Tunnels maken fietssnelweg ASSE veiliger en comfortabeler

C21

Tunnels maken fietssnelweg ASSE veiliger en comfortabeler

Editiepajot_ingezonden_fietssnelweg-asse
 

Fietsen van Asse naar Brussel kan in de nabije toekomst op een vrijliggend fietspad langs de spoorlijn ‘Brussel-Dendermonde’. De bouwvergunning voor de sluiting van overwegen 10, 11 en 11bis en de vervanging door een fietstunnel onder de spoorlijn in Asse brengt de fietssnelweg Asse-Brussel weer een stuk dichterbij.

 

De toekenning van de bouwvergunning voor het afsluiten van de overwegen in de Sleutelbloemstraat (Asse), De Breukeleer (Bekkerzeel) en Voetweg (Bekkerzeel)  én de vervanging door een fietstunnel onder de spoorlijn maakt de weg vrij voor een nieuw stuk fietssnelweg tussen de Spoorwegbaan en de N9. Dit is een gezamenlijk project van Infrabel, de gemeente Asse en de provincie Vlaams-Brabant.

 

Meer veiligheid voor iedereen - Het afschaffen van deze overwegen past in de veiligheidsstrategie van Infrabel om zoveel mogelijk overwegen af te schaffen en te vervangen. Het conflictvrije traject langs de spoorlijn gecombineerd met de ongelijkgrondse kruising van de spoorweg maken het voor iedereen aangenamer én veiliger. Overwegen vormen immers zwarte punten op het spoornet. ‘Doordat het pad nu overal minimaal 2,5 m breed is, is het veel veiliger om er met velen te passeren en is het gemakkelijker om tegenliggend fietsverkeer te kruisen. Goed nieuws voor al die kinderen en jongeren die dagelijks naar de scholen in het centrum trekken’, zegt Yoeri Vastersavendts, schepen van mobiliteit van Asse.

 

Belangrijke realisatie voor woon-werkers op langere afstand - ‘Met de aanleg van dit traject heeft Asse er niet alleen een erg veilige schoolroute bij. Ook voor woon-werkers die verderop naar het werk fietsen heeft dit stuk fietsweg belang. De fietssnelweg tussen Asse en Brussel krijgt er nu een mooi en comfortabel stuk bij’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘De realisatie van fietssnelwegen is één van de beleidsprioriteiten van de provincie en dat onderstrepen we met kostendekkende subsidies. Vlotte en comfortabele fietsverbindingen tussen belangrijke werk- en woonregio’s zijn nodig. Ze zijn immers dé sleutel om meer mensen aan te moedigen om de fiets te nemen en de auto thuis te laten staan’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 22 nov 2024
Marc Sluys | 16 nov 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief