Artikels Archief van Asse

C21

Bloeddonoren ASSE-TERNAT

Scherm__afbeelding_2024-02-16_om_19
 

 Bloeddonoren van Asse-Ternat werden op 9 februari 2024 bedankt na een lange Covidperiode. Eindelijk was het nog een keertje zover en werden de bloeddonoren gehuldigd door de Rode Kruis afdeling Asse-Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2024
Marc Sluys
 

Open repetities (vriendjesdag) bij de Gildejeugd ASSE

Scherm__afbeelding_2024-02-12_om_09
 

 Altijd al willen weten wat jouw vriend(en) elke zondagvoormiddag uitspoken? 

En wil je zelf eens ervaren hoe geweldig het is om samen met een grote groep vrienden te musiceren?Kom dan op zondag 18 en/of zondag 25 februari naar de ‘open repetities’ (vriendjesdag) van De Gildejeugd. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2024
Marc Sluys
 

Prijsuitreiking kerstactie van Ondernemend ASSE

Img_9151
 

 Op woensdag 7 februari vond in de kapel van het Oud Gasthuis de prijsuitreiking van de succesvolle kerstactie van Ondernemend Asse plaats.  Tijdens de maand december ontvingen klanten een wedstrijdlotje bij elke aankoop, waaruit de winnaars werden getrokken.  Alle gelukkige winnaars werden persoonlijk geïnformeerd en uitgenodigd om hun prijs op te halen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2024
Marc Sluys
 

Personeelsleden gemeente Asse bezoeken nieuwe school in Krokegem

Iktrekhetmijaan
 

Steeds meer mensen zetten zich in voor een gezonder klimaat. En dat mag gezien worden! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Redactie Editiepajot
 

Team Burgemeester met Koen van Elsen als Lijsttrekker Asse

Koen_elsen
 

Team Burgemeester met Koen van Elsen als Lijsttrekker Asse. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden toekomstplannen aangekondigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Redactie Editiepajot
 

ASSE - Samensmelting van twee dorpsscholen in Asse is nu ook officieel een feit

Asse_school_2
Foto Haviland
 

Midden januari vond de officiële inhuldiging plaats van het nieuwe schoolgebouw onder het goedkeurende oog van de burgemeester, schepenen, en de ouders en leerlingen die voor de gelegenheid talrijk aanwezig waren voor het feestelijke gebeuren. In Krokegem (Asse) vormen de basisscholen De Schatkist en De Springplank sinds  

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Meer dan 12 producenten zetten deuren open tijdens Toer de Geuze 2024 Bustickets kunnen reeds online gereserveerd worden

Scherm__afbeelding_2024-01-30_om_19
 

 In 1997 organiseerden vier lambiekbrouwerijen en twee geuzestekerijen de allereerste Toer de Geuze. Doorheen de jaren zijn deze openbrouwerijdagen van het Pajottenland en de Zennevallei uitgegroeid tot een druk bijgewoond, tweejaarlijks bierweekend. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei. Dan zetten naast Boon, De Cam, De Troch, Den Herberg, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans, ook HORAL’s twee jongste leden, Eylenbosch en Kestemont, hun deuren wagenwijd open. Biercentrum De Lambiek kan eveneens het hele weekend bezocht worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2024
Marc Sluys
 

Herstel van wegdek Pontbeeklaan ZELLIK op verschillende locaties gestart

Scherm__afbeelding_2024-01-23_om_11
 

 Op 22 januari is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met herstellingswerken op de Brusselsesteenweg en Pontbeeklaan (N9) in Zellik, Asse. Het wegdek wordt opgedeeld in drie zones en op verschillende locaties aangepakt. Er is steeds minstens één rijstrook open voor het verkeer, waardoor de hinder beperkt blijft. De werken duren volgens de huidige planning 3 weken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2024
Marc Sluys
 

Provincie investeert in fietssnelwegen in ASSE

Scherm__afbeelding_2024-01-07_om_13
 

De provincie Vlaams-Brabant investeert 1.553.763,96 euro in de aanleg van een stuk van de fietssnelweg F221 tussen Sleewagen en Voorstehoeve en een stuk van de ​ F212 tussen Kruiskouter en Spoorwegbaan in Asse.  De gemeente Asse plant de aanleg van een aantal stukken fietspad langs de fietssnelwegen F221 en F212.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2024
marc Sluys
 

ASSE - Investeren in fietssnelwegen op tal van locaties

A_afbeelding_asse_fiets
 

De provincie Vlaams-Brabant investeert 1.553.763,96 euro in de aanleg van een stuk van de fietssnelweg F221 tussen Sleewagen en Voorstehoeve en een stuk van de ​ F212 tussen Kruiskouter en Spoorwegbaan in Asse. De gemeente Asse plant de aanleg van een aantal stukken fietspad langs de fietssnelwegen F221 en F212. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Vlaams Parlementslid Tiebout en burgemeesters Zennevallei bieden parket Halle-Vilvoorde volwaardige locatie aan in HALLE

Parket_halle-vilvoorde
 

 Sinds 2014 zit het parket van Halle-Vilvoorde op 2 aftandse locaties verspreid in Asse. Ondanks een nieuwbouwbelofte die binnenkort haar 10de  verjaardag viert, ziet het er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout (N-VA) en burgemeester Jo Vander Meylen  (Lijst Burgemeester, Beersel), Marc Snoeck (Vooruit, Halle) en Jan Desmeth (N-VA, Sint-Pieters-Leeuw) bieden federaal minister van Justitie, Paul Van Tigchelt  en de Regie der Gebouwen nu een volwaardig alternatief in Halle aan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2024
Marc Sluys
 

ASSE - Burenbemiddeling net geen honderd dossiers ingediend

Unnamed__3_
Ingezonden foto
 

Net geen 100 dossiers werden opgestart in het eerste werkingsjaar voor burenbemiddeling in Asse, Merchtem en Wemmel, en in 2024 sluiten nog bijkomende gemeenten aan voor burenbemiddeling. "Zowel inwoners als besturen vinden de weg naar burenbemiddeling." Sander Herbosch, dienstcoördinator aan het woord. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Fijne feestdagen!

Wenskaart_nk_ep_2023
 

Fijne feestdagen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2023
Redactie Editiepajot
 

Opleiding biergids van start Gidsenplatform Pajottenland en Zennevallei uit de startblokken

Scherm__afbeelding_2023-12-18_om_08
 

 Toerisme Vlaams-Brabant en CVO Brussel starten met een opleiding tot biergids. ​ Er is een stijgende vraag bij brouwerijen naar dit soort gidsen. Vanaf 2024 gaat ook het Gidsenplatform Pajottenland & Zennevallei van start. Toerisme Vlaams-Brabant brengt hierbij de gidsen en gidsenverenigingen samen om ontmoeting en kennisuitwisseling te stimuleren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2023
Marc Sluys
 

Vlabinvest investeert ongeveer 2,5 miljoen euro in zorginfrastructuur

Scherm__afbeelding_2023-12-15_om_09
 

 Vlabinvest steunde dit jaar met 2.495.151,32 euro 20 infrastructuurprojecten in Asse, Beersel, Diest, Glabbeek, Halle, Keerbergen, Landen, Leuven, Liedekerke, Machelen, Meise, Roosdaal, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Vilvoorde. Dankzij deze initiatieven wordt er bijkomend of verbeterd zorgaanbod gecreëerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2023
 

2.775 bomen en struiken de grond in tijdens bosplantactie Kravaalbos op 9 december

Scherm__afbeelding_2023-12-11_om_17
 

 De gemeente kocht in 2021, samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en het Vlaamse Randfonds, een aantal percelen aan in de Heuvelstraat met een totale oppervlakte van 11 ha. Dankzij deze aankoop werd ruim 40 hectare van het Kravaalbos publiek toegankelijk. Dat is bijna de helft van de totale oppervlakte van dit unieke oude loofbos dat zich op het grondgebied van Asse, Aalst en Opwijk situeert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2023
Marc Sluys
 

Provincie investeert 100.000 euro in dierenasielen

Scherm__afbeelding_2023-12-01_om_11
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeert 100.000 euro in 21 erkende dierenasielen en vogelopvangcentra. Deze dierenasielen zijn gelegen in de gemeenten Aarschot, Asse, Begijnendijk, Diest, Dilbeek, Geetbets, Grimbergen, Keerbergen, Kortenaken, Lennik, Londerzeel, Lubbeek, Meise, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Ternat, Tienen, Tremelo en Zemst. Met dit geld kunnen ze hun werking professionaliseren.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2023
Marc Sluys
 

Vlaamse Volksbeweging Asse-Dilbeek-Pajottenland en Marnixring Dilbeek organiseren debat

Scherm__afbeelding_2023-11-13_om_16
 

 Op vrijdag 17 november organiseert de Vlaamse Volksbeweging Asse-Dilbeek-Pajotteland samen met de Marnixring Dilbeek een debat over ‘de Rand’. Dit gaat door in Kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek), vanaf 20u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2023
Marc Sluys
 

ASSE - Een hilarische komedie van Toneelkring Vrij & Blij

Asse_toneel_23
 

De hilarische komedie van de Toneelkring Vrij & Blij uit Asse, in regie van Stijn De Wolf, zal iedereen kunnen bekoren. Het is lachen vanaf het eerste moment. Met ook af en toe een heel klein beetje drama... Niet te missen dus, speeldata: vrijdag 8/12 om 20u, zaterdag 9/12 om 20u, zondag 10/12 om 15u en maandag 11/12 om 20u. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE - Edingsesteenweg krijgt nieuw wegdek: werken duren tot eind november

A_werken_algemeen_colpaert_galmaarden_werken_winterkeer_2
Illustratiebeeld foto marc colpaert
 
Maandag 9 oktober startte een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer met werken op de Edingsesteenweg (N285) in Asse. Over een afstand van zo’n 600 meter worden alle betonplaten vervangen door een nieuw wegdek in asfalt. De werken duren tot eind november. Tot die tijd moet gemotoriseerd verkeer beurtelings voorbij de werken rijden, voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 23 dec 2023

archief