Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Voorbereidende werken nutsleidingen op Assesteenweg nog tot 5 juli

Assesteenweg_knip_img_20190623_111422_resized_20190624_114316019
 

Half september start het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) verbeteringswerken aan de Assesteenweg (N285). Ter voorbereiding van die wegeniswerken voeren Fluvius, De Watergroep, Proximus en Telenet eerst werken uit aan de nutsvoorzieningen voor aardgas, elektriciteit, water en telecom. Die werken werden gepland van 6 juni tot 5 juli en vinden plaats aan beide kanten van de Assesteenweg, van garage Heremans tot aan de rotonde aan Brico Planit (en weer terug),  in twee aansluitende fasen, tussen 8 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens. Meer info op www.synductis.be  of sien@synductis.be

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Afvalophalingen van Intradura worden vervroegd met een uur

Intradura_rgb_baseline_nl

 Volgende week voorspellen ze een hittegolf, tropische temperaturen tot wel 32 graden. Heerlijk weer, maar voor de afvalophalers ook veel zwaardere omstandigheden om in te werken. Daarom zullen de afvalophalingen van Intradura vervroegd worden met een uur, en dit van 24 tot en met 28 juni. Dit geldt voor alle gemeenten aangesloten bij Intradura. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Marc Sluys
 

TERNAT / REGIO - Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag

Ontwerpen_ezelsoor_1
 

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek te gaan naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij tijdens Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag, hun boeken kaften met origineel kaftpapier.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

TERNAT bedankt de mantelzorgers

Gezin_2
OCMW-Voorzitter Marc Faes overhandigde een wegkopt aan Nanda Sergooris, die voor haar vader Raymond zorgt die na een operatie vorig jaar meer zorg nodig heeft.
 

Voor het negende jaar op rij worden de 175 mantelzorgers in de bloemetjes gezet om hen te bedanken voor hun inzet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT wordt het ‘culturele hoofddorp’ van Vlaanderen 2025!

Img_2816
 

Ternat wordt het ‘culturele hoofddorp’ van Vlaanderen 2025! Dat is de fictieve doelstelling. En daar willen ze in Ternat graag met z’n allen eens over nadenken op zaterdag 6 juli in CC De Ploter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Kilometerslange file op Assesteenweg door vrachtwagen die klem zit onder brug

Img_2815
 

Een vrachtwagen heeft zich klem gereden onder de brug van de E40 aan de Essenestraat doordat hij te hoog geladen was. HET VERKEER STAAT VOLLEDIG STIL TOT IN EIZERINGEN. Evenals op de E40 richting Brussel. 2 interventieploegen van de politie zijn ter plaatse.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Acties voor behoud gemeenteschool gaan door

Img_2814
 

De acties voor het behoud van de gemeenteschool op de Nieuwbaan gaan gewoon door ook nadat de meerderheidspartijen van het gemeentebestuur in een open brief meedeelden dat het plan voorlopig niet uitgevoerd wordt. Gisteren verzamelden de voorstanders van de gemeenteschool massaal op het plein voor het gemeentehuis. Ook de petitieactie loopt nog. 1200 mensen tekenden de petitie reeds online.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
Mieke Vanbever
 

TERNAT/DILBEEK - Pluk zelf je aardbeien bij Biobees

Biobeesgb
 

UPDATE Zaterdag 22 juni van 14 tot 17 uur kun je nog een laatste keer  aardbeien komen plukken in Ternat (Kruisstraat 2b). In Groot-Bijgaarden kun je NIET meer plukken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - High Five verontwaardigd over werkwijze gemeente in dossier gemeenteschool

Img_2806
Yo De Beule, woordvoerder van High Five (vooraan op de foto) liet weten dat de beweging verontwaardigd is omdat het college zonder enig overleg heeft gehandeld in het dossier gemeenteschool.
 

High Five, het burgerinitiatief achter meerderheidspartij Voor Ternat is verontwaardigd over de manier waarop de meerderheid heeft gehandeld in het dossier van de gemeenteschool, zonder enig overleg. Meer info via.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Gemeentebestuur plooit voor protest tegen opdoeken gemeenteschool

Img_2812
De protestactie van de school morgenavond gaat gewoon door zoals gepland. "We zijn blij met deze eerste stap naar een open dialoog. Onze samenkomst donderdag is ludiek maar respectvol. Zo kunnen we samen laten zien welke impact dit dossier heeft", zegt de school op zijn Facebook-pagina.
 

De meerderheid van CD&V-Volks en Voor Ternat trekt haar voorstel om de gemeenteschool in Lombeek over te hevelen naar het katholiek onderwijs in. Ze doet dat met een open brief. Het schepencollege kwam eerder op de dag in nauwe schoentjes door het uitlekken van een brief van onderwijskoepel OVSG waarin wordt gesteld dat het gemeentebestuur nooit met hen contact heeft opgenomen en dat er wel degelijk snel een nieuwe school kan gebouwd worden met subsidies.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
Foto archief
 

TERNAT - CD&V-Volks en Voor Ternat willen gemeenteschool Nieuwbaan verkopen aan katholiek onderwijs

Img_2800
Het personeel van de school zette een filmpje op de Facebookpagina en vraagt om dit zoveel mogelijk te delen.
 

De meerderderheid van CD&V-Volks en Voor Ternat heeft aan het personeel van de Gemeentelijke Basisschool De Kiem op de Nieuwbaan in Lombeek-Den Bos meegedeeld dat men van plan is hun school over te laten aan de Katholieke school van de Dahlialaan. Leerkrachten en ouders reageren verontwaardigd en organiseren een protestbetoging aan het gemeentehuis donderdag. Filmpje Er werd ook een petitie gestart voor het behoud van de gemeenteschool. Dinsdag staat er een princiepsbeslissing op de agenda van de gemeenteraad. Vanavond vergadert High Five, de groep achter politieke fractie Voor Ternat over de zaak. (Update)

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

Sportclub ReActief gaat in TERNAT van start met ‘The Battle’

Foto_reactief_-_vrouwenteam_uit_asse
 

ReActief is een sportclub die volwassenen iedere week een andere sport laat ontdekken. Het idee om mensen opnieuw plezier te laten beleven tijdens het sporten, ontstond ruim 2 jaar geleden. Initiatiefnemers Tom Vrijders en Bart Boddin startten toen met één lessenreeks voor mannen en één voor vrouwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

TERNAT - Dierenhok met asbestplaten afgebrand in de Bosstraat

Img_2797
 

In de Bosstraat ontstond brand in een dierenhok waarop asbestplaten lagen. De verontreiniging door vrijgekomen asbest zou miniem zijn. Asbestplaten kun je in kleine hoeveelheden gratis naar het recyclagepark brengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Musikalo brengt "In the army"

Affiche_juni_2019
 

Op zaterdag 29 juni sluit Musikalo haar werkjaar af met een themaconcert in CC de Ploter. Vorig jaar werd gekozen voor het Spaanse, dit jaar wordt het ‘in the army’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bruegel in de Bloemenstoet

Img_2772
 

Het Bruegeljaar inspireerde ook de organisatoren van de jaarlijkse bloemen- en Folklorestoet. Deelnemers mochten een van de werken van de kunstschilder als thema nemen voor hun wagen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
Rony Vandenabbeele
 

Opnieuw aquafitness in vernieuwd zwembad TERNAT

Aquafunpajot19

Het zwembad van Ternat is al enige tijd opnieuw in gebruik. Vanaf september starten er ook opnieuw lessen aquafitness. ‘Onze deelnemers zijn heel blij dat we weer in het zwembad terecht kunnen,’ zegt Katelijne Verbeiren van AquaFunPajot. De club organiseert al 10 jaar aquafitness in Roosdaal en Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

Dirk Lindemans schrijft boek over TERNAT in de Eerste Wereldoorlog

Img_2764
 

Binnenkort verschijnt het boek Groot-Ternat in de Groote Oorlog zoals beschreven in de nationale en internationale pers, van Dirk Lindemans.  Op basis van honderden berichten in vooral Belgische, Franse, Engelse, Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse kranten wordt de situatie in Groot-Ternat tijdens de eerste wereldoorlog beschreven. Die krantenberichten worden aangevuld met informatie die deze berichten in het juiste kader plaatsen. Je kan voorintekenen door overschrijving van 12 € op BE71860112790669 van de Koninklijke Cultuur- en Heemkring St.-Gertrudis.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

AFFLIGEM / TERNAT - Mobiele werf E40 richting Oostende

Ledlamp

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf dinsdagavond 11 juni (21u.) energiezuinige LED-verlichting plaatsen op de middenberm van de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem. Een mobiele werf werkt een 20-tal nachten tussen 21u. en  6u. op de linkerrijstrook richting Oostende.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jun 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / TERNAT - Kinder- en Jeugdkoor Ukehele concert ‘Kleurplotgenootjes’

2019-06-01_jeugdkoor_5-jarig_jubileum__5_ab
 

Wat een avond in CC De Ploter!  Kinder- en jeugdkoor UkeHele uit Affligem onder leiding van Mirella Ippolito kleurde het podium en het hart van al zijn toeschouwers tijdens hun concert ‘Kleurplotgenoten’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jun 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT - 't Hol op in de zon

Jogging_img_8663
 

Het was minder heet dan vorig jaar maar het was toch zweten om de helling van de Doelstraat op te lopen tijdens de 22ste editie van Jogging 't Hol Op. Enkele honderden deelnemers kwamen er op af.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 15 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 03 jun 2019

archief