Artikels Archief van Ternat

TERNAT GROEN wil dat gemeentebestuur rekening houdt met klachten omwonenden De Marie

Satelietfotodm
Het bedrijf dat een doe-het-zelf-winkel en een toonzaal heeft aan de Bodegemstraat breidde de voorbije jaren uit in landbouw- en natuurgebied zonder enige vergunning.
 

GROEN wil dat het gemeentebestuur dringend iets doet aan de vele klachten over hinder die het bedrijf De Marie bezorgt aan de omwonenden. Het bedrijf dat een doe-het-zelf-winkel en een toonzaal heeft aan de Bodegemstraat breidde de voorbije jaren uit in landbouw- en natuurgebied zonder enige vergunning. De aanvoer, al in de vroege ochtend, en de opslag van zand en bouwmaterialen in open lucht zorgt voor stof- en lawaaihinder voor de omwonenden in een wijde omtrek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2017
EP
 

TERNAT - Defecte verkeerslichten zorgen voor files op Assesteenweg en E40

Img_8041
 

Vrijdagnamiddag veroorzaakten defecte verkeerslichten op het kruispunt van de Assesteenweg en de uitrit van de E40 richting Oostende voor files op beide gewestwegen. De firma Trafiroad kwam snel ter plaatse maar had veel werk aan de herstelling, zodat ook de avondspits in de soep liep.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT : Zondag Fair trade BRUNCH van WERELDWINKEL in CC DE PLOTER

Img_8026
 

Zondag kun je van 8 tot 12 in CC De Ploter weer komen genieten van de overheerlijke brunch van Oxfam Wereldwinkel. Op het uitgebreide buffet vindt iedereen zijn gading. Voor de start heb je keuze uit de verschillende fruisappen of een glaasje bubels. Er worden lekkere eitjes Gebakken maar er zijn ook allerlei andere ontbijtproducten van eerlijke handel en duurzame landbouw. En je kunt er ook lekkere soep, taart en andere dessertjes eten klaargemaakt door de vele vrijwilligers van de Ternatse Wereldwinkel

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Nieuwe basisschool ingehuldigd door minister Crevits

Img_8006
 

Vrijdag werden de nieuwe lokalen van basisschool De Brug ingehuldigd in aanwezigheid van minister van onderwijs Hilde Crevits.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Voedselteam viert eerste verjaardag

Img_8018
 

Een jaar na de start heeft het Ternatse voedselteam al 97 leden en de grootste omzet van alle Vlaamse voedselteams, een beweging die de zogenaamde "korte keten" wil bevorderen of u, met andere woorden wil overtuigen om duurzame producten te kopen van de bioboer of -producent uit de buurt. De meeste bestellingen gaan naar bioboerderij De Loods in Aalst.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Minder opkomst voor Midwinter Lombeek

Img_7979
 

Het gratis festival Midwinter in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek was opnieuw een succes, ook al was de opkomst wat kleiner dan verhoopt. De opbrengst gaat naar het onderzoek naar de Ziekte van Duchenne.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Gezinsbond SINT-KATHERINA-LOMBEEK organiseert TWEEDEHANDSBEURS EN SPEELGOEDMARKT

Gezinsbondskl2dehands

Op zaterdag 25 maart organiseert Gezinsbond Lombeek opnieuw een tafelverkoop voor  baby- en kinderkleding en babymateriaal. De verkoop vindt plaats van 10u tot 12u in CC De Ploter. Tegelijkertijd vindt er ook een speelgoedmarkt plaats waar kinderen zelf hun speelgoed verkopen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2017
Guido Van Cauwelaert
GVC
 

TERNAT Bibliotheek heeft nieuw hoofd

Hilkearijszakelijkleider
 

Woensdag legde Hilke Arijs de eed af als ambtenaar in handen van burgemeester Luc Wachtelaer. Hilke is het nieuwe hoofd van de gemeentelijke bibliotheek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Renovatie sportcentrum gestart

Sportcomplexwerken
 

De renovatie van het sportcentrum op de site sport en jeugd is definitief van start gegaan. Van de inkom deur of de onthaalbalie is geen sprake meer. In de omkleedruimte van het zwembad is geen enkel kleedhokje meer te bespeuren....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 feb 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Het Huis trekt de stekker eruit

Img_7943
 

Sfeerboetiek 't Huis op het Marktplein sluit eind maart definitief de deuren. Het einde van een tijdperk want Karel Van Droogenbroeck (50) was al de vierde generatie die de winkel runde. De geschiedenis van het huis begon in de 19de eeuw met het café annex drogisterij van Adolf Van Cauwelaert. Het café heette In den Telephone omdat het de eerste publieke telefoon van Ternat aanboodt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 

WAMBEEK - Einde wegenis- en rioleringswerken centrum afgesloten met drink

Img_7906
 

Dinsdag werden de bewoners van de straten in Wambeek waar de afgelopen twee jaar wegenis- en rioleringswerken plaatsvonden, uitgenodigd op een drink in het parochiehuis om het einde van de werken te vieren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

WAMBEEK - Basisschool De Kiem wint educatief pakket Ezelsoor

Schepen_20linda_20billensknip50
Schepen Linda Billens reikt taalstimulerend spelmateriaal uit aan leerlingenraad De Kiem Wambeek
 

De leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Kiem Wambeek waren het talrijkst aanwezig op de boekenkaftdag in september. Daarom kregen ze van schepen van onderwijs Linda Billens, een pakket met taalstimulerend spelmateriaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Simplify Life, een inspiratiedag voor wie duurzamer wil leven

Img_7923
 

Op zondag 12 februari kun je in CC De Ploter in allerlei workshops kennis maken met verschillende manieren om duurzamer te leven. De mensen van Netwerk Bewust Verbruiken brengen vertegenwoordigers van verscheidene van hun lidorganisaties naar het cultureel centrum om je te helpen je leven eenvoudiger en duurzamer te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Viergeslacht Van Rossem

Img_7940
 

Het eerste viergeslacht Van Rossem uit Buggenhout en Ternat is een feit: André Van Rossem (Brassaertlos, Ternat), zijn zoon François Van Rossem (Klapscheutstraat 60, Wambeek), kleinzoon Kevin Van Rossem (Heideveld 1, Buggenhout), en achterkleinzoon Emiel zijn de trotse mannen die hier op de foto staan. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2017
Guido van Cauwelaert
 

TERNAT - 6de editie van START2RUN van JOGGING DEN BOS ROND

Start2runp1040209
 

Dinsdag 24 Januari  2017 staat dit Coach team klaar om hen te begeleiden, die dit nieuwe jaar sportief willen inzetten door deel te nemen aan de 6de editie van START2RUN van JOGGING DEN BOS ROND (Sint-Katherina-Lombeek).

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Vrachtwagen verliest stookolie op de Industrielaan

Mazoutvrachtwagen002
 

Woensdag werd de milieuambtenaar door een buurtbewoner van de Vitseroelstraat op de hoogte gebracht van een lang mazoutspoor op de openbare weg. Een vrachtwagen met Luxemburgse nummerplaat verloor diesel  aan het kruispunt van de Vitseroelstraat met de Industrielaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Nieuwjaarsdrink Rode Kruis

Img_7912
 

Donderdag vond in de parochiezaal van Ternat de nieuwjaarsdrink plaats van het Rode Kruis Asse-Ternat. De voorzitter bedankte de vrijwilligers en blikte terug op een vruchtbaar werkjaar. Belangrijkste activiteit blijft het driemaandelijkse bloedgeven in de verschillende deelgemeenten maar daarnaast organiseert de organisatie ook EHBO en gebruik van defibrillilator.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
Gvc
 

TERNAT - Luxemburgse vrachtwagen verliest 200 l mazout

Mazout_1
Ingezonden foto
 

 Op woensdag 18 januari 2017 werd de milieuambtenaar van Ternat door een buurtbewoner van de Vitseroelstraat op de hoogte gebracht van een lang mazoutspoor op de openbare weg. Volgens de melder verloor een vrachtwagen met Luxemburgse nummerplaat, diesel  aan het kruispunt van de Vitseroelstraat met de Industrielaan. De politie en de brandweer werden ter plaatse gevraagd en milieuambtenaar Jurgen Thiebaut werd opgeroepen om de nodige vaststellingen te doen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

TERNAT – Brochure met sportaanbod geactualiseerd

Sportcentrum
Als gevolg van de renovatiewerken zijn het zwembad en sporthal aan de Pieter Van Cauwelaertstraat nog tot 30.04.2018 gesloten.
 

Als gevolg van de renovatiewerken zijn het zwembad en sporthal aan de Pieter Van Cauwelaertstraat nog tot 30.04.2018 gesloten. Het onthaal werd tijdelijk ondergebracht in de bibliotheek en de brochure met het lokale sportaanbod werd herwerkt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
GvC
 

TERNAT - Dirk De Roeck legt eed af als gemeenteraadslid

Img_7902
 

Tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond legde Dirk De Roeck de eed af als gemeenteraadslid. Hij komt in de plaats van Oliva De Vits, die zich om familiale redenen laat vervangen gedurende drie maand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2017
GvC
Guido Van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 06 feb 2017
Guido Van Cauwelaert | 02 feb 2017
Guido Van Cauwelaert | 01 feb 2017
Guido Van Cauwelaert | 27 jan 2017
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2017
Guido Van Cauwelaert | 19 jan 2017
Guido Van Cauwelaert | 19 jan 2017

archief