Artikels Archief van Asse

ASSE - Nacht van Marcel de Kolonel

Image002
 

De Lions Club Asse organiseert meerdere keren per jaar activiteiten voor het goede doel. Op zaterdag 23 februari wordt iedereen dan ook uitgenodigd voor de tweede ‘Nacht van Marcel de Kolonel’ in de grote zaal ’t JASS in Asse.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2019
Sam Herremans
Ingezonden
 

TERNAT/ASSE - Allen op de fiets met dikketruiendag

Img_2230
 

Als Vlaanderen massaal de fiets neemt, dan daalt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en is er ook minder lawaai.  Je komt monter en ontspannen toe op het werk of op de school. Vaarwel aan zorgen over een parkeerplaats! Je spaart flink wat centjes, en fietsen is gezond. Schrijf je nu in! Winkelcentrum The Leaf  springt alvast op de kar, of moeten we zeggen op de fiets.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
 

ASSE - Nieuwbouw voor GLS De Regenboog en Spinibo Zellik

Medewerkers_spinibo_in_nieuwbouw
 

In 2013 en 2015 ontving Asse capaciteitsmiddelen van de Vlaamse regering omwille van het plaatstekort in de basisscholen. Dit plaatstekort was zeker ook zichtbaar in Zellik. De subsidies werden verdeeld en de gemeentelijke lagere school ‘De Regenboog’ ontving in totaal 550.000 euro subsidies.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

Eerste CoderDojo in ASSE is een succes

Coderdojo_asse_19012019_lr
 

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie plaats van CoderDojo Asse, een initiatief van de vrije tijdsdiensten van de gemeente Asse. Een CoderDojo is een maandelijkse workshop of ‘Dojo’. Tijdens een Dojo leren meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar op speelse wijze programmeren, coderen. Er zijn meer dan honderd CoderDojo's in heel België.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Start muurschildering brug Pontbeeklaan

Brug_pontbeeklaan_1
 

Deze week wordt er gestart met het aanbrengen van een muurschildering aan de brug op de Pontbeeklaan te Zellik door de street artist met internationale faam Bart Smeets (Smates). Bart werd geboren in Asse, maar woont nu in Mechelen. Het werk is een combinatie van verf en graffiti.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Bespaar door plastic afval in te leveren

Edward_van_keer_aan_perscontainer_voor_alle_plastic_in_asse_centrum
 

Op voorstel van Groen startte Asse met de gratis inzameling van zachte plastics. Dankzij de perscontainers die geplaatst werden in de containerparken van Zellik en Asse, hoeft plastic niet langer in de gele restafvalzak. Dat is goed nieuws voor de portemonnee én het milieu.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Inschrijven voor basisschool schooljaar 2019-2020

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Als je je kind(eren) wil inschrijven voor het basisonderwijs voor het schooljaar 2019-2020, moet je je eerst aanmelden op aanmelden.asse.be. Heb je vragen of wil je graag meer weten over de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure? Kom dan zeker langs op de infoavond op 21 januari 2019 om 19.30 uur in Spinibo Asse, Boekfos 30.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Kerstboomophaling op dinsdag 8 januari

Editiepajot-asse-logo-gemeente

De kerstboomophaling vindt plaats op dinsdag 8 januari vanaf 08.00 uur. De werklieden doen eenmalig hun ronde in alle deelgemeenten. De kerstboom moet tijdig en duidelijk zichtbaar aangeboden worden, zonder pot of versieringen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

Gelukkig Nieuwjaar 2019!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2019! Veel leesplezier in het nieuwe jaar!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

ASSE - Nieuw stuk fietssnelweg F212 ingehuldigd

F212-02
 

Het gemeentebestuur van Asse en de provincie Vlaams-Brabant hebben de voorbije jaren hard gewerkt aan de fietssnelweg tussen Asse en Brussel, de F212. Deze loopt langs de spoorlijn Dendermonde-Jette en verbindt het station van Asse met dat van Zellik, met het Researchpark Zellik en Brussel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 dec 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Swim for life

Swim_for_life
 

Vanaf vrijdag 21 december om 19.00 uur tot zaterdag 22 december om 19.00 uur vindt in het gemeentelijk zwembad ‘Swim for life’ plaats. Sportievelingen kunnen er 24 uur lang terecht om te zwemmen voor het goede doel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Installatie verkeerslichten rotonde Pontbeeklaan (N9) in ASSE tegen “oneigenlijk gebruik”

Logo_wegen_en_verkeer_

 Eind december plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe verkeerslichteninstallatie aan de Pontbeeklaan, meer bepaald aan de verbinding waar het verkeer de Brusselse binnenring (R0 richting luchthaven/Luik/Namen) verlaat via afrit Zellik (nr.10). De verkeerslichten moeten “oneigenlijk gebruik” van afrit 10 tegenwerken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2018
Marc Sluys
 

Klimaatmars-fietstocht ASSE-Brussel

Foto_vanop_website_claim_the_climate_van_een_vorige_klimaatmars
 

Zondag 2 december, de eerste dag van de COP24, wordt in Brussel de grootste klimaatmars uit de Belgische geschiedenis gehouden. “Claim the Climate” wil onze Belgische en alle andere politici ter wereld oproepen om dringend en veel sneller de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Brouwerij DOK’s wint met ‘DOK’s Bruin’ op Brussels Beer Challenge

Doks-bruin

Brouwerij Dok’s uit Asse is tijdens de zevende editie van de prestigieuze Brussels Beer Challenge in de prijzen gevallen. DOK’S BRUIN won zilver in de categorie ‘Dark Ale : Brown Ale’. Het liet in die categorie Brugse Zot Dubbel achter zich.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Straffe Streek Gemeenten gehuldigd

20181105_groepsfoto_straffe_streekgemeenten-foto_luk_collet-6612
Straffe Streek Gemeenten gehuldigd. Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant huldigden 53 'Straffe Streek Gemeenten'. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten getrokken hebben. Ondertussen hebben al 53 van de 65 gemeenten het label 'Straffe Streek Gemeente’ verdiend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

ASSE - Herdenkingen Wapenstilstand

Affiche_wapenstilstand_2018
 

100 jaar geleden kwam er een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Naar aanleiding van dit bijzonder herdenkingsjaar worden in het hele land culturele, artistieke en historische initiatieven genomen. Ook in Asse gaat deze herdenking niet ongemerkt voorbij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Diep in het geheugen van papavers Provincie stimuleert herdenking 100 jaar Groote Oorlog in Vlaams-Brabant

Img_0899
Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant stimuleert de herdenking van de Groote Oorlog van 1914-1918. Zo gaf  ze 114.328 euro subsidies aan 31 initiatieven om gebeurtenissen en personen uit deze oorlogsperiode in de kijker te zetten. Ook gaf ze 55.400 euro aan 17 erfgoedprojecten in het kader van de Eerste Wereldoorlog.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PIVO en Brussels Airport gaan samen brandweerlui opleiden

Press_photo_brussels_airport_-_pivo
PIVO en Brussels Airport werken samen. Foto Ingezonden
 

 De provincie Vlaams-Brabant en Brussels Airport Company (BAC) ondertekenden een intentieovereenkomst rond brandveiligheidsopleidingen en –trainingen met betrekking tot het luchtverkeer. Het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) en de brandweer van Brussels Airport willen samen een expertise-opleiding rond incidentbestrijding bij luchtvaarttuigen verder uitbouwen, met als doel een meer doorgedreven, professionele en praktijkgerichte opleiding voor brandweerlui aan te bieden in samenwerking de hulpverleningszones.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Herinrichting Brusselsesteenweg (N9) 'Vaal-Langestraat' in ASSE

Logo_wegen_en_verkeer_

 Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf de zomer/najaar 2019 de Brusselsesteenweg (N9) tussen Vaal en Langestraat. De Brusselsesteenweg wordt veiliger en aangenamer voor alle weggebruikers en omwonenden.

De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren, want de N9 wordt volledig (“van gevel tot gevel”) vernieuwd en er gebeuren ingrijpende werken. 

Meer informatie over het project vindt u via www.wegenenverkeer.be/asse.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
 

ASSE - Comedian Joost Van Hyfte verklapt keukengeheimen

Logo

Standup comedian Joost Van Hyfte is op vrijdag 26 oktober (20.30 uur) te gast in het CC met zijn nieuwe show ‘Keukengeheimen’. Van Hyfte is naast comedian ook een gediplomeerd kok. In zijn shows combineert hij humor met het tijdens de voorstelling maken van een drie gangen maaltijd, waarvan het publiek mag proeven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 14 feb 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Sam Herremans | 22 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 03 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019
Sam Herremans | 15 dec 2018
Sam Herremans | 24 nov 2018
Marc Sluys | 07 nov 2018
Sam Herremans | 03 nov 2018

archief