Nieuw Hoppinpunt in Brussegem bijna klaar, schoolomgeving al stuk veiliger

C21

Nieuw Hoppinpunt in Brussegem bijna klaar, schoolomgeving al stuk veiliger

A_a_omleiding
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer opent op vrijdag 12 juli kort na de middag de Brusselsesteenweg (N290) in Brussegem (Merchtem), na zeven weken werken. De basisschool Rinkeling kreeg een veilige oversteekplaats en het agentschap bouwde ook twee nieuwe bushaltes met verhoogd perron. 
 
“Er is nu een middeneiland in het midden van de weg, zodat de schoolkinderen en andere voetgangers veilig, in twee bewegingen kunnen oversteken. De verbeterde inrichting heeft ook een vertragend effect op het autoverkeer. En de overstekende voetgangers en fietsers zijn nu beter zichtbaar”, aldus de uittredend Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. 
 
Drukke verbindingsweg
 
De Brusselsesteenweg in Brussegem is een drukke verbindingsweg. Er is nu een middeneiland in het midden van de weg, zodat de schoolkinderen en andere voetgangers veilig, in twee bewegingen kunnen oversteken. De verbeterde inrichting heeft ook een vertragend effect op het autoverkeer. En de overstekende voetgangers en fietsers zijn nu beter zichtbaar.
 
Hoppinpunt
 
De bushalte ‘Brussegem Noorden’ wordt binnenkort officieel een Hoppinpunt. De parking die de gemeente bouwt naast de weg, is bijna klaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer legt binnenkort nog een nieuw stuk voetpad aan, zodat de gebruikers van de parking gemakkelijk van hun auto naar de bushaltes kunnen stappen. Het agentschap zal ook de fietsbeugels terugplaatsen en binnenkort komt er ook een nieuwe fietsstelplaats. Pendelaars zullen dus binnenkort veel vlotter en comfortabeler kunnen schakelen tussen de bus, de fiets en de personenwagen. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 30 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 26 aug 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief