Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Processierups in Hertigembos

Img_8411
 

Er werden processierupsen gesignaleerd in Hertigembos. Contact met deze diertjes is schadelijk voor de gezondheid. Dus blijf erbij uit de buurt. Het agentschap natuur en bos werd door de gemeente reeds op de hoogte gebracht van het probleem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Wildgroei van bouwmaterialenbedrijf in landbouw- en natuurgebied wordt aan banden gelegd

Img_8409
 

Het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Cleyn Reuken werd gisteren unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. Burgemeester Luc Wachtelaer dankte coalitiepartner spagroen+ en minderheidspartijen CD&V en NVA, die de laatste maanden hard met hem samenwerkten om het plan aan te passen aan de vragen en bezwaren van de omwonenden en vele Ternattenaren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
EP
 

TERNAT - Germaine Van Der Heyden werd geboren op 18 mei 1913 en is de oudste levende Ternattenaar

2017-05-18_germaine_van_der_heyden_is_104j__1_a
 

Haar man Jef overleed op 92-jarige leeftijd. De laatste 10 jaar van zijn leven heeft Germaine hem verzorgd. Ik gaf hem eerst zijn eten en pas daarna begon ik zelf te eten. Dat mijn eten dan soms al koud was maakte me niet uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT Opnieuw rommelmarkt in de Groenstraat

Rommelmarkt_groenstraat_2017_knip
 

Zondag 2 juli organiseert het straatcomite van de Groenstraat opnieuw een rommelmarkt. Vooraf inschrijven is verplicht. Er valt die dag ook heel wat te beleven met een ballonnenclown en optredens van NICKY JONES en LES LOLA de BOKA .

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Huwelijksverjaardagen gevierd in gemeentehuis

Img_8389
 

Zaterdagnamiddag werden twee koppels in de bloemetjes gezet door het college van burgemeester en schepenen. Julien Van Cauter en Estelle Wauters uit Ternat waren zestig jaar getrouwd. Willy De Neef en Magda Van den Borre van de Bosstraat stapten vijftig jaar geleden in het huwelijksbootje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Frontale botsing in de Nattestraat

Img_8379
 

 Vrijdagmorgen reden in de Nattestraat twee wagens frontaal op elkaar in. De chauffeur van één van de voertuigen was afgeleid, week van zijn rijbaan af en botste frontaal op een tegenligger. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2017
EP
 

TERNAT - Nieuw winkelcentrum op IKEA-site heet The Leaf

Img_8363
 

Redevco, de pan-Europese winkelvastgoedspecialist, heeft dinsdagnamiddag in aanwezigheid van burgemeester Luc Wachtelaer de naam, het logo en de website van haar toekomstige retailpark in Ternat onthuld. Het retailpark krijgt de naam ‘The Leaf’ met een groen blad als logo. FILMPJE 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
 

TERNAT - Herdenking bevrijding WO II in Wambeek

Vdag_wp_20170508_11_10_34_pro
Boven: Ondervoorzitter André De Bruyne legt bloemen neer aan het monument van de gesneuvelden in Wambeek. Onder : Voorzitter Willy Vanderstraeten beklemtoont het belang van de herdenking van het einde van de oorlog.
 

Maandagvoormiddag vond op het oud kerkhof van Wambeek de jaarlijkse herdenking van het einde van WO II plaats. Door de oudstrijdersvereniging en het gemeentebestuur werden bloemen neergelegd bij het monument. Ook de kinderen van de gemeentelijke basisschool De Kiem waren aanwezig en legden bloemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
EP
 

TERNAT - Ook brouwerij De Troch lokt massa geuzeliefhebbers

Img_8350
 

Ook de Wambeekse brouwerij De Troch mocht het afgelopen weekend een massa geuzeliefhebbers verwelkomen voor een rondleiding of een degustatie van lambiek, geuze of kriek. De twintigste editie van Toer de Geuze heeft meer dan 10.000 bierliefhebbers naar het Pajottenland en de Zennevallei gelokt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
EP
 

BEERSEL / REGIO Toer de Geuze krijgt meer en meer internationale belangstelling

Editiepajot_bart_devill___tdg1
foto Bart Devillé
 

 Voor de eerste maal vond de Toer de Geuze, al de twintigste keer georganiseerd door de  Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(Horal), plaats gespreid over twee dagen en dit op 6 en 7 mei. En het ziet er naar uit gezien het groeiend succes dat ook in de toekomst zou moeten geopteerd worden voor een tweedaagse Toer de Geuze. De twee dagen konden Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en bezoekerscentrum De Lambiek een bezoek gebracht worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

TERNAT - Zwerfvuilactie in Park Kruikenburg

Img_8329
Samen met hun lerares biologie, mevrouw Veronique Declercq, trokken de leerlingen van 4WEY vrijdag aan de slag. Ze haalden al snel ettelijke zakken zwerfvuil op.
 

De leerlingen van 4WEY van het Sint-Jozefsinstituut hielden vrijdag een zwerfvuilopruimingsactie. "We konden niet meer aanzien dat er zoveel zwerfvuil ligt in ons gemeentelijk schooldomein", zeggen de leerlingen.Het gemeentebestuur zorgde ook al voor extra vuilnisbakjes. De leerlingen mogen daar nu hun logo op plaatsen. "Zo hopen we alle leerlingen te sensibiliseren om ons park mee proper te houden", zegt milieuschepen Guido Van Cauwelaert (spagroen+).

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2017
 

TERNAT - FC Dames heeft nu ook AED toestel

Img_8316
 

Voetbalclub FC Dames Ternat wordt een hartveilige sportclub met de aankoop van een AED toestel. Sedert de opstart van de meisjesjeugdwerking enkele jaren geleden heeft FC Dames Ternat een grote groei gekend. Zowel de trainingen als de matchen gaan door op de voetbalterreinen achter de sporthal van Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Alice en Joseph 60 jaar getrouwd

Debrueker28042017_wp_20170428_18_02_27_pro
 

Vrijdag werden Alice Ruysseveldt en Joseph De Bruycker uit de Bollestraat in Wambeek; op het gemeentehuis in de bloemetjes gezet voor hun 60ste huwelijksverjaardag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Reis rond de wereld in Cultuurcentrum

Img_8303
 

Donderdag werd in het Cultureel Centrum een reis rond de wereld georganiseerd voor de leerlingen van de Ternatse scholen; met workshops,een  wereldterras en muziek

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 apr 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Massa publliek op gemeenteraad voor bespreking ruimtelijk uitvoeringsplan.

Img_8298
 

De nieuwe gemeenteraadszaal was voor één keer te klein om al het publiek op te vangen dat benieuwd was naar de uitslag van een nieuwe poging van LVB om het RUP Cleyn Reuken, alias De Marie, door te drukken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 apr 2017
EP
 

TERNAT - Vijftig oldtimers vertrekken op Marktplein

18119073_10212756381774931_2890101597997134782_n
 

Vijftig oldtimers MG - Engels bedrijf opgericht in 1925 - vertrokken vandaag op het Marktplein voor een tocht door het Pajottenland., Enkele zeer mooie modellen ui 1953 en andere uit de jaren 1970. Deze namiddag kun je in Ternat ook nog naar een tentoonstelling over de geschiedenis van de zorg in Rusthuis Carolus vanaf 14.30 uur: En om 15 uur vertrekt de Babbelwandeling aan de kapel aan de Waterkant op de grens met Sint-Ulriks-Kapelle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
EP
 

TERNAT - Pol de Mont krijgt nieuw straatnaambordje

Pdm_bordje1
 

In Wambeek kreeg de Pol de Montstraat nieuwe naambordjes. Die vermelden nu ook enkele gegevens over de Wambeekse schrijver-dichter aan wie de straat haar naam dankt. Ook de andere straten genoemd naar een historische figuur krijgen zo een bordjes.Pol De Mont; wiens geboortehuis in de naar hem genoemde straat staat; was één van de promotors van de heroplevende Vlaamse cultuur op het einde van de negentiende eeuw en in het begin van de twintigste eeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Opening tentoonstellingen in bib en gemeentehuis

Guy_knip_img_8257
 

Vrijdag openen er in het gemeentehuis en de bibliotheek twee tentoonstellingen: In het gemeentehuis vind je werken van 21 beeldende kunstenaars die in mei participeren aan "open ateliers". In de bibliotheek exposeert Guy Van Vreckem in het kader van "kunstenaar in de kijker". 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Buitenspeeldag in Park Kruikenburg

Img_8253
 

Naar goede gewoonte organiseert de gemeente vandaag opnieuw een namiddag vol speelplezier in het park van Kruikenburg. Van 13 tot 17 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Ongeval met vluchtmisdrijf

Kapelleveld65
Het Kapelleveld is een smal straatje dat enkel vanuit centrum Lombeek toegankelijk is voor auto's. Vanaf de Assesteenweg kun je er enkel per fiets of te voet in.
 

Ter hoogte van het Kapelleveld nummer 65 heeft zich de nacht van zondag op maandag om drie uur een verkeersongeval met vluchtmisdrijf voorgedaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2017
EP
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2017
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2017
Guido Van Cauwelaert | 13 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 04 mei 2017
Guido Van Cauwelaert | 28 apr 2017
Guido Van Cauwelaert | 27 apr 2017
Guido Van Cauwelaert | 21 apr 2017
Guido Van Cauwelaert | 19 apr 2017

archief