REGIO - Maak Europa dierproefvrij en teken nu de petitie doe het voor die arme diertjes

C21

REGIO - Maak Europa dierproefvrij en teken nu de petitie doe het voor die arme diertjes

A_konijn_3
Dieren laten afzien om bepaalde mensen mooier te maken? Foto ingezonden
 
De vereniging Animal Rights willen de mensen wakker schudden en vragen hen om met spoed de petitie te tekenen om Europa dierproefvrij te krijgen. Vandaag moeten nog tal van dieren afzien om ondermeer tal van cosmetica producten in onze winkelrekken te krijgen. Wie zijn wij om andere levende wezens onnodig pijn te doen om tal van producten te testen. Dit moet stoppen!
Het verborgen ingrediënt in veel van onze cosmetica is dierenleed. Chemische stoffen worden getest op konijnen en cavia's in laboratoria. Ze leven in kleine kooitjes en hebben bloeddoorlopen ogen of pijnlijke, ontstoken wonden op hun lijfjes door irritatie.
 
Er is al 9 jaar een Europees verbod op dierproeven in de cosmetica-industrie. Toch moeten de mensen van Animal Rights nog steeds in actie komen. EU-autoriteiten eisen namelijk nieuwe dierproeven op ingrediënten die in cosmetica worden gebruikt. De belofte van een dierproefvrij Europa is gebroken!
 
We willen ervoor zorgen dat er echt geen dierproeven meer worden gedaan voor cosmetica. Daarom werd vorig jaar een burgerinitiatief gelanceerd dat je hier kunt tekenen. Ook Lush zet nu haar schouders onder dit initiatief! Met een campagneweek helpt zij ons zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen.
 
We hebben tot 31 augustus 2022 de tijd om 1 miljoen geldige handtekeningen van EU-burgers te verzamelen. Wanneer we daarin slagen, moet de Europese Commissie actie ondernemen. Op dit moment hebben nog meer dan een half miljoen handtekeningen nodig!
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief