TERNAT steunt bouw wielerpiste in AFFLIGEM, ook LIEDEKERKE overweegt project te steunen

C21

TERNAT steunt bouw wielerpiste in AFFLIGEM, ook LIEDEKERKE overweegt project te steunen

Editiepajot_ternat_wielerpiste_foto_ludo_van_der_cammen
De Affligemse sportschepen Willy Teirlinck en de Ternatse burgemeester Ronald Parys. - Foto Ludo Van Der Cammen
 

Het gemeentebestuur van Ternat steunt het gemeentebestuur van Affligem in haat opzet om rond het voetbalterrein van het Bellekoutercomplex een open wielerpiste uit te bouwen. De Ternatse burgemeester Ronald Parys overhandigde de Affligemse sportschepen Willy Teirlinck een brief waarin het college van burgemeester en schepenen meldt dat het beslist heeft om in het project van de wielerpiste in Affligem te stappen. Ook Liedekerke overweegt sterk om het project te gaan steunen.

“Met dit principieel akkoord om het project wielerpiste te ondersteunen vanuit de gemeente Ternat, hopen wij vooral de lokale en regionale wielerploegen mogelijkheden te bieden om bij bijlkomende trainingen te organiseren en kinderen via fietsinitiaties de nodige fietsvaardigheden aan te leren”, aldus de brief van het burgemeester Parys namens het college van burgemeester en schepenen. 

Vlaanderen telt momenteel zeven open wielerpistes: Hulshout en Wilrijk in de provincie Antwerpen, Peer in Limburg, Assebroek en Oostende in West-Vlaanderen, Beveren in Oost-Vlaanderen en Zemst in Vlaams-Brabant. De streek rond Affligem is dus een blinde vlek op de kaart van de wielerpistes.

De open wielerpiste wordt voorzien rond het bestaande voetbalterrein op de Bellekouter, eigendom van de gemeente Affligem. De afmetingen van het voetbalterrein zullen moeten verkleind worden naar de minimale afmetingen die worden opgelegd door de KBVB voor provinciale ploegen: 100 meter lengte en 55 meter breedte.

De wielerpiste zal een toplaag in asfalt hebben en ongeveer 350 meter lang en 7 meter breed worden. De maximale hellingsgraad in de verhoogde bochten zal maximaal 20 procent bedragen zodat de piste ook door recreanten en kinderen zal kunnen gebruikt worden.

Hoe groot de steun zal zijn die de gemeente Ternat zal verstrekken is nu nog niet duidelijk. Dat is ondermeer afhankelijk van de eventuele steun van nog andere gemeentebesturen, instanties of andere partners. De provincie Vlaams-Brabant kan de wielerpiste in Affligem voor maximaal 150.000 euro subsidiëren. Omdat de totale kostprijs op een half miljoen euro wordt geraamd, moet er dus nog een smak geld gevonden worden.

Het college van burgemeester en schepenen van Liedekerke zegt zeker niet neen tegen de vraag naar steun voor de wielerpiste maar wil eerst van de Affligemse schepen Willy Teirlinck enkele verduidelijkingen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024

archief