Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Oud gemeentehuis opent de deuren

Ternat
Oud gemeentehuis Ternat
 

 Dit weekend opent het oud gemeentehuis voor het eerst even zijn deuren met een popup event van de groep 1719.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - CC De Ploter heeft weer ruim aanbod aan voorstellingen en cursussen

Img_8895
 

Voor september en oktober heeft het cultureel centrum weer heel wat in petto voor haar brzoekers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Blafwaf opent seizoen CC De Ploter

Img_8894
 

zaterdag 30 september gaat Broederliefde in première in CC De Ploter. Tegelijkertijd is Broederliefde ook de  van het cultureel centrum. Broederliefde is de eerste avondvullende voorstelling van Blafwaf, het cabarettrio van Tim Somers, Maxime Tolbecq en Erik Walckiers. In juni 2016 won Blafwaf het Utrechts Cabaretfestival.  

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Frituur 't Kompromis viert feest

Flyer1
 

Zaterdag is het feest bij frituur 't Kompromis op het Marktplein van Ternat. De zaak bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Japandag ten voordele van jeudsportclubs budo

Img_8890
 

Zondag van 10 tot 16 uur organiseren de Waterheren van Ternat in domein Kruikenburg een evenement ten voordele van de jeugdwerking van de budoclubs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2017
 

TERNAT - Elke laatste zaterdag open mic voor nieuwe talenten bij muziekcentrum Noisegate

Img_8887
 

Elke laatste zaterdag kunnen singersongwriters en muziekgroepen hun talenten uitproberen op een intiem podium van muziekcentrum Noisegate.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2017
 

TERNAT - Milieudienst en politie nemen deel aan de Week van de Handhaving

Thiebauthandhavenglasbolcrop
Zowel milieuambtenaar Jurgen Thiebaut als de politie zullen gerichte controles uitvoeren. Ze zullen mensen aanspreken en zich focussen op sluikstorten, hondenpoep, afval aan glasbollen en dergelijke meer.
 

Van 18 tot 24 september vindt de week van de handhaving plaats. De milieudienst en de politie zullen dan een verhoogde aandacht hebben voor zwerfvuil en sluikstorten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2017
 

TERNAT - Projectgroep 1719 mag oud gemeentehuis nieuw leven inblazen

Project_1719_omslagpagina
 

Vorig jaar lanceerde het gemeentebestuur een oproep om projecten in te dienen om het oud gemeentehuis nieuw leven in te blazen. De groep 1719, genoemd naar de bouwdatum van het kasteeltje De Mot, werd door een onafhankelijke jury verkozen beste inzending. De gemeenteraad gaf deze week groen licht om het gebouw in erfpacht te geven aan de projectgroep.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Nieuwe politieke beweging uit de startblokken

Img_8539
Burgemeester Luc Wachtelaer juicht de zin van de burger om mee te denken en te doen toe."Ook wij streven al sinds 1994 naar meer openheid en politieke vernieuwing met onze progressieve beweging", reageren schepenen Guido Van Cauwelaert en Jean Trembloy van spagroen+. Maar de politiek zat jaren vast door het politieke overwicht van de LVB. We zijn blij dat daar nu beweging in komt".
 

Een groep burgers zegt "een nieuwe politieke wind te willen doen waaien door de gemeente". Met een open platform willen ze het toekomstverhaal van Ternat schrijven. Vanuit de fractie spagroen+ wordt alvast positief gereageerd op het nieuwe initiatief. "Wij streven al sinds 1994 naar meer openheid en politieke vernieuwing", reageert schepen Guido Van Cauwelaert. Maar de politiek zat jaren vast door het politieke overwicht van de LVB. We zijn blij dat daar nu beweging in komt. Een eerste open vergadering van het burgerinitiatief vindt plaats op 20 september in Café De nachtmis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2017
EP
foto archief
 

TERNAT - N-VA wenst het jonge 1719 team alle succes toe ondanks een met haken en ogen aaneenhangende overeenkomst met gemeentebestuur

2015-10-29_20
Sven De Paepe en de N-VA vinden het project dat de wedstrijd (terecht) won zeer waardevol maar ook zeer uitdagend en ze wensen de winnaars alle succes toe met hun project! De bezwaren die zij hebben over het dossier gaan dan ook helemaal niet over de inhoud maar eerder over de door de meerderheid gevolgde werkwijze.
 

Grote heisa gisteren in de gemeenteraad naar aanleiding van de goedkeuring van de overeenkomst waarbij het oud gemeentehuis ter beschikking wordt gesteld van de groep 1719, genoemd naar de bouwdatum van het kasteeltje De Mot. N-VA-voorzitter Sven De Paepe legt uit wat zijn partij dwars zat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2017
EP
foto archief
 

TERNAT - Infoavond over bouwaanvraag nieuw bedrijvencentrum op site Sun Chemical

Realestatesuntoren
 

Het gemeentebestuur organiseert donderdag een infoavond over de bouwaanvraag die werd ingediend om op de site van het vroegere Sun Chemical in de Donkerstraat een nieuw bedrijvencentrum in te richten. Er loopt daarover ook nog een openbaar onderzoek dat de mogelijkheid biedt om bezwaar in te dienen tot 15 september.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2017
 

TERNAT - Nieuwe directrice in Wambeekse gemeenteschool

Img_8815
 

Ook in Wambeek gingen de schoolpoorten van de gemeentelijke basisschool De Kiem vandaag open voor de vele kleuters en lagere schoolkinderen. Dat gebeurde onder de leiding van de nieuwe directrice Isabelle Marginet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2017
EP
 

TERNAT - Bezoek uit Burkina-Faso in het gemeentehuis.

Img_8826
 

Tidjane Bary en Madeleine Sergooris van het door Ternat gesteunde school project in Bangrin in Burkina waren op bezoek en vertelden over het succes van de lagere school en de eerste graad secundair. Tidjane en Madeleine gaan de volgende maanden dan ook op zoek naar extra financiële middelen voor het project. Contact: Madeleine Sergooris

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2017
Guido van Cauwelaert
Guido van Cauwelaert
 

TERNAT - Prijsuitreiking laureaten Ezelsoor

Laureaten__schepenen_en_gemeenteraadsleden
 

De eerstejaars van Sint-Angela ontwierpen vorig schooljaar kaftpapier tijdens de les Plastische Opvoeding. Een jury selecteerde 10 ontwerpen (die hangen nu op in de bib). De vijfdes en zesdes van de Ternatse lagere scholen verkozen 2 ontwerpen als hun favoriet en deze werden uiteindelijk echt gedrukt. De gemeente Ternat reikte gisteren in de bib prijzen uit aan de 10 laureaten. Ze kregen in primeur een assortiment kaftpapier mee, een waardebon van Oxfam Wereldwinkel en een boekenbon van de bib. De aanwezigen werden getracteerd op een mocktail en een optreden van Tuani als afsluiter van de mooie zomeractiviteitenreeks van de bibliotheek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bib sluit vakantiewerking af met reuzekrijttekening

Img_8798
 

De bibliotheek sloot haar vakantiewerking af met het maken van een reuze krijttekening door d kinderen onder de artistieke leiding van kunstenaar Guy Van Vreckem, gewezen artistiek medewerker van het Cultureel Centrum De Ploter, die zich nu met plezier als vrijwilliger ten dienste stelt van de jeugdwerking. Morgenavond wordt de vakantie feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking van de kaftpapierwedstrijd Ezelsoor.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Viergeslacht in Wambeek

Viergeslacht_jentsen_dsc_5621_60p
 

Angela Jentsch uit Wambeek reisde naar Dresden om een foto van dit mooie viergeslacht  te kunnen maken. Op de foto : overgrootmoeder Rosel Jentsch (80j) uit Friedewald (Dresden), grootmoeder Angela Jentsch (56j) uit Wambeek, moeder Anni Hielscher (geb.Jentsch) (32j) uit Hove en kleindochter Esmeé van Saelen (9 m ) uit Hove.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Inschrijvingen muziekschool Musate

Musate2017
 

Vanaf 10 september zijn er Inschrijvingen bij de muziekschool van Musate.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Huwelijksverjaardagen gevierd

Wp_20170826_17_01_19_pro_80
 

Zaterdag werden twee gouden en een diamanten koppel in de bloemetjes gezet in het gemeentehuis. Dominicus Christiaens en Alina Liefferinckx uit de Meersstraat in Lombeek waren 60 jaar getrouwd, Jean Sermeus en Marguerite Minner uit de Polleringestraat in Wambeek en Achiel Triest en Erna Derideaux uit de Brusselstraat in Ternat waren 50 jaar gehuwd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Film in het Bos : Inside Out

Filmbosinsideout
 

Zaterdag 2 september is het Park van Kruikenburg het decor voor een eerste Ternatse 'Film in het Bos'. Bij valavond kan zowel jong als oud komen kijken naar de Disney film Inside Out (Nederlands gesproken). De deuren gaan open om 19u30, de film start om 20u30. Inschrijven verplicht via Bos+ (http://www.bosplus.be/nl/boswinkel/2951/filmvoorstellingen)
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 aug 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Ventilatie- en koelsysteem gemeentehuis wordt verbeterd

Img_8780
 

Bij de ingebruikname van het passiefgebouw bleek dat de capaciteit om het gebouw af te koelen (door het binnentrekken van frisse lucht 's nachts) te klein was. Daarom werden de afgelopen weken werken uitgevoerd in het gemeentehuis (op kosten van ontwerper en aannemer) om de beloofde resultaten te behalen. Daarbij werd ook een supplentair koelsysteem of airco op het dak geplaatst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 aug 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 20 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 20 sep 2017
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 01 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 28 aug 2017
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2017
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2017
Guido Van Cauwelaert | 25 aug 2017

archief