CD&V ASSE pleit voor de oprichting van een overlegplatform voor alle sportinfrastructuren
Een belangrijke functie van de lokale overheid, zeker tijdens een economisch minder gunstige periode, is de stabilisatiefunctie bij het ondersteunen van de lokale verenigingen.
CD&V- Asse wenst naast de gemeentelijke subsidies om de werking van de sportclubs met een jeugd- en of seniorenwerking te ondersteunen ook een planmatig sportinfrastructuurbeleid te voeren.
Elke inwoner van onze gemeente moet in de onmiddellijke leefomgeving terecht kunnen in goed onderhouden, kwalitatieve en functionele sportaccommodaties. Daartoe wil het gemeentebestuur de opgestarte inhaalbeweging in sportinfrastructuur verder zetten en bovendien werk maken van een optimale benutting en instandhouding van bestaande sportinfrastructuur.
Het is zeer goed nieuws dat het RUP voor de zonevreemde sportterreinen is goedgekeurd, dit betekent dat het gemeentebestuur een doelgericht en efficiënt investeringsplan met een realistische timing kan opstellen, in nauw overleg met de lokale sportverenigingen analoog met het jeugdinfrastructuurplan dat is opgesteld na een intense dialoog met de lokale jeugdverenigingen.
Meer dan ooit zal er nagedacht moeten worden over de efficiëntie en effectiviteit van het te voeren sportinfrastructuurbeleid. Vanuit een onderbouwde visie kunnen er dan keuzes worden gemaakt.
CD&V-Asse wil immers de beschikbare financiële middelen voorzien in het gemeentebudget voor sport optimaal benutten. We willen de versnippering van de beschikbare financiële middelen tegengaan en uitgaan van de positieve ingesteldheid van de verschillende sportactoren.
Naar analogie met de jeugdinfrastructuur waar de afgelopen 10 jaar via een concreet plan bijna alle jeugdbewegingen met de steun van de gemeente nieuwe lokalen kregen, willen we dit ook doen voor onze lokale voetbalploegen en andere sportverenigingen waar zich noden aandienen. De inspanning die de afgelopen jaren gebeurde en waar de opening van de Koss lokalen in Krokegem en deze van de Chiro Walfergem nog in ons fris geheugen zitten, kan als voorbeeld dienen om eenzelfde draagvlak te creëren voor bijvoorbeeld onze voetbalteams.
Zonder geschikte sportinfrastructuur kunnen immers heel wat sporten niet worden beoefend. Nationale en internationale sportfederaties leggen ook steeds meer sporttechnische criteria op betreffende sportinfrastructuur. Ook de burger stelt steeds meer kwaliteitseisen. Ten slotte verstrengt de hogere overheid de eisen inzake milieu en volksgezondheid.
CD&V-Asse wil de gezondheidsbevorderende impact van sport en bewegen op de bevolking maximaal nastreven. De effecten van de achteruitgang van fysieke fitheid, de vergrijzing van de samenleving dienen door een adequaat sportbeleid met een gerichte focus op gezondheid worden opgevangen.
Daarom willen we in eerste instanties alle voetbalclubs bij elkaar brengen om hun noden en wensen in kaart te brengen en met onderling respect een uitvoeringsplan op middellange termijn uit te werken.
Zoeken
Meer Nieuws
Marc Colpaert | 22 nov 2024
Marc Colpaert | 21 nov 2024
Marc Sluys | 16 nov 2024
Marc Colpaert | 15 nov 2024
Marc Colpaert | 14 nov 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 nov 2024
Marc Colpaert | 09 nov 2024
Marc Colpaert | 08 nov 2024
Marc Sluys | 24 okt 2024