Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Testo schenkt 5000 euro aan vzw Kruikenburg

Image001
 

Op het jaarlijkse kerstfeest van de vzw Kruikenburg kreeg de vereniging voor mindervaliden van Ternat, Sint-Martens-Bodegem en Sint-Ulriks- Kapelle, een mooi cadeau. Jeroen Van Der Kelen en Anne-Marie De Rybel van de firma TESTO kwamen hen een cheque van € 5000 brengen. Een bedrag dat door de personeelsleden bij elkaar werd gesport naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van het bedrijf.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Hunselbeek buiten haar oevers

Dscn0159
 

In de nacht van woensdag op donderdag is de Hunselbeek buiten haar oevers getreden. In de loop van de dag zakte het waterpeil.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Gemeenteraadslid Geert De Feyter droomt van verkeersarme dorpskernen

Geert_gemeenteraad_img_8298
Geert De Feyter van CD&V, links vooraan, droomt van verkeersarme dorpskernen waar voetgangers en fietsers voorrang hebben op autoverkeer en fietsroutes met fietsbruggen of -tunnels.
 

We moeten gaan voor verkeersarme dorpskernen waar voetgangers en fietsers voorrang hebben op autoverkeer en doorgaand verkeer. Waar ook voor handelaars plaats is. De Markt moet opnieuw een ontmoetingsplaats worden, in de plaats van een parking, en een goed uitgebouwd netwerk aan veilige fietsroutes met fietsbruggen en -tunnels  moet van de gemeente een fietsparadijs maken, waar de ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen laten fietsen. Neen, dit is geen citaat uit het programma van Groen maar het is de droom van CD&V-gemeenteraadslid Geert De Feyter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Eerst fietsenstalling en dan betaalparking

Img_9177
Er komt een tijdelijke, met camera's beveiligde, fietsenstalling tussen station en Assesteenweg, terwijl de definitieve fietsenstalling in de oude loods wordt gemaakt.In 2015 zette het gemeentebestuur een afsluiting rond de fietsenstalling en plaatste de NMBS beveiligingscamera's. Daarmee konden al enkele fietsendieven gevat worden.
 

De parking van de NMBS aan het station van in Ternat zal pas betalend worden nadat de spoorwegmaatschappij een tijdelijke, met camera's beveiligde, fietsenstalling en extra parkeerplaatsen heeft gerealiseerd tussen het station en de Assesteenweg (tussen parking en perron). Daarmee schuift de invoering van het betalend parkeren waarschijnlijk op naar februari. In de gemeenteraadscommissie Mobiliteit werd gisteren ook het nieuwe parkeerplan van de gemeente besproken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Stem voor je favoriete plekjes en zet TERNAT mee op de toeristische kaart

Stemplekjecollage
Stem voor één van de genomineerde plekjes en win misschien een mooie prijs.
 

"We willen Ternat, samen met de Pajottenlandse  streekverenigingen, op de  toeristische kaart zetten", zegt schepen van Erfgoed, Toerisme en Milieu, Guido Van Cauwelaert (spagroen+). "Dankzij www.ontdekpajotzenne.be van Erfgoed en Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei konden we al een tijdje interessante plekjes zoals monumenten, landschappen, en horeca bekend maken bij een ruim publiek. Ternat is nu ook pilootproject voor het Pajottenland voor het promoten van deze site met wenskaarten en plaatjes met een QR-code. Erfgoedcoördinatrice en bibliothecaresse Hilke Arijs, lanceerde daarvoor een wedstrijd waarbij iedereen kan stemmen voor een aantal genomineerde plekjes 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
EP
 

TERNAT - De bib Ternat zamelt maar liefst 1300 euro in tijdens een 24u voorleesmarathon voor de warmste week

Hilkevoorleesmarathon
Bibliothecaris Hilke Arijs beet vrijdag de spits af en las voor uit het poetische, op Van Ostaijens gedicht 'Melopee' geïnspireerde, kijk- en leesboek "Het meisje, de jongen, de rivier" waarmee schrijver-tekenaar Paul Verrept de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer won.
 

Gedurende 24 uur zamelde de bib geld in voor goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn. Tussen vrijdag 8 om 19 uur en zaterdag 9 december 19 uur telde de bezoekersteller meer dan 1200 personen die van het voorlezen, de hapjes en drankjes en de sfeer van leesplezier in de bib kwamen proeven. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, regiocollega’s en haar lezers kon de bib maar liefst 1300 èuro inzamelen in het kader van de Warmste Week.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Stappen VLD-ers uit LVB-fractie in gemeenteraad ?

Img_9247
In de pers verklaart de Open VLD dat zijn mandatarissen uit de LVB-fractie stappen.
 

De Ternatse politiek wordt steeds surrealistischer. Nadat burgemeester Luc Wachtelaer van de Lijst van de Burgemeester besloot om samen met collega Kathleen Platteau een eigen politieke beweging te starten, maar wel in de LVB-fractie blijft, verklaart de Open VLD in de pers dat zijn mandatarissen een eigen fractie gaan vormen in de gemeenteraad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

Financieel gezonde provincie beslist over budget 2018

Provincieraad_september_2017__2_
De provincieraadsleden bespreken de begroting.
 

Op 5,12 en 13 december bespreekt de provincieraad van Vlaams-Brabant het budget en de planning voor 2018. De overdracht van ongeveer 10% van de bevoegdheden aan Vlaanderen is af te lezen uit dat budget. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

TERNAT - OCMW en gemeente brengen vierde editie uit van gezamenlijke kalender

Foto_pers_kalender_1
 

De nieuwe kalender (editie 2018) van het OCMW en het gemeentebestuur wordt deze weken verdeeld in alle brievenbussen. Uniek in deze editie is de combinatie met de (uitneembare) afvalkalender. Je vindt in de kalender informatie over de sociale dienstverlening van het OCMW en de vele projecten in onze gemeente, die focussen op ontmoeten, welzijn en gezellig samen zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Jeugdraad, ocmw en bib zamelen speelgoed in

Img_9205
 

 De jeugdraad organiseert een inzameling van speelgoed. Dat kan nog tot 9 december bezorgd worden in de bib. Het ocmw zorgt dat het terecht komt bij kinderen van wie de ouders het niet te breed hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Fietsersbond organiseert gezellige fietsparade

Img_9201
 

Gebruiken jij en je kinderen of iemand die je kent, soms wel eens de fiets? De kersverse fietsersbond Ternat wil tonen dat ze als belangengroep meer vertegenwoordigt dan enkel de dagelijkse fietser. Daarom roepen ze iedereen die zich ook betrokken voelt, jong en oud, op om op vrijdag 8 december om 19 uur mee te fietsen

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2017
Guidi Van Cauwelaert
 

TERNAT - Davidsfonds Wambeek huldigt Frans Moonens voor 50 jaar bestuurslid van de afdeling

Dsc04117
Met een fijne attentie werd Frans in de bloemetjes gezet.
 

Tijdens de ledenvergadering laatstleden van Davidsfonds Wambeek werd Frans Moonens voor zijn gouden jubileum als bestuurslid door het bestuur en de talrijke aanwezige leden gehuldigd. In het werkjaar 1967-1968 werd Frans in de bestuursploeg opgenomen en kreeg meteen de taak van penningmeester (van een bijna lege kas) toegewezen. Na enkele jaren nam hij in 1973 de voorzittersfakkel over van Jef De Brueker

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - t Geel Genot is ambassadeur van het Pajottenland en haar streekproducten

Img_9187
 

Het Geel Genot in de Gemeentehuisstraat mag zich sinds kort officieel Ambassadeur van het Pajottenland noemen. Het kwaliteitslabel werd aan Anne en Christophe toegekend door de Toerismevereniging van de streek na het volgen van een streekcursus. De winkel verkoopt meer dan 200 streekproducten naast zelf gemaakte advokaat met verschillende smaken. Ook suiker- en glutenvrije producten zitten in hun aanbod.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Arno De Paepe volgt in de gemeenteraad Hilde De Backer op voor NVA

Arno_de_paepe
 

Arno De Paepe volgt in de gemeenteraad Hilde De Backer op bij NVA. De 23-jarige Arno studeerde Politieke & Sociale Wetenschappen  aan de Universiteit van Gent en loopt stage op het Kabinet van minister-president Geert Bourgeois.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
 

TERNAT - Auto geslipt in Wambeek

Wambeekautogeslipt
 

Op de Assesteenweg in Wambeek slipte een auto en kwam in een weide terecht. De takeldienst was snel ter plaatse.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT – Op zoek naar een grootvader die de geschiedenis van Wambeek veranderde

Grafwillemsjoseguido
Met José bij het graf van haar grootvader, de Wambeekse politicus Lode Willems, echtgenoot van Louisa Servranckx, voorgedragen als burgemeester door de Partij der Vrije Mannen en provincieraadslid voor de Christelijke Volkspartij-Vlaamse Frontpartij in 1932. De steen werd zwaar beschadigd door politieke tegenstanders.
 

Vanuit Utrecht zochten José en Monica, naar de geschiedenis van hun grootvader, Lode Willems (Louis zjeppe), die in 1932, met de Partij der Vrije Mannen, de zittende burgemeester Louis De Troch van de Conservatief-Katholieke Partij versloeg, en later ook verkozen werd als provincieraadslid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Maurice en Yvonne vieren gouden huwelijk

Jubilarissen_massag___groep_knip
 

Zaterdag werden Maurice Massage en Yvonne Fieremans uit de Terlindengaard op het gemeentehuis in de bloemetjes gezet voor hun gouden huwelijksverjaardag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - De bib zamelt tijdens een 24u voorleesmarathon geld in voor de warmste week

Bib_image005
 

De bibternat organiseert op 8 en 9 december een voorleesmarathon met tal van randactiviteiten waaronder een boekenveiling, ontbijt in de bib, schaak- en gamestoernooien ... Gedurende 24 uur zamelt de bib in het kader van lezen voor life geld in voor geregistreerde goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Iedereen praat over mobiliteit

Img_9178
Het gaat niet echt over een tunnel maar over een lange open sleuf, zoals de A12 in Boom, die Ternat pas écht in twee zou delen. De enige belanghebbende in dit dossier is spoorbeheerder Infrabel, die liefst alle overwegen wil afschaffen. De files hebben in hoofdzaak te maken met de op- en afritten van de E40. spagroen+ pleit daarom eerder voor een lage doorgang voor personenwagens en fietsers onder de spoorweg in de Meersstraat. Die zou het verkeer vlotter en veiliger kunnen laten verlopen en doorgaand vrachtverkeer uit het centrum weren".
 

Volgende woensdag vindt er weer een politiek praatcafé plaats van High Five. De verzamelplaats is deze keer CC De Ploter en het onderwerp mobiliteit. In de aankondiging zet men de burger alvast op het verkeerde been, door te stellen dat de Assesteenweg de gemeente in twee snijdt en een tunnel de oplossing zou kunnen bieden, zegt schepen van duurzaamheid Guido Van Cauwelaert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2017
EP
 

TERNAT - Betaalparking NMBS groot probleem voor omliggende gemeenten

Img_9175
Van Cauwelaert vraagt zich af of er geen voorlopige fietsparking met toegangsbadge kan komen op het Stationsplein in afwachting van de verbouwing van de stationsloods. Hij vroeg ook aan het Vlaams Gewest, dat een aantal combiparkings wil bouwen, o.a. aan het station van Essene-Lombeek of ze ook geen inspanning kunnen doen voor de fietser.
 

Nu het gemeentebestuur van Ternat de inwonerskaart heeft uitgevonden om zijn inwoners een goedkoop alternatief aan te bieden op de hoge tarieven op de pendelaarsparking van de NMBS, wordt duidelijk dat de invoering van het betalend parkeren vooral een probleem wordt voor de omliggende gemeenten én hun inwoners-pendelaars. Maar Ternat wil samen met de omliggende gemeenten, de NMBS en het Vlaams Gewest, zoeken naar oplossingen, zegt schepen van Duurzaamheid Guido Van Cauwelaert (spagroen+). Degelijke fietsinfrastructuur lijkt hem alvast een belangrijk deel van de oplossing.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2017
EP
Johan Van Gestel
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 14 dec 2017
Guido Van Cauwelaert | 14 dec 2017
Guido Van Cauwelaert | 13 dec 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 03 dec 2017
Guidi Van Cauwelaert | 03 dec 2017
Guido Van Cauwelaert | 01 dec 2017
Guido Van Cauwelaert | 27 nov 2017

archief