Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Kom per fiets of te voet naar de Jaarmarkt

Jaarmarktaffiche2017
 

Zaterdag is het opnieuw Jaarmarkt in Ternat en dan kun je niet per auto in het centrum. Laat die liefst achter op één van de parkings aan het station. Die liggen op slechts 500 meter van de Jaarmarkt. Of kom met bus, trein, fiets of te voet. Er is een bewaakte fietsenstalling voorzien van 9u tot 20u aan het Gemeentehuis. En bovenop, indien je dit wenst, wordt je fiets gratis gegraveerd!

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Daniel en Simone vieren diamanten bruiloft

Han__59_van_67_
 

Zaterdag 7 oktober werden Daniel Annoot en Simone Vander Smissen in het gemeentehuis in de bloemetjes gezet voor hun 60ste huwelijksverjaardag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Nieuwe lokalen Basisschool De Droomgaard

Img_8980
 

Vandaag werden de nieuwe lokalen van de.basisschool De Droomgaard aan de Meersstraat plechtig ingehuldigd in een jaar tijd werd met een publiek-private samenwerking DBFM een nieuwe sportzaal en een klassenblok met twee verdiepingen gerealiseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/REGIO - Wereldwinkel verwent je met gratis koffie

Img_8970
 

Als je op 14 oktober naar een Oxfam-Wereldwinkel komt en je brengt een leeg koffiepakje mee dan kun je dat in de winkel ruilen voor een vol pakje koffie (250 gr.) van eerlijke handel met het Zuiden. Oxfam Wereldwinkel garandeert aan de koffieboeren steeds een eerlijke prijs voor hun product. Je vindt in de Wereldwinkel ook nog veel andere producten uit het Zuiden of van bioproductie bij ons.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Tweede editie van de Nacht van Musate

Affiche_nacht_van_musate
 

Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017 is het eindelijk zover: de tweede editie van de Nacht van Musate in Cultureel Centrum De Ploter! Het belooft net zoals twee jaar geleden opnieuw een gevarieerd spektakel te worden. Tickets zijn verkrijgbaar in CC De Ploter, via hun website en bij de muzikanten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Maurits en Louise zestig jaar getrouwd

Han__46_van_67_
 

Maurits Wauters en Louise De Brandt vierden hun diamanten huwelijksverjaardag. Ze werden dan ook in de bloemetjes gezet in het gemeentehuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Alphonse en Josephine vieren 60 jaar huwelijk

Han__67_van_67_
 

Zaterdag werden Alphonse Verbeken en Josephine Dooms op het gemeentehuis in de bloemetjes gezet voor hun 60ste huwelijksverjaardag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Leerlingen Sint-Jozefsinstituut schenken 180 € aan Natuurpunt

Img_8948
 

Leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut overhandigden woensdag een cheque van 180 € aan Natuurpunt voor de aankoop vannatuurgebied. De leerlingen zamelden dat geld in door appelsap te verkopen. De appels hadden ze zelf geplukt en dan laten persen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Midzomer steunt goede doelen

Img_2586
 

 Op 6 oktober ’17 heeft VZW Midzomer het jaar 2017 afgesloten met een bedankingsfeestje voor haar vrijwilligers en sponsors. Bij deze gelegenheid werd de 24e editie van Midzomer Wambeek ook in enkele cijfers gegoten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Drie weken naar het bos

Gids_legt_bos_uit
"CO2 wordt uit de lucht gehaald en zuurstof aangemaakt door de fotosynthese (bladgroen). Ook het fijn stof wordt door de blaadjes opgevangen en in de herfst aan de aarde teruggegeven bij de bladval", legt natuurgids Willy Van Everbroeck uit aan de leerlingen.
 

Vandaag ging de Week van het Bos van start. De gemeente Ternat doet daar al voor de 13de keer aan mee. Zo’n 1200 leerlingen van de lagere scholen zullen gedurende 3 weken genieten van een gidsbeurt in het Hertighem- en Liedekerkebos. De spits werd afgebeten door de leerlingen van het zesde leerjaar van Horizon, basisschool van het Gemeenschapsonderwijs GO.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT / GERAARDSBERGEN - Transportgroep Vanderhasselt verhoogt marktaandeel met overname Van Rijckeghem Transport

Transport
Ingezonden foto
 

 De transportgroep rond Michel Vanderhasselt uit Ternat, nam recent de BVBA Van Rijckeghem Transport uit Geraardsbergen over van Jurgen Van Rijckeghem. Het Corporate Finance team van Baker Tilly Belgium (BTB) en Van Damme & Partners begeleidden het overnameproces respectievelijk voor de koper en de verkoper tot een gestructureerde win-win.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

TERNAT - Week van de Eerlijke Handel

Appelenbananenstation
 

Deze morgen deelden vrijwilligers bananen van eerlijke handel met het Zuiden en appelen van duurzame landebouw in Asse, uit aan trein- en buspendelaars en in de scholen. De aktie kadert in de Week van de Fair Trade. Vrijdag is er ook nog een fair trade wijnproefavond van de Wereldwinkel in de Katharinakring. Ook in verscheidene winkels wordt Fair Trade deze week in de kijker geplaatst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Inleefweek armoede

20171002_123828_resized
 

"Als je een goed inkomen hebt is het niet evident om je voor te stellen hoe het is dagelijks te moeten knokken om de eindjes aan elkaar te knopen. Wij willen mensen die in armoede leven een hart onder de riem steken en de problematiek bespreekbaar maken voor iedereen", zegt OCMW-voorzitter Jean Trembloy.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - LVB implodeert

Img_8910
Volgens Open VLD voorzitter (vooraan met witte sjaal) heeft de beslissing van burgemeester Wachtelaer om een nieuwe lijst op te starten de LVB doen imploderen.
 

De voorzitter van Open Vld-afdeling reageert bitter op de nieuwe kieslijst die huidig burgemeester Luc Wachtelaer gelanceerd heeft. Een eigenaardige reactie omdat de liberalen via voorzitter Jean Dooms verleden jaar zelf aankondigden uit de LVB te stappen tegen de volgende verkiezingen en in de gemeenteraad  reeds een eigen koers varen los van de bestuursmeerderheid. Oud burgemeester Parijs trachtte onlangs de troepen weer samen te brengen

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Veilig online

Veilig_online_logo_met
 

op dinsdag 10 oktober vind in de bib een infoavond plaats met als thema ‘veilig online: internet en privacy’ gericht op voornamelijk (groot)ouders van pubers en tieners.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Dopjesactie zoekt peters en meters

Img_8909
 

Al jaren worden er in Ternat en omstreken dopjes ingezameld voor recyclage. De opbrengst hiervan gaat naar het opleiden van blindengeleidehonden. Maar de laatste tijd stagneert de actie wat en daarom zoekt Ann Asselman naar peters en meters om hun buurt warm te maken voor de actie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Eerste 'woensdag van de burgerbeweging'

8o2a4221
 

Woensdag vond in een Lombeeks café de eerste van de zogenaamde "woensdagen van Ternat" plaats, een reeks van bijeenkomsten waarop de politieke burgerbeweging een programma wil opstellen voor de volgende verkiezingen. De nieuwe burgerbeweging is politiek ongebonden en het programma kan dus alle kanten uitgaan, naargelang van de fysiek aanwezigen en de volgers/stemmers op sociale media

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
Ingezonden foto
 

TERNAT - Oud gemeentehuis opent de deuren

Ternat
Oud gemeentehuis Ternat
 

 Dit weekend opent het oud gemeentehuis voor het eerst even zijn deuren met een pop up event van de groep 1719.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - CC De Ploter heeft weer ruim aanbod aan voorstellingen en cursussen

Img_8895
 

Voor september en oktober heeft het cultureel centrum weer heel wat in petto voor haar brzoekers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Blafwaf opent seizoen CC De Ploter

Img_8894
 

zaterdag 30 september gaat Broederliefde in première in CC De Ploter. Tegelijkertijd is Broederliefde ook de  van het cultureel centrum. Broederliefde is de eerste avondvullende voorstelling van Blafwaf, het cabarettrio van Tim Somers, Maxime Tolbecq en Erik Walckiers. In juni 2016 won Blafwaf het Utrechts Cabaretfestival.  

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 08 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 05 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 04 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 03 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 30 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 25 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 22 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 20 sep 2017

archief