HALLE - Jos Habils krijgt zijn gouden krot en Centrum voor Menswelzijn zijn cheque

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Jos Habils krijgt zijn gouden krot en Centrum voor Menswelzijn zijn cheque

Editiepajot_halle_krot_1_foto_merckx
Jos Habils kreeg zijn gouden krot. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_krot_2_foto_merckx
Centrum voor Menswelzijn kreeg een kleine cheque maar met een grootbedrag op. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_krot_3_foto_merckx
De gouden krot. (Foto Felix Merckx)
 

Bij juwelier Bosmans in Halle mocht Jos Habils zijn gouden krot in ontvangst nemen die hij raapte op krottenmaandag. Het Centrum voor Menswelzijn kreeg een cheque van 3.333 euro, de opbrengst van een benefietactie van Halattraction tijdens de carnavalperiode.

De gouden krot werd dit jaar gevonden door Jos Habils. Hij is een echte Hallenaar uit de Duezstraat en is voorzitter van de seniorenraad. Jaarlijks komt hij naar de krottenworp. Zelf ving hij drie krotten waaronder het nummer 1.
 
De gouden krot is een hanger waarin een abstracte krot verwerkt is in geel goud. Het geheel is een variatie van blinkend en mat goud, waarin steentjes zijn verwerkt. Het is een uniek stuk, dat gemaakt werd door juwelier Marc Bosmans en een waarde van 500 euro heeft.
 
MENSWELZIJN
Sinds het ontstaan van Halattraction, kiest de vereniging elk jaar een goed doel, om financieel te steunen. Dit jaar werd dat het Centrum voor Menswelzijn. Zij helpen kansarme Hallenaren uit de nood.
 
Het Centrum voor Menswelzijn heeft als doel om in het kader van de menselijke solidariteit, personen, gezinnen en groepen van mensen, ongeacht hun ideologie of nationaliteit, te helpen bij concrete en tijdelijke moeilijkheden. Zij willen zo hun sociaal functioneren herstellen en bevorderen.
 
Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van voedsel. Wat het centrum via de voedselbank verkrijgt is immers niet voldoende voor de 150 voedselpaketten die ze maandelijks uitdelen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief