Artikels Archief van Ternat

TERNAT - De Bib organiseert actie “Lezen for Life”

Hilkevoorleesmarathon
 

Ook dit jaar zet het team van de bib Ternat haar schouders onder de actie “Lezen for Life” in kader van de Warmste Week.  Op zaterdag 22 december is de bib uitzonderlijk van 9u tot 19u open met een voorleesontbijt, kindergrime, knutselen, gezelschapsspelletjes, gamen… maar ook een wedstijdje Pictionary en de immer populaire boardgame Dungeons & Dragons staan op het programma. Ten voordele van Wablieft, het centrum voor duidelijke taal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - OCMW en gemeente brengen vijfde editie uit van gezamenlijke kalender

Cover_kalender
 

Editie 2019 van de gezamenlijke kalender van ocmw en gemeente kwam vorige week in alle brievenbussen. Ook de afvalkalender maakt er deel van uit. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Werm Loemek had last van winterse buien

Img_1985
 

In het centrum van Sint-Katherina-Lombeek vond opnieuw het evenement Werm Loemek plaats. Helaas. Wie in de winter iets organiseert loopt wel eens tegen de weergoden aan. Wat mooi begon is te snel ten prooi gevallen aan wind, kou  en vieze neerslag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2018
GVC
 

TERNAT / REGIO - 5de Dopjessorteermarathon voor blindengeleidehonden

Img_20181216_114357
De sorteermarathon vond plaats in de lokalen van Horta. In de winkels van Horta en allerlei andere partners kun je heel het jaar je dopjes binnenbrengen.
 

De vijfde dopjessorteermarathon in de lokalen van HORTA Ternat was opnieuw een succes. Meer dan 150 bakken dopjes werden gesorteerd voor recyclage bij RAFF Plastics in Houthulst. "De lat lag dit jaar weer wat hoger omdat de recyclageprijs gezakt is van 340 naar 275 €/ton", legt Ann Asselman uit. In totaal werden tijdens de marathon 31.100 kg plastic dopjes verwerkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - De Wambouters geven Wambeek kleur

Img_1970
 

Op negen plaatsen rondom de gemeentelijke basisschool De Kiem staan kleurrijke beeldjes van kabouters opgesteld. Ze noemen zich Wambouters

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

157.391,67 euro voor mobiliteitsplannen 36 scholen Provincie investeert in duurzaam woon-schoolverkeer

Fietsenstalling-vgsk_de_boomhut-kampenhout
 

 De provincie Vlaams-Brabant geeft aan 36 scholen uit Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Kampenhout, Kortenaken, Landen, Lennik, Leuven, Machelen, MerchtemOpwijkPepingenRoosdaalSint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Tremelo, Vilvoorde in totaal 157.391,67 euro subsidies voor hun mobiliteitsprojecten

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

TERNAT - N-VA plant "kerstboom"

Kerstboom_rusthuis_nva
 

N-VA plantte een "kerstboom" in de tuin van Rusthuis Carolus in Lombeek. De partij reageert daarmee op de oproep van het College van burgemeester en schepenen om duurzame alternatieven te zoeken op de wat uit de hand lopende traditie om massaal afgezaagde sparren als "kerstboom" te plaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - N-VA en Voor Ternat doen aan lijstverbinding voor extra mandaten

Gemeenteraad_november_2018_knip_2_img_20181127_210134
 

Door de zogenaamde "inkanteling" van het OCMW in de het gemeentebestuur (een soort fusie) worden de nieuw verkozen gemeenteraadsleden ook ocmw-raadslid. Voor het behandelen van de sociale dossiers moet er dan weer een "Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst" aangesteld worden. De verschillende fracties in de gemeenteraad hebben daarbij recht om kandidaten aan te duiden in verhouding tot hun aantal gemeenteraadsleden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bpost zoekt postbodes

Img_1949
 

Er zijn ernstige problemen met de postbedeling vanuit het sorteercentrum in de Industrielaan in Ternat. Bpost krijgt de vacatures voor postbodes niet ingevuld en kan daardoor sommige straten niet meer elke dag bedienen. De 180 postbodes moeten 120.000 inwoners bedienen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Expositie en Kerstconcert "Angels for Angels" in Sint-Gertrudiskerk

Angelsforangels
 

Vrijdag om 19 uur vindt in de Sint-Gertrudiskerk het kerstconcert "Angels for Angels" plaats ten voordele van het Kinderkankerfonds UZ Gent.Soul crooner Michael Heaven treedt er op samen met "the unlimited strings ", muziekvereniging "Musate" o.l.v. dirigent Jo Schelkens en de balletgroep van de kunstacademie August De Boeck. Kaarten voor dit concert kosten 25 € en 20 €. Bestellen bij Lieve Van Strijthem 0475 400 300.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Op zoek naar drakenbedje beschilderd door overleden vader

Img_1943
 

Leen Adams is op zoek naar het kinderbedje dat haar kunstzinnige vader beschilderde met een drakenmotief. Ze verkocht het enkele jaren geleden. Ondertussen overleed haar vader en wil ze het graag terug. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Verkeersplateau Nieuwbaan wordt hersteld

Img_1913
 

In de Nieuwbaan wordt de verkeersdrempel gelegen tussen de spoorwegbrug en de Hopstraat hersteld. Die drempel is in slechte staat en veroorzaakt schokken in de huizen wanneer er zwaar verkeer langskomt. Of de werken nog deze week zullen plaatsvinden is onzeker. Er kan slechts asfalt gegoten worden als het weer dat toelaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Scouts brouwen om te bouwen

Img_1899
 

Scouts De Geuzen Ternat heeft grootse bouwplannen en heeft dan ook vele centjes nodig om in 2019 vijf loodsen in het Scoutsbos neer te zetten. Een van de manieren om de kas te spijzen was het laten brouwen van een blond bier ‘Brave Skoet’ van 6% alcohol. Bestel je bier via deze link.

 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Cadeaudagen in de Wereldwinkel

Fair_affiche_cadeaudagen_aangevuld
 

Zoals elk jaar houdt Wereldwinkel Ternat zijn Cadeaudagen. In plaats van  één WE worden de cadeaudagen nu gespreid over twee opeenvolgende zaterdagen,  8/12 en 15/12 telkens van 10 tot 17 uur. Je kan geschenkjes kopen terwijl je een drankje wordt aangeboden!

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Engelen zorgen voor interactieve tafel voor rusthuis

Img_1894
 

Kunstenares Fien Monsieur en het team van "De Waterheren", met Frans Dumong, Lieve Van Strijtem, Rutger Belsack,  Kelly De Koninck en Mieke Van Bever, zamelen geld in voor een interactieve tafel voor het Woonzorgcentrum Sint-Carolus in Sint-Katharina-Lombeek. Fien maakte hiervoor een reeks engelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Plotercafé serveert lekkere hapjes

Img_1880
 

Heb je geen zin om vrijdag te koken? Dan Kun je ook in het Plotercafé terecht voor verschillende lekkere hapjes. En je kunt dat ook nog combineren met een avondje toneel. Toneel Tijl speelt die avond "Dwazen".

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - De Sint beloont automobilisten die stoplicht respecteren van de overweg

Img_1872
 

Niemand minder dan Sinterklaas dook vanmorgen op aan de spooroverweg van de Assesteenweg. De goedheilige man had gemerkt dat er dit jaar veel te veel mensen de overweg oversteken terwijl het licht op rood staat en de slagbomen naar beneden zijn. Wie wel braaf wachtte, kreeg van de sint een chocoladetreintje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Fietsdiefstal verijdeld aan station UPDATE 2

Img_1796
De politie bezorgde de fiets terug aan de eigenaar.
 

Donderdag werd aan het station van Ternat een fietsdiefstal verijdeld door waakzame treinreizigers in samenwerking met de politie. De dieven hadden het slot van de in fietsenstalling geplaatste fiets doorgeknipt en die dan eerst in de onderdoorgang geplaatst en later achter de overdekking van de trap langs spoor 3.UPDATE 1 Ondertussen blijkt uit een door een reiziger gemaakte video-opname dat de dief nog aanwezig was toen de politie aankwam.UPDATE 2 : De twee dieven waren ook duidelijk zichtbaar op de bij de NMBS opgevraagde beelden van de beveiligingscamera's en reeds gekend bij de politiediensten waardoor zij konden worden geïdentificeerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Leden motorclub Blue Angels aangehouden

Ternatstraat
 

Op 8 september 2018 werd een ex-lid van de motorclub Blue Angels zwaar toegetakeld in Ternat. Bij huiszoekingen werden er tal van explosieven, verboden wapens en vuurwapens aangetroffen, alsook verdovende middelen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - CD&V-Volks en Voor Ternat werken aan bestuursakkoord

Gemeenteraad_november_2018_knip_2_img_20181127_210134
 

CD&V-Volks en Voor Ternat werken aan een bestuursakkoord waarin het te voeren beleid voor de komende jaren moet worden afgesproken. Heel concreet is dat nog niet zegt een woordvoerder in Het Nieuwsblad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2018
GVC
GVC
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 15 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 14 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 13 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 09 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 06 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 05 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018

archief