Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Eerste slechtvalkkuikentje uit het ei

20190423_210055
 

Dinsdag is het eerste kuikentje van de slechtvalkenfamilie op de kerktoren van Ternat uit zijn eitje gekomen. In totaal zijn er vier eitjes in het nest. De slechtvalken worden gevolgd via een camera die door Natuurpunt werd geplaatst. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Erfgoeddag in Klapscheut

Img_2626
 

Zondag is het Erfgoeddag en dan kun je in om de watermolen van Klapscheut kennis maken met allerlei oude ambachten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

HERNE – Sportregio organiseert opnieuw sport- en gezondheidsdag voor 55+

Flyer_sporteldag_update_2019-01
HERNE – Sportregio organiseert opnieuw sport- en gezondheidsdag voor 55+ - Affiche
 

Op donderdag 9 mei pakt de sportregio opnieuw uit met haar jaarlijkse sporteldag voor 55+. Dit jaar gaat die sport- en gezondheidsdag door in en rond de ruime en uiterst verzorgde sporthal De Hernekouter in Herne. Naast het rijk aanbod aan geschikte sportieve activiteiten wordt er ook een attractieve gezondheidsmarkt opgezet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TERNAT - Buitenlesdag in Basisschool Horizon GO

Img_2581
 

Vandaag vond in Basisschool Horizon van het Gemeenschapsonderwijs "Buitenlesdag" plaats. Dat is een initiatief van MOS en de vzw Good Planet

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Leerlingen Sint-Jozef en woonzorgcentrum Sint-Carolus slaan handen in elkaar voor het klimaat

Img_2536
 

De leerlingen van het vierde jaar wetenschappen van het Sint-Jozefsinstituut engageren zich voor het klimaat. Samen met de senioren van woonzorgcentrum Sint-Carolus borduurden ze vandaag een logo op de herbruikbare, wasbare zakjes die winkelketen Colruyt onlangs liet ontwikkelen. De zakjes zullen worden verkocht ten voordele van The Ocean Cleanup, een non-profitorganisatie die zoekt naar nieuwe technologieën om de hoeveelheid plastic in de oceanen te reduceren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Buitenspeeldag in park Kruikenburg

Img_2551
 

Vandaag was het buitenspeeldag en ook in park Kruikenburg had de gemeente voor heel wat activiteiten gezorgd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
Mieke Van Bever
 

TERNAT - Zwembad weer open

Publiek_img_5488
 

Maandagmiddag werd het vernieuwde zwembad aan de Pieter Van Cauwelaertstraat eindelijk heropend. De werken gingen van start op 1 februari 2017 en liepen heel wat vertraging op na de ontdekking van verborgen gebreken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
Rony Van den Abbeele
 

TERNAT / LIEDEKERKE - Fundance VZW organiseert dit jaar voor het 15e jaar kampen

2019-04-19_danskamp_ternat_met_fundance__1_ab
 

Fundance! VZW organiseert dit jaar voor het 15e jaar kampen te Kruikenburg Ternat. Ze zijn ooit gestart met kampen voor kinderen uit de buurt en zijn ondertussen uitgebreid naar kampen te Ternat, Herne en Dilbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 apr 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT - Er zit een seriemoordenaar bij Toneel Tijl

Toneel_tijl_foto_zucco
 

De volgende productie van ToneelTijlTernat belooft heel spannend te worden. Zucco vertelt namelijk het verhaal van een seriemoordenaar. De sfeer op het podium is grimmig, maar wordt gelukkig doorspekt met de nodige humor. Voorstellingen op donderdag 2 mei, vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei in CC De Ploter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Tweede editie van Op Dreef

Image1
 

Een team studenten uit het 6de jaar van het Sint-Jozefsinstituut organiseert op vrijdagavond 26 april van 16 tot 23 uur, in samenwerking met CC De Ploter, Noise Gate VZW en Lokale Helden, de tweede editie van "Op Dreef". De concerten starten om 17.30 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT – 8ste Den Bos Feest

2019-04-14_den_bos_feest__rommelmarkt__1_ab
 

Achtste "Den Bos Feest” vond zondag 14 april plaats in de Nieuwbaan - Dahlialaan – Kruidenlaan. Een driedaags evenement met kermisattracties, tal van optredens en andere activiteiten zoals rommelmarkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 apr 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT - Gemeente blijft aandringen op aftakking en verlenging op- en afritten E40

Img_2523
 

Op de laatste gemeenteraadscommissie werd de vraag van de gemeente aan het Agentschap Wegen en Verkeer (dat de Vlaamse Gewestwegen beheert) om een aftakking van de afrit Brussel en een verlenging van de oprit naar Brussel, te realiseren. In het verleden wou AWV daar om allerlei redenen niet op ingaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Nieuwe maatschappelijk werkster bij OCMW

Image001
Lynn Van Dessel legde de eed af in handen van schepen Gunter Desmet, die burgemeester Vanderhasselt vervangt tijdens zijn verlof.
 

Deze wek kwam er opnieuw een nieuwe maatschappelijk werkster in dienst bij het OCMW.  Lynn Van Dessel vervangt Katrien Moonens binnen de dienst zorg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

HORAL stelt Megablend 2019 voor naar aanleiding van 12de editie Toer de Geuze

Img_3659
De nieuwe Mega Blend geuze werd voorgesteld. Foto @ Marc Sluys
 

 Naar aanleiding van de 12de editie van de Toer de Geuze brengt de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) opnieuw een Oude Geuze op de markt met lambieken die afkomstig zijn van verschillende brouwerijen en stekerijen. Dit jaar vindt de Toer de Geuze plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei. Tijdens het openbrouwerijenweekend, dat maar een keer om de twee jaar wordt georganiseerd, kan het publiek in totaal 9 bedrijven bezoeken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

TERNAT - Nieuwe pedagogisch directeur in Sint-Jozefsinsituut

Img_2508
Yannick Noppe stopt op het einde van dit schooljaar als pedagogisch directeur van het Sint-Jozefsinstituut.
 

Vanaf 1 september wordt Annemie Vandaele voltijds pedagogisch directeur van het Sint-Jozefsinstituut. Zij zal de functie van de huidige directeur, mevrouw Yannick Noppe na de paasvakantie reeds halftijds overnemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Wie wordt de eerste Korte Keten Kop?

Svelien-001-web-700x466
Aardbeienbedrijf Svelien uit Lennik
 

 Van 5 tot en met 24 april kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete Korte Keten Kop. De provincie Vlaams-Brabant gaat met de Korte Keten Kop-verkiezing op zoek naar het uithangbord van de korte keten in de regio. Een professionele jury selecteerde 5 laureaten: Svelien uit Lennik, Melkerhei uit Linter, Fruit Vanhellemont uit Tielt-Winge, Het Nijswolkje uit Aarschot en PlukPlek uit Ternat. Stemmen kan via www.weekvandekorteketen.be/korte-keten-kop

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2019
Marc Sluys
 

Sint-Katherina-Lombeek“Achtste Den Bos feest”

2017-04-09_den_bos_feest__rommelmarkt__1_ab
 

Achtste"Den Bos Feest" op in de Nieuwbaan, Bosstraat en Dahlialaan. Een driedaags evenement met Kermisattracties, tal van optredens en andere activiteiten zoals optreden, rommelmarkt en tal van opreden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2019
Jacky Delcour
JAcky Delcour
 

Onderhoudswerken op Assesteenweg (N285) in TERNAT tijdens paasvakantie.

Logo_wegen_en_verkeer_

 Op dinsdag 9 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een structureel onderhoud van het wegdek op de Assesteenweg (N285) ter hoogte van het kruispunt met de Fossebaan en de Stenebrugstraat. De weersgevoelige onderhoudswerken duren volgens de huidige planning tot vrijdag 19 april.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2019
Marc Sluys
 

TERNAT - Nieuwe leefruimtes in WZC Sint-Carolus feestelijk geopend

Img_2500
 

In het voorjaar van 2018 gingen de verbouwingswerken van start. De eerste voorbereidingen werden getroffen om  het bestaande gebouw uit te breiden met een ruime leefruimte, verbeterde badkamer en nieuwe verpleegposten op de vier afdelingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/ASSE/DILBEEK - WTC Feels organiseert 3de keer Mergan Feels good Tour.

Img_2439
 

Zondag 5 mei organiseren de sportieve dames van WTC Feels voor de 3de keer hun Mergan Feels good Tour. Iedereen met een fiets is  die dag welkom voor één van de drie uitgestippelde routes: 80, 57 of 30 km (familietocht). Start aan BVBA Mergan, naast de autokeuring Mollem tussen 8 en 10 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 25 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 25 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 25 apr 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 24 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 23 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 17 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 16 apr 2019
Jacky Delcour | 16 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 11 apr 2019
Marc Sluys | 07 apr 2019

archief