HALLE - Prinsenpaar krijgt cheques

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Prinsenpaar krijgt cheques

Editiepajot_halle_cheque_prinsen_foto_merckx
Foto Merckx
 

Op de groepenvergadering heeft Halattraction de cheques, die verbonden waren aan de prinsentitel, overhandigd aan het prinsenpaar. Ander nieuws uit de carnavalwereld is dat de verbranding heerschappij prinsen 2009 op 27 februari plaats heeft en de Luupers geen holderdeboldertochten maken de weken voor carnaval.

Zowel prins Ivo als prinses Kristel kregen elk een cheque van 1.250 euro. Naast deze cheques krijgen zij ook hun kostuum en 200 pins, waarvan zij het ontwerp zelf mochten kiezen.
 
Verbranding heerschappij Hans en Saskia
Op zaterdag 27 februari staan alle ogen gericht op het prinsenpaar van 2009. Hans en Saskia beëindigen dan officieel hun ambtstermijn tijdens de popverbranding.
 
Tot verleden jaar gebeurde dit traditioneel op carnavalzaterdag, waar een popverbranding het einde van hun heerschappij symboliseerde.Om veiligheidsoverwegingen was Halattraction genoodzaakt om deze gebeurtenis te verschuiven naar een eerdere datum en dat wordt zaterdag 27 februari.
 
Programma van de verbranding:
-18.11 uur Afscheidsdrink in café Romanov
-19.33 uur Verwelkoming Gilles en Pierrots van Groot-Halle
-21.33 uur Verbranding van de heerschappij van ZZ Hans 1 en HZ Saskia 2 op de Grote Markt
-23.11 uur Afscheidsfuif in café Vaantjesboer in samenwerking met De Vrie Kadeikes.
 
Luupers blijven binnen
De volgende zaterdagen (20 en 27 februari) hebben normaal de  traditionele Holderdeboldertochten door de stad van de Luupers van Halle plaats, waarmee ze voor zichzelf de carnavalsfeesten inleiden. Ten teken van rouw voor de slachtoffers van de treinramp in Buizingen gaan deze niet door.
 
Armand Sermon van de Luupers: “Na overleg blijkt dat onze medewerkers bedenkingen hebben bij het houden van feestelijke optochten in de rouwperiode die velen meemaken. We achten het niet opportuun om enkele dagen na een dergelijke dodelijke beproeving een feestje te bouwen op de openbare weg. We hebben dan ook besloten deze optochten af te lasten. We zien elkaar terug, met trommels en pijpers, bij de opening van het carnaval”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief