Artikels Archief van Ternat

TERNAT - Overval in de Statiestraat

Img_3227
 

Er werd een overval gepleegd in een winkel in de Statiestraat. De dader is te voet gevlucht richting Assesteenweg. Opvallend kenmerk: hij droeg en gele broek. De politie ( met helikopter) is met man en macht op zoek. Iemand iets gezien? Bel aub 101!

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

AFFLIGEM/ TERNAT - Ongeval op expresweg naar Liedekerke

Img_20191021_101421
 

Een ongeval op de expresweg naar Liedekerke zorgde maandagvoormiddag voor heel wat verkeershinder. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat

Groepsfoto_klimaatengagement
64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat. Foto ingezonden
 

  Vandaag hebben maar liefst 64 Vlaams-Brabantse gemeenten een nieuw Klimaatengagement getekend. Opvallend is dat alle 35 gemeenten en steden uit de regio Halle-Vilvoorde meedoen. Hiermee spreken ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant, Haviland en Interleuven, hun ambitie voor het klimaat uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

TERNAT - De Gembloukes komen voor de 32ste keer naar het Sint-Jozefsinstituut

Img_3321
 

Aan editie 32 van het uitwisselingsproject zitten het Sint-Jozefsinstituut van Ternat en het Collège Saint-Guibert uit Gembloux al. Ook dit jaar willen een aantal gemotiveerde vijfdejaars op vrijwillige basis deelnemen aan de uitwisseling om mekaars taal en cultuur beter te leren kennen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT / DILBEEK Hevige geurhinder van riolen in de Brusselstraat

Img_3319
 

De milieudienst van Ternat kreeg maandag klachten van verscheidene woningen langs de Brusselstraat. Daar hangt al een week een mysterieuze chemische geur waarvan de oorzaak voorlopig onbekend blijkt. De vervuiling moet in Dilbeek ontstaan zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2019
Gvc
 

De blinde vlek tussen de Denderstreek en de Rand

Kaart_
 

  De Vlaamse Regering beslist tot het oprichten van een Vlaamse Randfonds om de grootstedelijke uitdagingen aan te pakken, maar de middelen blijven exclusief voorbehouden voor de negentien gemeenten van de Rand. Tegelijk richt ze een Denderfonds op met precies dezelfde doelstellingen, maar daarvan profiteren slechts vier gemeenten aan de Dender van.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT - Duurzaam dansfestival in Aarde Oase

Img_3316
 

Zaterdag 26 oktober vindt in Hoeve Aarde Oase opnieuw een Ekstatis Dansevent plaats. Verbinding, speelsheid, vreugde, acceptatie, dankbaarheid, dans, zijn sleutelwoorden. Nuchter dus bewust helemaal aanwezig, niet praten en zakken in de dans en blootvoets in contact met de grond.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Nieuwe verlichting op het Marktplein

Img_3308
 

Op het Marktplein worden de oude verlichtingspalen vervangen door nieuwe design palen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT heeft nieuwe mobiliteitsambtenaar

Img_5744-300x300

Vandaag ging Marleen Stallaerts aan de slag als mobiliteitsambtenaar bij het gemeentebestuur. Martleen studeerde Verkeerskunde aan hogeschool Vives. Ze volgt Jo Vander Elst op, die onlangs de Ternatse administratie verliet om mobiliteitsambtenaar te worden  in Asse.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Leerlingen Sint-Jozefinstituut verkopen appelsap voor Natuurpunt

Img_3304
 

Leerlingen van 4 Latijn van het Sint Jozefinstituut in Ternat verkochten in september op de speelplaats appelsap. De appels werden door de leerlingen zelf geplukt en geperst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Gedaan met kamperen voor de schoolpoort

Img_3300
 

In Ternat hoef je voortaan niet meer te kamperen voor de schoolpoort om er je kind in te schrijven. Gemeente en scholen hebben een platform online gezet waarop je gedurende de inschrijvingsperiode een ticket kunt krijgen om je kind in schrijven in je school van je keuze. Bij teveel vragen om inschrijving voor een school bepaalt de afstand van je woonplaats tot de school de rangschikking. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Gratis infoavond ‘Mijn kleinkind woont in twee huizen’

Img_3298
 

Op donderdag 24 oktober om 20u vindt de gratis infoavond ‘Mijn kleinkind woont in twee huizen’ plaats in het Sociaal Huis van Ternat. Heel wat grootouders hebben kleinkinderen die opgroeien bij ouders die apart wonen. Hun kleinkinderen wonen dan in twee huizen. Grootouders hebben hierover vaak heel wat vragen en bezorgdheden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

N285 Wambeek (Ternat): 600m nieuwe asfaltverharding voor fietspad Assesteenweg

Wegen_en_verkeer_
 

Van 14 oktober tot en met 7 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een kleine maand structureel onderhoud uit op het fietspad op de Assesteenweg (N285). Vanaf het kruispunt met de Dronkenborrestraat worden over een afstand van 600 meter in beide richtingen de klinkers van het fietspad uitgebroken en vervangen door een asfaltverharding. De aannemer start de werken aan het fietspad in de rijrichting van Eizeringen en wisselt nadien de werken in de rijrichting van Ternat. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Marc Sluys
 

TERNAT - Ludo Stynen spreekt over Pol De Mont in de bib

Img_3290
Schrijver Pol de Mont (1857-1931) was behalve een groot poëzievernieuwer, literatuur- en kunstcriticus, folklorist, leraar en bevlogen voordrachtgever in een handvol landen, journalist en internationaal netwerker was De Mont ook studentenleider, volkstribuun en bovenal een overtuigde Vlaming
 

Vrijdag 15 november komt Ludo Stijnen spreken over de Wambeekse schrijver-dichter Pol De Mont. Het Pol De Montgenootschap organiseert deze gespreksavond naar aanleiding van 100 jaar algemeen stemrecht, waarvan de Wambekenaar een groot voorvechter was.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

ASSE/TERNAT - Bergsportclub Alpigo viert 5-jarig bestaan

Img_3280
 

Droom je ervan de bergen in te trekken op een veilige manier? Ben je op zoek naar gelijkgestemde mensen die je hierin de weg kunnen wijzen? Bergsportclub Alpigo vzw doet dit nu al vijf volle jaren. Op basis van theoretische opleidingen wordt heel veel kennis doorgegeven. Tijdens workshops wordt die kennis in praktijk gebracht, en tijdens stages, wandeltochten en een bergweek kan je de opgedane kennis verder benutten

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/REGIO - Ruil een chocoladewikkel voor een gratis chocoladereep van eerlijke handel

Wwruil-affiche
 
Op 12 oktober is het Wereldwinkeldag, de traditionele afsluiter van de Week van de Fair Trade (2-12 oktober). Dan kun je in de Wereldwinkels een lege chocoladeverpakking van om het even welk merk, ruilen voor een gratis Bite to Fight-chocoladetablet van 200g. Met elke hap Oxfam-chocolade draag je bij aan een betere toekomst voor de cacaoboeren en hun gezin.Je vindt Wereldwinkels in Asse, Beersel, Dilbeek, Denderleeuw, Geraardsbergen, Halle, Lennik, Opwijk en Ternat
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT/REGIO - Positieve spreuken fleuren het straatbeeld op

Spreuk
 

Van 1 tot 10 oktober verschijnen er spreuken op de vensters van openbare gebouwen, etalages van handelaars, maar ook op vensters van gewone inwoners. De spreuken zijn fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen of quotes om even bij stil te staan.  Ze wekken een instant glimlach op of geven mensen een goed gevoel. Dat gebeurt in het kader van de 10-daagde van de geestelijke gezondheidszorg, van 1 tot 10 oktober.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Ontdek het Toverbos van shoppingcenter The Leaf

Theleaftoverbos
In het speelpark wordt een klimparcours gebouwd, waar de kids zich kunnen uitleven. Er wordt een live houtsculptuur gemaakt, er zal een prachtige draaimolen aanwezig zijn en er is ook een springkasteel voorzien. Ondertussen zorgen kabouters voor een magische sfeer in het toverbos.
 

Op zaterdag 19 oktober wordt het speelpark aan de ingang van het park omgetoverd tot een heus toverbos! Bovendien wordt er tussen 10 uur en 17 uur heel wat magische kinderanimatie voorzien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Sprookjesmusical Er was eens

Ewe1_45__
 

De harmonie Musikalo, Basisschool De Droomgaard, het koor Eigenwijs en Cultuurcentrum De Ploter maken samen de sprookjesmusical ‘Er was eens…’ waarbij  de bekende sprookjes van de gebroeders Grimm worden vertolkt met muziek en woord. Kinderen spelen de hoofdrol en laten ons genieten in de donkere tijden van Halloween en Allerheiligen. Op 1, 2 en 3 november in de sportzaal  van Basisschool De Droomgaard, Meersstraat te 1742 Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Femma organiseert avonden over duurzame ontwikkeling

Duurzameontwikkelingsdoelen
 
Op dinsdagen 8 en 22 oktober om 20 uur organiseert Femma in het Parochiehuis van de Bosstraat in Sint-Katherina-Lombeek twee avonden over duurzaamheid en wat je zelf kan doen om de wereld leefbaar te houden. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 

Laatste Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 okt 2019
Guido Van Cauwelaert | 21 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 15 okt 2019
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2019
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2019
Guido Van Cauwelaert | 11 okt 2019
Guido Van Cauwelaert | 08 okt 2019
Guido Van Cauwelaert | 03 okt 2019

archief