HALLE - De vougelkes zonder kop vieren vanaf volgend jaar carnaval als groep

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De vougelkes zonder kop vieren vanaf volgend jaar carnaval als groep

Editiepajot_halle_vougelkes_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Halle is terug een carnavalgroep rijker. Enkele vrienden hielden er HKV De Vougelkes zonder kop boven de doopvont. Momenteel tellen ze 25 leden, 12 volwassenen en 13 kinderen tussen 4 en 12 jaar
In een ver verleden leerden zij elkaar kennen en er ontstond er een ware vriendschapsband. Daar zij allen uit het Halse zijn, zijn wij vertrouwd met het carnavalgebeuren. Al snel spraken zij af om samen met de kindjes naar de reclamestoet en de “sjaars” te gaan kijken, waarna de kinderen bij de oma’s, opa’s, babysitters,... werden afgezet en het de beurt was aan de grote kinderen om verkleed de Halse carnavalnachten in te duiken.

 
Niemand had ervaring met “een echte carnavalsgroep” tot Rudi Van den Broeke, en zijn vrouw, Erika Van Craenenbroeck, in hun slagerij op het lumineuze idee kwamen om zelf een echte carnavalsgroep op te richten. We gingen nu toch al een aantal jaren samen op stap met carnaval.
 
De naamkeuze van de groep, ‘Vougelkes zonder kop' gebeurde op een merkwaardige wijze.
Toeval wilde dat Rudi Van den Broeke, op het moment dat hij met idee op de proppen kwam voor zijn carnavalgroep, zijn vrouw Erika net “vougelkes zonder kop” (blinde vinken) aan het maken was. De naam was dus al een feit, HKV De vougelkes zonder kop was geboren.
 
Momenteel tellen we 25 leden, bestaande uit 12 volwassenen en 13 kinderen tussen 4 en 12 jaar.
 
ISOMO
Door Halattraction werd hen aangeraden om het eerste jaar geen “sjaar” te bouwen uit polyester, wegens te moeilijk voor leken als zij. Daarom dachten ze aan isomo.
Ze mochten bij De Gebeure (kampioenen van de isomo) eens een kijkje gaan nemen in hun hangar en daar kregen ze een eerste initiatie isomo-snijden en een uitleg over “sjaren”.
 
Een voertuig hebben ze al op de kop kunnen tikken maar het enige probleem is het vinden van een betaalbare hangar.
 
Om de kas te spijzen organiseren zij een paar activiteiten . Op zaterdag 26 juni is er hun eerste BBQ op de paterkesweide te Lembeek.
 
In augustus zullen zij ook 3 dagen op de “bradereej fieste Sint Roukes” staan met boterhammen met platte kaas en boerenhesp om deze daarna lekker door te spoelen met kriek en geuze.
 
Op 1 november hebben ze de chalet op Stroppen afgehuurd om hun pannenkoeken, spaghetti en croque monsieur festijn te laten doorgaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief