Ook TERNAT is geen eiland
In ruim 130 gemeenten ging vandaag de 11.11.11-verkiezingscampagne van start. Via opvallende verkiezingsborden wil de Noord-Zuidbeweging kandidaat politici dringend aanmanen het debat ook over internationale thema's te laten gaan. Ook 11.11.11 TERNAT doet mee aan de verkiezingsstrijd met een bord in de Nattestraat. Gisteren nog mysterieus met enkel de partijvoorzitters in hawaïhemd, vandaag ook met dringende boodschap: België is geen eiland. De wereldproblemen zijn ook de onze.
Over minder dan 100 dagen is het zover. Ook in onze gemeente zullen we dan kunnen kiezen voor nieuwe Vlaamse, Belgische en Europese volksvertegenwoordigers. De moeder aller verkiezingen, zegt men, en daar wil 11.11.11 expliciet een extra stem in brengen.
De koepel van de Vlaamse noord-zuidbeweging, die de krachten bundelt van 60 organisaties en 20.000 vrijwilligers, lanceerde daarom uitzonderlijk een verkiezingscampagne. Op 173 borden in 130 gemeenten verschenen eerst de beelden van partijvoorzitters in hawaïhemd, vanmorgen werden die beelden overplakt met de slogan België is geen eiland - De wereldproblemen zijn ook de onze. Ook 11.11.11 TERNAT zet zijn schouders onder deze campagne en plaatste een van de mysterieuze borden in de Nattestraat.
11.11.11 vraagt uitdrukkelijk aandacht voor het internationale beleid, omdat we vrezen dat dit te weinig aanwezig zal zijn in de politieke debatten. We zoeken dappere en vooruitkijkende politici in alle partijen. Politici die het volledige verhaal durven vertellen, durven uitleggen waar de echte
knelpunten zitten. Debatten over klimaat, migratie, falende banken en internationale solidariteit verdienen de volle politieke aandacht. Niet alleen omdat ze verschrikkelijke effecten kunnen hebben in ontwikkelingslanden (waar wij actief zijn), maar ook hier.
Zo is de impact van de klimaatsverandering extra voelbaar in ontwikkelingslanden, met jaarlijks 300.000 doden. Maar ook wij zullen niet gespaard worden als we niet drastisch het roer omgooien. Ook geldstromen stoppen niet aan de grenzen. Jaarlijks onttrekken belastingparadijzen tussen
550 en 1.000 miljard dollar aan kapitaal uit ontwikkelingslanden, die daardoor 50 miljard dollar aan belastingen verliezen. Ook ons kosten zulke constructies geld, waardoor ook wij inkomsten missen. Hoe lossen we dat op? Daar hebben we nationale én internationale antwoorden voor nodig.
11.11.11 lanceerde daarom deze campagne en vroeg lokale afdelingen er mee de schouders onder te zetten. Ook 11.11.11 TERNAT deed dat met volle overtuiging. Samen met 11.11.11 roepen we mensen op om via www.geeneiland.be een virtuele kaart aan de voorzitters in hawaïhemd te sturen. "Hoe meer mensen late merken dat ook zij dit debat willen, hoe groter de kans dat er effectief iets verandert."
Meer info:
Bob Rakke Bob.Rakke@11.be 02 582 69 50
Hilde De Dyn hildededyn@icloud,com
www.geeneiland.be