Artikels Archief van Ternat

PZ TARL investeert in nieuwe Volkswagen Transporter Combi

2019-02-18_politiecombi__1_a
 

De interventie-eenheden van de PZ TARL beschikken vanaf maandag 18 februari 2019 over een nieuw interventievoertuig: een Volkswagen Transporter Combi (110KW). Het voertuig werd aangekocht via het raamcontract van de federale politie en wordt geleverd door de firma Heremans.


 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT - Man gerepatrieerd nadat hij werd opgepakt

Img_2287
 

Op 12 februari heeft een team van de politiezone TARL een persoon van Albanese origine gearresteerd op het Marktplein. Burgers hadden via het 101-noodnummer 2 pogingen van woninginbraken op de Terlindenstraat en de Sterrelaan gemeld aan de politie. Bij grondig nazicht van de ruime omgeving werd een verdacht persoon opgemerkt aan een bushalte op het marktplein.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
 

Crimibox uit TERNAT Vlaams-Brabantse Starter van het jaar

Crimibox
 
Jimmy Cowé, eerder werkzaam bij de Federale politie, ontwikkelde vanuit zijn passie voor onopgeloste moordzaken een intrigerend en levensecht detectivespel. Hij startte "Crimibox" in juni 2017 met een eerste case. Begin 2018 werd dan een tweede case gelanceerd en sinds december 2018 is de derde case beschikbaar.
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Voetbalclubs KFC Wambeek en KSKLT slaan handen in elkaar

Knip_handen_in_elkaar_dsc_0856
De voetbalploegen van Wambeek en Ternat slaan de handen in elkaar en zullen met de steun van de gemeente hun project uitbouwen. Vlnr Schepen Timo Schoukens,Jos Donvil van KFC, schepen Desmet, burgemeester Vanderhasselt, schepen Borremans en Pol Vander Putten van KSKLT.
 

De Voetbalclubs van Wambeek en Ternat fusioneren. Volgend jaar zullen ze met het stamnummer van KFC met een gezamenlijke ploeg aan de competitie deelnemen. De constructie werd gisteren tijdens een gemeenteraadscommissie en deze morgen aan de pers voorgesteld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
GVC
 

TERNAT - Gemeente organiseert openbare onderzoeken

Wambeekhoeve
Boven : nieuwe uitbatingsvergunning voor een landbouwbedrijf. Onder: vellen van bomen aan Neeralfenevijver Ternat.
 

Het gemeentebestuur organiseert verscheidene openbare onderzoen in het kader van aangevraagde omgevingsvergunningen, dat zijn de vroegere stedenbouwkudige vergunningen (bouwen en verbouwen) en de milieuvergunningen (uitbatingsvoorwaarden).

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Drie verdachten gearresteerd bij woninginbraak in Bodegemstraat

Img_2280
 

Een team van de politiezone TARL heeft donderdag drie personen gearresteerd die op heterdaad werden betrapt tijdens een woninginbraak in de Bodegemstraat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Leerlingen Horizon ontvangen taalstimulerend spelmateriaal

Prijs_ezelsoorknip
Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar GO! Horizon
 

De jaarlijkse boekenkaftdag Ezelsoor in september 2018 was weer een enorm succes: Met 476 bezoekers was deze 10de editie van Ezelsoor voor de gemeente Ternat weer een schot in de roos. De leerlingen van GO! Horizon waren verhoudingsgewijs het talrijkst aanwezig. De vijfde- en zesdeklassers van Horizon ontvingen daarom in de bib een pakketje taalstimulerend spelmateriaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Voorstel doven openbare verlichting na middernacht op weekdagen uitgesteld

Dovenverlichting
 

De bespreking van het voorstel van sp.aGroenXL om de openbare verlichting, op weekdagen, na middernacht tot 5 uur, te doven in bepaalde zones van de gemeente, werd door de gemeenteraad uitgesteld. Maar volgens de nieuwe milieuschepen wil het bestuur helemaal niet doven maar enkel dimmen, iets wat momenteel onmogelijk is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2019
 

TERNAT _ Parkeerbedrijf stopt na één jaar met opdracht

Img_1865
Tot 16 april blijft OPC het parkeren controleren.
 

OPC, het parkeerbedrijf dat de controles op het parkeren uitvoert en de parkeerkaarten aflevert zal het contract na 16 april niet meer verderzetten. OPC haalde vorig jaar met een zeer hoog bod de in aanbesteding gestelde opdracht binnen. OPC blijft welgeïnteresseerd in de opdracht maar zal bij de volgende aanbesteding waarschijnlijk een lager bod doen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Burgemeester te gast in de burgemeestersmarathon van Radio 2

Img_2249
Er werd vooral gepraat over de paardensport.
 

Vandaag was ook burgemeester Vanderhasselt te gast in de burgemeestersmarathon van Radio2. Naast een lange intro over de paardensport ook een opvallende uitspraak over besparingen in de sociale economie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2019
EP
 

TERNAT/ASSE - Allen op de fiets met dikketruiendag

Img_2230
 

Als Vlaanderen massaal de fiets neemt, dan daalt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en is er ook minder lawaai.  Je komt monter en ontspannen toe op het werk of op de school. Vaarwel aan zorgen over een parkeerplaats! Je spaart flink wat centjes, en fietsen is gezond. Schrijf je nu in! Winkelcentrum The Leaf  springt alvast op de kar, of moeten we zeggen op de fiets.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT in het Land van Bruegel

Op_straatframe
 

2019 is Bruegeljaar. Daarom liet toenmalig schepen van Toerisme Guido Van Cauwelaert eind vorig jaar borden ontwerpen en realiseren waarop Ternat gepromoot wordt binnen het Land van Bruegel.  Ze werden in december nog geleverd door KLIT en worden nu geplaatst aan de verschillende invalswegen van de gemeente. De plaatsing had wat vertraging opgelopen doordat er problemen waren met de stabiliteit van sommige van de oude frames.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2019
EP
 

TERNAT - Angels for angels overhandigt cheque

Img_2232
 

Vanavond overhandigden de organisatoren van de benefietactie "Angels for angels" een cheque van 5064,12 euro aan de “vzw Kinderkankerfonds”

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Tien jaar Midwinter

Img_2227
 

MidWinter Lombeek viert zaterdag haar 10-jarig bestaan. Wat begon als een alternatief voor de lokale kerstmarkt is uitgegroeid tot een vaste waarde in de feestkalender in Ternat en omstreken. De opbrengst wordt ook dit jaar geschonken aan de lokale Gsport werking. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bib en leerlingen Sint-Jozefsinstituut slaan de handen in elkaar voor Gedichtendag!

Gedichtendag2019
Team Gedichtendag: Margaux, Shana, Louis, Willem, Thomas en Liying
 

De laatste donderdag van de maand januari betekent in Vlaanderen en Nederland de start van de poëzieweek, en ook de bib Ternat zet graag die dag het mooiste wat de letteren ons te bieden hebben in de kijker. Workshops, een lezing door vermaard dichter Ivo Van Strijtem en zelfs een heuse gedichtenwandeling maken van Gedichtendag op 31/01 een waar feest in de bib.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - sp.aGroenXL wil lichten na middernacht doven om klimaatdoelstelling te halen

Image2
Na middernacht worden de lichten in de landelijke gebieden beter gedoofd. Dat is beter voor de gezondheid van mensen, dieren en planten, en goed voor het klimaat.
 

sp.aGroenXL wil dat een gedeelte van de openbare verlichting na middernacht gedoofd wordt. De maatregel zou de CO2-uitstoot sterk verminderen en Ternat helpen de klimaatdoelstellingen te halen. Lichten dimmen is momenteel nog niet mogelijk. Daarvoor moet eerst het net gemoderniseerd worden en dat zal nog wat jaren duren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2019
EP
 

LENNIK / ROOSDAAL - Zonnelied breidt uit mede door Vlabzorginvest

2019-01-25_lennik-_zonnelied_breidt_uit__1_b
 

De Vlaamse Rand wordt gekenmerkt door een historische achterstand aan aanbod in de welzijns- en gezondheidssectoren. Globaal genomen is er weliswaar minder nood aan residentiële opvang- en ambulante begeleidingscapaciteit, maar anderzijds zorgen de hogere grond- en infrastructuurprijzen dat bestaande of nieuwe initiatiefnemers soms niet of slechts beperkt intekenen op de noodzakelijke Vlaamse uitbreidingsrondes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT - Gemeenteschool De Kiem Lombeek organiseert etentje

Kiemetentje_2019_kl
 

De gemeentelijke basisschool De Kiem van de Nieuwbaan in Sint-Katherina -Lombeek organiseert volgende week vrijdag en zaterdag haar jaarlijks etentje in de parochiezaal op de Dahlialaan(Bosstraat). Op het menu: kippenbrochetten en vegetarische brochetten

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Vanaf 1 februari kun je naar het babycafé

Bibhuiskind
 

Iedere eerste vrijdag van de maand tussen 9 en 11 uur kun je voortaan in de bib terecht voor een gezellige babbel met andere (toekomstige) ouders. Terwijl je kindje speelt, kan jij ideeën en ervaringen delen. Je kan vragen over opvoeding stellen aan de verpleegster van Kind & Gezin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Natuurpunt heeft weer heel wat in petto voor jou

Image003
 

Vrijdag heeft de algemene vergadering en nieuwjaarsviering plaats van Natuurpunt. De vereniging heeft alvast veel plannen voor activiteiten.


 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2019
Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 25 jan 2019

archief