TERNAT / ROOSDAAL / LENNIK - Kraanstraat open voor start nieuwe schooljaar

C21

TERNAT / ROOSDAAL / LENNIK - Kraanstraat open voor start nieuwe schooljaar

A_werken_algemeen_colpaert_galmaarden_werken_winterkeer_2
Illustratiebeeld. - Foto marc colpaert
 
Wegen en Verkeer werkt sinds begin augustus aan het kruispunt van de Kraanstraat met de Assesteenweg (N285). De werken schieten goed op waardoor vanaf donderdag 1 september, bij aanvang van het nieuwe schooljaar, de Kraanstraat opnieuw opengesteld kan worden voor verkeer. Tot eind september, het geplande einde van de werken, zal het verkeer er wel nog beurtelings verlopen door middel van tijdelijke verkeerslichten.
 

 Kraanstraat opengesteld

 

De voorbije weken werd er gewerkt aan de aansluiting van de Assesteenweg met de Kraanstraat en op de weghelft waar het verkeer richting Edingen rijdt. Nu die fase van de werken afgerond is, kan ook de Kraanstraat opnieuw open. De werfzone van de aannemer verschuift tot eind september naar de weghelft waar het verkeer richting Ternat rijdt. 
 
Beurtelings verkeer door tijdelijke verkeerslichten
 
Tot het einde van de werken kan er beurtelings en door middel van tijdelijke verkeerslichten over de afgewerkte weghelft worden gereden. Ook in de Kraanstraat komt een verkeerslicht zodat vlot in- en uitrijden mogelijk is. 
 
Verkeerslichten, middeneilanden en een oversteekplaats voor veiligere verkeerssituaties
Met enkele ingrepen maakt Wegen en Verkeer het kruispunt van de Assesteenweg (N285) met de Kraanstraat veiliger voor alle weggebruikers. Er komen verkeerslichten aan het kruispunt om het verkeer vlotter en veiliger te laten verlopen. Een oversteekplaats voor fietsers op de Assesteenweg, met een middeneiland, maakt fietsers veel beter zichtbaar voor automobilisten. Ter hoogte van het kruispunt worden de fietspaden beter afgeschermd van de auto’s. Een middeneiland op de Kraanstraat zelf maakt het kruispunt ten slotte veel overzichtelijker. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024

archief