ASSE - Is archeologische vondst aprilvis ?

C21

ASSE - Is archeologische vondst aprilvis ?

Editiepajot_asse_archeologie
 
Editiepajot_asse_archeologie__1_
 

Bij de eerste afbraakwerken van Metaalwerken Fieremans kwam bij toeval een oppervlaktevondst aan het licht, die vragen oproept bij de archeologen.

Het technisch team van Luna Baal was er samen met vrijwilligers van de Hopduvelfeesten aan het werk, toen Geert Godelaine en Seppe Vandeweerdt op de beenderen stuitten. Zij vreesden eerst dat het om een menselijk skelet zou gaan. Die vrees bleek ongegrond gezien de vorm en de afmetingen. Pieter Van den Broeck legde de werken stil en verwittigde de betrokken Gemeentedienst. Rudy Breckx verwittigde Agilas (Archeologische vereniging Asse).
 
Na de recente vondsten van het Romeinse pottenbakkersatelier, de Merovingische graven en Romeinse heirbaan, is dit een vondst die niet meteen aansluit bij de vorige.
 
‘Het is een skeletfragment, een paar beenderen van behoorlijke grootte‘, legt Burgemeester Koen Van Elsen uit. ‘Meer weten we nog niet. Het lijkt zeer oud, maar dat klopt dan weer niet met zijn vindplaats, slechts een paar meter onder de grond. Hoewel de grond indertijd omhoog gestuwd kan zijn. Het profiel van de omliggende straten (Vronemeers, Boekfos) bevat behoorlijke hellingen. We overhandigden het aan Agilas, waarmee we al eerder samenwerkten.’
 
Pieter Van den Broeck maakte op vraag van Kristine Magerman foto’s en schetsen van de beenderen en de vindplaats. Samen met de artefacten worden deze via Agilas aan de bevoegde wetenschappelijk dienst voor verder onderzoek overgemaakt.
Het is echter nog te vroeg om van een prehistorische vondst te gewagen.
 
‘Dat zou natuurlijk prachtig zijn. Asse heeft al een ruime palmares aan archeologische vondsten. De meeste dateren uit de Romeinse tijd. We zijn benieuwd wat deze zal opleveren. Misschien brengt zij licht op onze streek gedurende de prehistorische periode. Maar zolang we niet zeker zijn, blijven we met beide voeten op de grond. Een grond die vol schatten uit het verleden blijkt te zitten.’ Aldus burgemeester Van Elsen.
 
Even zag het er naar uit dat de geplande voorstellingen van Luna Baal op zaterdag 13 september niet zouden kunnen doorgaan. Maar uiteindelijk werd het licht op groen gezet. Het publiek zal de met nadar afgezette opgravingssite kunnen zien, maar de grond mag niet betreden worden.
Octaaf Fieremans is bereid om, indien nodig de afbraakwerken van de locatie een poosje uit te stellen, om de site verder te onderzoeken.
 
Contact:
Rudy Breckx (Hopduvelcomité):  0473 65 15 58 
Patrice de Clippele (Agilas):  0495 57 27 44 
Pieter Van den Broeck (Luna Baal):  0479 491 480 
Koen Van Elsen:  02 454 19 75 
 
 
 
Reactie van onze lezer Rudy De Saedeleir
 
Beste
Het spijt me voor sommigen dat ik hun pret moet bederven, maar de persmededeling over die 'archeologische vondst' is dus een compleet verzonnen verhaal, bedoeld allicht als 'teaser' voor de voorstelling van Luna Baal.
In Asse permitteert men het zich blijkbaar om via de officiële informatieambtenaar schaamteloos valse nieuwsberichten te verspreiden en bewust de pers te misleiden (ja, Radio 2, U bent er al onmiddellijk ingetrapt).
Dat is een brug te ver. Wij hebben wel wat anders te doen dan valse verhaaltjes te gaan publiceren en achteraf waarschijnlijk nog eens openlijk te kakken te worden gezet. Een officiële informatiedienst leent zich niet tot deze praktijken.
Welke details het 'm deden ga ik U niet verklappen, maar weet dat de burgemeester - hij kon moeilijk anders - tegen mij al 'bekend' heeft.
 
vriendelijke groet, Rudy De Saedeleir.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief