Artikels Archief van Asse

Verdachte individuen op bezoek bij ASSEse handelaars

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Op woensdag 17 mei rond 17.30 uur betraden 2 mannen de winkel ‘Salsa Jeans’ (De Vironstraat 6) in Asse. Ze deden zich voor alsof ze gestuurd waren door het gemeentebestuur en brachten een vage uitleg over cadeaubonnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Sam Herremans
ep
 

ASSE - Leve de boer - boerenmarkt op zondag 21 mei

Leve_de_boer_-_2016
 

Op zondag 21 mei vindt voor het tweede jaar op rij 'Leve de boer' plaats, een boerenmarkt op de Markt van Asse van 11.00 tot 17.00 uur. Wat vorig jaar begon als een studieproject van enkele studenten handelswetenschappen, kent dankzij het overweldigende succes dit jaar een tweede editie, dit jaar in organisatie van het gemeentebestuur en de Landbouwraad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL / REGIO Toer de Geuze krijgt meer en meer internationale belangstelling

Editiepajot_bart_devill___tdg1
foto Bart Devillé
 

 Voor de eerste maal vond de Toer de Geuze, al de twintigste keer georganiseerd door de  Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(Horal), plaats gespreid over twee dagen en dit op 6 en 7 mei. En het ziet er naar uit gezien het groeiend succes dat ook in de toekomst zou moeten geopteerd worden voor een tweedaagse Toer de Geuze. De twee dagen konden Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en bezoekerscentrum De Lambiek een bezoek gebracht worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Repair Café’s in ASSE

20160430_repair_caf___op_zaden-_en_plantenbeurs_velt
 

Dit voorjaar worden in Asse drie Repair Café’s georganiseerd. Repair Café’s zijn gezellige bijeenkomsten waar mensen samen defecte spullen zoals kapotte kleding, fietsen, elektrische toestellen,… trachten een tweede leven te geven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - CKO Hopsassa wint de Gouden Kinderschoen in de categorie ‘Beleid’

Cko_hopsassa_wint_de_gouden_kinderschoen
 

Op donderdag 27 april vond de 'Inspiratiedag Kinderopvang' plaats, georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) met maar liefst 680 deelnemers. Het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG reikte in een aantal categorieën de Gouden Kinderschoen uit, een trofee voor lokale kinderopvanginitiatieven die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen kunnen zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Via een infrastructurele vernieuwing naar een optimale dienstverlening

Editiepajot-asse-logo-gemeente

In het najaar wordt het gelijkvloers van het administratief centrum infrastructureel vernieuwd. Deze vernieuwing is onderdeel van een groter geheel, waarbij de gehele dienstverlening wordt opgewaardeerd. Zo wordt onder meer werk gemaakt van de oprichting van een klantencontactcenter als eerstelijnscommunicatiepunt voor de burger.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - De Hopduvel keert terug op vrijdag 5 mei

Hopduvel
 

Vele Assenaren zagen de afwezigheid van de Hopduvel met lede ogen aan, maar voor hen is er meer dan opbeurend nieuws: de Hopduvel komt terug! Op vrijdag 5 mei wordt de Hopduvel feestelijk onthuld, waarna hij opnieuw zal heersen over de Markt van Asse. De feestelijkheden starten om 20.30 uur en eindigen rond 23.00 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

Kruisborre-ommgegang in ere hersteld in ASSE

2b83061f-b33e-4af7-a2b7-ce5e50315ca4
 

In 2016 investeerde de provincie Vlaams-Brabant in vijf 360°- erfgoedprojecten. Dankzij deze financiële steun herwaarderen de regionale landschappen in Vlaams-Brabant het niet-beschermd klein historisch erfgoed én het omringende (historische) landschap dat er onlosmakelijk deel van uitmaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL / REGIO Twintig jaar Toer de Geuze wordt bijzondere editie

Editiepajot_bart_devill___toer
foto Bart Devillé
 

 Het geraakte eerder al bekend dat ter gelegenheid van de twintigste Toer de Geuze, deze openbrouwerijendag die om de twee jaar wordt georganiseerd door de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(HORAL), dit jaar over twee dagen loopt, namelijk 6 en 7 mei. En dit is niet het enige nieuwe!In samenwerking met de gemeente Beersel wordt op het voetbalveld aan het bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ (Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg) een pop-up camping ingericht, waar kampeerders reeds vanaf vrijdagavond hun tent kunnen opstellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO 20 jaar Toer de Geuze wordt tweedaagse

Editiepajot_bart_devill___toerdegeuze
foto Bart Devillé
 

  Voor de allereerste keer in 20 jaar wordt Toer de Geuze een tweedaags evenement. Op zaterdag 6 en zondag 7 mei openen de leden van de vzw HORAL(Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren) hun deuren voor het grote publiek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

ASSE - Plaatselijke herstelling Weverstraat op donderdag 6 april

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Op donderdag 6 april voert aannemer De Jonge NV in opdracht van het gemeentebestuur een plaatselijke herstelling uit aan de Weverstraat ter hoogte van het gemeentehuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2017
Sam Herremans
ep
 

ASSE/OPWIJK - D’Harmonie en Gospelkoor 'The White Spirits' slaan de handen in elkaar

Gospelconcert_dharmonie_2017
 

Na het succes van "Rule Britannia" slaat d'Harmonie de handen opnieuw in elkaar met een cultuurvereniging uit eigen regio. Ditmaal werd het verbluffende Opwijkse gospelkoor 'The White Spirits' bereid gevonden om met de harmonie samen te werken

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 apr 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Ondergrondse afvalcontainers in Prieelstraat operationeel

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Sinds kort kan je ook in de Prieelstraat je afval ondergronds kwijt, ter hoogte van de assistentiewoningen van Vivasse. Deze afvalstraat vormt een aanvulling op de afvalstraten in de Noorderlaan, in Muurveld en op de Hopmarkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2017
Sam Herremans
ep
 

ASSE - Plaatsen van snelheidsinformatieborden

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Het bestuur kocht onlangs 10 snelheidsinformatieborden aan. Het gaat om borden met weergave van smiley's en de geldende snelheidslimiet. Dankzij de 30 cm grote cijfers en pictogrammen is het snelheidsbord vanaf grote afstand leesbaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2017
Sam Herremans
ep
 

ASSE - Overzicht speelstraten paasvakantie

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Van 09.00 tot 20.00 uur hebben spelende kinderen de straat voor zich: zij hebben altijd voorrang en dit over de gehele breedte van de weg. Alleen bewoners en hulpdiensten mogen de straat - stapvoets - inrijden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2017
Sam Herremans
ep
 

Bouw drinkwaterreservoir met pompstation te ASSE

Reservoir_1
 

FARYS | TMVW voorziet de bouw van een drinkwaterreservoir met pompstation langs de Gentsesteenweg in Asse, tussen de huisnummers 177 en 189. Het drinkwaterreservoir moet piekverbruik opvangen en als buffer dienen in geval er problemen optreden bij de productie en de aanvoer van drinkwater.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Zwerfvuilactie basisschool Vijverbeek

Basisschoolvijverbeekasse
 

Voor de vierde keer op rij nam Basisschool Vijverbeek - MOS werkgroep, ouderraad & leerkrachten deel aan de zwerfvuilactie in Asse. Ondanks het minder mooie weer was er een grote opkomst aan vrijwillige medewerkers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - CKO Hopsassa dingt mee naar de Gouden Kinderschoen

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Centrum KinderOpvang (CKO) Hopsassa - een samenwerkingsverband tussen kinderopvanginitiatieven in Asse - blaast dit jaar 10 kaarsjes uit en maakt kans op de Gouden Kinderschoen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2017
Sam Herremans
ep
 

ASSE - Feestelijke heropening Speel-o-theek op 25 maart

Logo_speel-o-theek

Na een korte winterslaap heropent de Speel-o-theek op zaterdag 25 maart. En dit gebeurt niet zonder slag of stoot. Om de heropening te vieren kan jong en oud van 14.00 tot 17.00 uur terecht in het Waalborrepark voor een namiddag vol spel en plezier.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Eerste textielophaling op donderdag 23 maart

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Begin 2017 verdwenen de textielcontainers uit het Assese straatbeeld. Deze beslissing werd deels genomen omwille van esthetische redenen, maar vooral omdat textielcontainers een aantrekkingspool zijn voor ander afval.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2017
Sam Herremans
ep
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 03 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 apr 2017
Hugo Devillé | 11 apr 2017
Sam Herremans | 28 mrt 2017
Sam Herremans | 23 mrt 2017
Sam Herremans | 19 mrt 2017

archief