HALLE - De Gebeuren doen het dit jaar wat minder, maar mikken toch nog op een plaats in de top 5

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De Gebeuren doen het dit jaar wat minder, maar mikken toch nog op een plaats in de top 5

Editiepajot_halle_gebeuren_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_gebeure_2_foto_merckx
Editiepajot_halle_gebeure_3_foto_merckx
Editiepajot_halle_gebeure_4foto_merckx
 

Voor hun 33-jarig bestaan kwamen verleden jaar de Gebeuren buiten met één van de langste chars die ooit uit de hangars van de carnavalgroepen gerold was. 180 m3 piepschuim en 250 liter verf, 750 lampjes, 30.000 watt en maanden arbeid zorgden voor een char van 52 meter lengte. In het bijzonder vielen de leden van de groep op die op stelten door de straten liepen. Hun werk werd beloond met de prijs voor de mooiste char en de beste verlichting. Ze deelden de prijs voor het beste kostuum met De Mannen van de Met. Zij werden ook algemeen winnaar. Twee jaar na elkaar dergelijke prestatie leveren is volgens de Gebeuren niet mogelijk.

Dit jaar komen ze met een char van 24 meter lang en gemaakt in drie stukken buiten. In plaats van 180m3 piepschuim te gebruiken zoals verleden jaar gebruiken zij er dit jaar honderd. Hun thema is ‘Studio 34’. Dat laatste met een knipoog naar hun 34-jarig bestaan. Op de wagen allerlei discofiguren en een echte rijdende discobar vervolledigen alles. De groep telt 45 volwassenen en 7 kinderen en voor het maken van hun char blijven ze zweren bij piepschuim (isomo).
 
Voorzitter Danny Sluys: “En wij verbeteren ons nog jaarlijks in het maken van onze figuren. Door een nieuwe wijze te hanteren om het isomo te snijden kunnen we de gezichten nog meer expressief maken. We denken er sterk aan om de volgende jaren de wagen te vullen met karikaturen van ons zelf”
 
Dit jaar is men er ook veel later begonnen aan de char.
Danny Sluys: “Met isomo werkt men ook veel vlugger dan met polyester. Wij hebben minder last van de koude. Werken met isomo voelt altijd warm aan en wij moeten ook niet wachten tot de polyester droog is. Wij kunnen steeds verder werken”.
 
Intussen moet er wel nog duchtig doorgewerkt worden om klaar te zijn tegen 14 maar. “Alles komt in orde”, zegt voorzitter Danny Sluys bij het afscheid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief