ASSE - Verzakte woning tegen de vlakte

C21

ASSE - Verzakte woning tegen de vlakte

Afbraakwoning
 

De woning van Karmen Stupar in Zellik is gisteren tegen de vlakte gegaan. De woning dreigde in te storten nadat een aannemer op de grond ernaast een gevaarlijk diepe put had gemaakt. De vrouw hoopt via een gerechtelijke procedure op een schadevergoeding.

Met een stille, droeve blik in de ogen moest Karmen Stupar (42) gisteren machteloos toekijken hoe haar woning in de Zuiderlaan, die ze acht jaar geleden kocht, met de grond werd gelijk gemaakt. Stupar kreeg twee jaar geleden te horen dat haar woning moest gesloopt worden om de openbare veiligheid te garanderen. Een deel van de bel-etagewoning bleek immers verzakt nadat er op het aanpalend stuk grond ingrijpende graafwerken waren doorgevoerd. Stupar kon met haar twee zonen tijdelijk terecht bij haar moeder.
Behalve dat ze haar huis verloor, dat ze destijds voor 110.000 euro had gekocht, dreigde de vrouw ook te moeten opdraaien voor de afbraakwerken. De kosten werden geraamd op 15.000 euro. Het gemeentebestuur verklaarde zich akkoord om dat bedrag voor te schieten en de factuur vervolgens te verhalen op de verantwoordelijke van de graafwerken.
 
De juridische mallemolen draait ook nu nog. Maar de afbraak van de woning was niet te voorkomen. Gisteren sloeg de graafmachine niet alleen de muren van de woning, maar ook tal van mooie herinneringen weg. Eigenares Karmen Stupar stond erbij en keek ernaar. «Ik heb zeer zware maanden achter de rug», vertelt de vrouw. «De voorbije nacht heb ik amper geslapen. Vorig weekend hebben we de inboedel nog verhuisd. Ik ben niet iemand die snel huilt, maar de voorbije weken heb ik mijn tranen niet kunnen inhouden.»
 
Toch is er nog hoop. Als het huis is afgebroken, hoopt Karmen er een nieuw stulpje te bouwen. «Dat wordt niet eenvoudig omdat we deze woning nog aan het afbetalen zijn», vervolgt ze. «Maar ik ben met de banken gaan praten en hopelijk krijgen we nog een extra lening. Het zal me bloed, zweet en tranen kosten, maar ik heb geen andere keuze.»
 
Volgens aannemer Paul De Koninck, die de sloop uitvoerde, had alle ellende vermeden kunnen worden. «De aannemer die de put groef, had die meteen weer moeten dichtgooien», gelooft De Koninck. «Dat gebeurde niet, waardoor de woning beetje bij beetje is verzakt.».
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2008
Radio Citygold/HLN
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 22 nov 2024
Marc Sluys | 16 nov 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief