2011
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 27 nov 2024
Guido van Cauwelaert | 20 nov 2024
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2024
Guido van Cauwelaert | 10 nov 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 03 nov 2024
Guido Van Cauwelaert | 01 nov 2024
Guido van Cauwelaert | 01 nov 2024
Guido van Cauwelaert | 31 okt 2024
Guido van Cauwelaert | 31 okt 2024
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2024

archief