Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Aanleg parking op terrein Aquafin tussen Brusselstraat en Neeralfenestraat

Img_0398
 

De gemeente is gestart met het aanleggen van een parking voor 16 wagens op een terrein van Aquafin tussen de Brusselstraat en de Steenvoordebeek (langs de Neeralfenestraat). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Leerlingen De Kiem leren over oorlog en ontberingen

Img_0391
De leerlingen van het tweede leerjaar van De Kiem maakten samen met kunstenares Maria Cocquyt haringen in klei en leerden over oorlog, ontbering en bevrijding.
 

De leerlingen van het 6de, het 4de en het 2de leerjaar van de gemeentelijke basisschool leerden in een workshop met de Wambeekse kunstenares Maria Coquit over oorlog, ontbering en bevrijding. Ze maakten een aantal mooie vissen in klei die door de ceramiste zullen worden gebakken. De vissen refereren naar de grote vangst van haringen in 1943, die toen veel mensen hielpen de oorlogsellende overleven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Nieuwe eiken en bloemenweide voor Klapscheut

Img_0386
 

In Klapscheut plantte de gemeente in samenwerking met Natuurpunt en Erwin Sergooris van de Bosgroep, nieuwe eiken aan. Er wordt ook opnieuw een bloemenweide ingezaaid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Fietsers krijgen applaus en betere fietsenstallingen

Img_0237
Vrijwilligers van de Ternatse Fietsersbond zorgden voor het nodige materiaal om de fietsers warm te onthalen op Applausdag. Dat konden ze gebruiken op deze koude morgen.
 

Vrijwilligers van de Fietsersbond en het gemeentebestuur zorgden dat de fietsers een applaus kregen ter gelegenheid van de nationale Applausdag. Er werden ook reeds veilige fietsbeugels geplaatst aan het station van Ternat. Aan het schepencollege werd door de dienst duurzaamheid ook een dossier voorgelegd voor het plaatsen van fietskluizen, waarin je je fiets veilig kunt opbergen. Alleen als er veilige fietsenstallingen zijn kunnen we meer pendelaars op de fiets krijgen, zegt schepen van duurzaamheid Guido Van Cauwelaert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2018
EP
 

TERNAT - Kunstenares Fien Monsieur wordt ridder in Palermo

Img_0226
 

Kunstenares Fien Monsieur werd vorige week Cavalieri dell' Arte benoemd in Palermo voor haar uitzonderlijk en internationaal belangrijke werk. De Cultuurcommissie van Palermo was vooral onder de indruk van haar verglazuurde bonzais,  waarvoor de zwarte klei met de hand gewrongen wordt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Zes bands genomineerd voor Wammekse Feesten

Noisegateselectie
 

Studio Noisegate maakte de selectie bekend van de bands die genomineerd zijn voor de Wammekse Feesten. Zes bands zullen wekelijks het beste van zichzelf geven in zesTernatse Cafés. "Hieruit zullen 3 finalisten gekozen worden, die op vrijdag 1 juni de Wammekse Feesten mogen bestormen en het jonge publiek doenjuichen!" aldus Kristien De Vits.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT in de vorige eeuw - Brouwerij Artevelde in Wambeek-Overdorp UPDATE

Brouwerijartveldebord
 

In 1934 opende de familie De Troch- De Smet een brouwerij op de Assesteenweg waar nu de Carosserie Feniks van Johan Ronsmans in gevestigd is. UPDATE - We spraken met Ria De Troch uit de Stenebrugstraat (apotheek), kleindochter van (Pierre-)Joseph en dochter van Gustave De Troch, die brouwerij Artevelde tot 1973 uitbaatte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Info-avond over Samentuinen in Aarde Oase Wambeek

28951115_966675926812997_6379094743250370560_n
 

Maandag 26 maart vertelt Reej Masschelein over het project Samen-Tuinen in Zellik. Een samentuin is een tuin waarin mensen samen ecologisch tuinieren. Samen’ staat voor diversiteit en voor ‘samen doen’. Jong of oud, rijk of arm, autochtoon of allochtoon, alleen of met je gezin, meer of minder mobiel… iedereen is welkom in een samentuin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bescherming dierenrechten verdeelt meerderheid en oppositie

Img_0189_knip
Iedereen vond de t-shirts leuk maar bij de bespreking van het document bleek niet iedereen even enthousiast.
 

De discussie rond dierenrechten verdeelt zowel meerderheid als oppositie zo bleek op een gemeenteraadscommissie deze week. De wagen ging vorige maand aan het rollen met een voorstel van Astrid Roeges van CDV om de levende paardencarroussel niet meer toe te laten op de kermis, waarvoor ze steun kreeg van spagroen+, die daar ook al lang op aandringt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Gouverneur zet licht op groen voor project in oud gemeentehuis.

Img_0203
 

De procedure rond het verpachten van het oud gemeentehuis om er activiteiten met een meerwaarde voor de bevolking in te organiseren, is correct verlopen, zegt de gouverneur, in antwoord op een klacht van de oppositie. Het gemeentebestuur mag de overeenkomst met de groep 1719, dat de wedstrijd won dus afsluiten. Één van de bedenkers van het winnende concept, die als ambtenaar bij de gemeente werkt, zal op dat moment wel moeten kiezen of hij deel wil uitmaken van de vennootschap waarmee de overeenkomst wordt afgesloten of als ambtenaar bij de gemeente wil blijven werken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Stiltewandeling met meditatiesauna

Aardeoasestiltewandeling
 

Op zondag 1 april organiseert Frank Polders in en om zijn Hoeve Aarde Oase, een "centrum voor groeien en genieten in het groen", een Stiltewandeling gevolgd door een meditatiesauna. Vanaf 13.30 uur is er verwelkoming met thee. De wandeling begint stipt om 14 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
 

SportREGIO – Dolle pret verzekerd tijdens de kleuterhappening

Flyer_sport_lagerelo_-01
SportREGIO – Dolle pret verzekerd tijdens de kleuterhappening - Affiche
 

Nu de weersvoorspellingen met een aanhoudende gure en koude noordoostenwind ook naar komende zondag 18 maart toe er toch weinig aanmoedigend uitzien voor een fikse wandeling of spelen in open lucht, biedt de kleuterhappening van de sportregio Pajottenland alleszins toch een unieke mogelijkheid voor het beleven van een namiddag dolle pret voor de kleuters en hun ouders......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

ASSE / SINT-PIETERS-LEEUW / TERNAT - ‘SANO Loopt’ gaat binnenkort van start

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

‘SANO Loopt’ is een loopgroep voor starters onder de professionele begeleiding van SANO loopcoaches. Ze gaan voor een uniek concept want je kan lopen op 3 locaties: maandag in Asse om 19u15 aan de Boekfosparking, woensdag in Ternat om 19u15 in park Kruikenburg en zondag in Vlezenbeek om 10u in het park van Gaasbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Nieuwe structuur gedragen door 10 gemeentelijke sportdiensten met de steun van Sport Vlaanderen

Logo_sportregio_kleur-01_
 

Vanaf 1 januari 2018  zijn de provincies niet langer bevoegd voor de persoonsgebonden materies, zoals Cultuur, Jeugd, Welzijn en Sport. Tijdens de gemeenteraad van november 2017 werd de oprichting en het huishoudelijk reglement door alle betrokken gemeenten goedgekeurd, op maandag 18 december werd de oude structuur finaal opgeborgen en de nieuwe ILV-structuur officieel bekrachtigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Marc Sluys
ingezonden
 

HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden

E-lunch
HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden - © Deschuyffeleer
 

Voortaan kunnen personen die zich elke avond afvragen wat ze gaan klaar maken om te eten of die geen tijd hebben om overdag boodschappen te doen voor het avondeten terecht bij E-lunch.be, een onlinedienst waar heerlijke, verse maaltijden kunnen worden besteld die dan aan huis worden geleverd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TERNAT - Tweedehandsbeurs Gezinsbond Sint-Katherina Lombeek

Img_0500
 

Op zaterdag 24 maart 2018 organiseert Gezinsbond Sint-Katherina-Lombeek opnieuw een tafelverkoop voor  baby- en kinderkleding en babymateriaal. De verkoop vindt plaats van 10u tot 12u in CC De Ploter. Tegelijkertijd gaat ook een speelgoedmarkt door waar kinderen zelf hun speelgoed verkopen. Iedereen welkom! inschrijven via tweedehandsbeurslombeek@gmail.com  of speelgoedmarktlombeek@gmail.com

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Snoeicursus Natuurpunt

Noeien
 

Zaterdagnamiddag organiseert Natuurpunt een snoeicursus in de geboorteboomgaard aan de Reukenstraat. Meer info bij Marc Vermeir - 0475 84 76 90 - info@planten-vermeir.be

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Rony droomt van een gemeente die uitblinkt in culinaire specialiteiten

Ronykookworhshop1
Rony is industrieel ingenieur voeding en behaalde ook het diploma van kok en verzorgde voor de gemeente reeds verschillende workshops koken met fair trade en duurzame streekproducten.
 

Elke week verschijnen in het weekblad Deze Week ‘de wildste dromen van onze politici‘. Zo ook die van Rony Van den Abbeele, voorzitter van sp.a Ternat. Wat opvalt, naast een CO2 neutrale gemeente wil hij ook een gemeente die uitblinkt in culinaire specialiteiten, waar een smeltkroes van wereldse invloe­den aanvoelt als een warme mantel van inspira­tie. Rony is industrieel ingenieur voeding en behaalde ook het diploma van kok en verzorgde voor de gemeente reeds verschillende workshops koken met fair trade en duurzame streekproducten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Skate Noise Ternat @ JEUGDHUIS TERNAT

Img_0172
 

Op zaterdag 10 maart organiseren Noise Gate en Black Triangle Drugs een lokaal festival met vier stevige gitaar - rockbands en één straffe Brusselse top-act als afsluiter, in Jeugdhuis Ternat aan de Pieter Van Cauwelaertstraat.. Punkrock stoner-garagerock, cross-over, moet er nog meer rock zijn?

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - NMBS wil investeren in parking en fietsinfrastructuur Essene-Lombeek

Img_0155
De fiets is een milieuvriendelijk alternatief want veel pendelaars komen van minder dan drie kilometer van het station. Er moet dan ook diefstalveilige infrastructuur komen in Ternat en Essene-Lombeek, zoals fietskluizen, zegt duurzaamheidsschepen Van Cauwelaert.
 

De NMBS neemt het beheer van de parking aan de treinhalte van Essene-Lombeek opnieuw over en gaat investeren in de parking en de fietsinfrastructuur. Sinds enkele weken moeten treinreizigers betalen voor het gebruik van de parking aan het station van Ternat en om de daardoor veroorzaakte parkeerdruk op de stationsomgevingen weg te nemen voerde de gemeente Ternat blauwe zones met parkeerkaarten in. Duurzaamheidsschepen Guido Van Cauwelaert is verheugd over het initiatief van de NMBS, waar hij al lang op aandringt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mrt 2018
EP
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 20 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert | 17 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert | 12 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert | 09 mrt 2018

archief