HALLE - Ook Prins Ivo werd gedoopt

C21 Css
Halle_carnaval
 

HALLE - Ook Prins Ivo werd gedoopt

Edittiepajot_halle_prinsen_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Edittiepajot_halle_prinsen_1_kle_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Edittiepajot_halle_prinsen_2_kle_foto_merckx
Foto 169 Felix Merckx
Edittiepajot_halle_prinsen_2_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Edittiepajot_halle_prinsen_3_kle_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Edittiepajot_halle_prinsen_4_kle_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Enkele uren nadat prinses Kristel werd gedoopt was het de beurt aan Prins Ivo om te tonen dat hij een waardige prins was en zo zijn plaats bij de prinsenorde Tastendeuvel verdiende.

Traditioneel gebeurt dat op 11 november, die dag wordt carnaval officieel geopend. De keuze van die datum komt nog uit de tijd van Napoleon. Waar hij de plak zwaaide waren alle wetten over gekheid ondergebracht onder 11 artikelen.
 
De dag van vandaag is dat in de carnavalmilieus nog zo. Op de 11de dag van de 11de maand, om 11 minuten na 11, wordt het seizoen officieel gestart.
 
Prins Ivo I moest zich om 9u11 melden aan café De Ridder. Hij moest omringd zijn daar heel wat carnavalisten. Ivo is lid van de groep De Postichkes. Dat was te zien bij zijn aanhang. Hij moest vergezeld zijn van kale mannen met een “echte postich” op hun hoofd, personen die dringend naar de kapper moesten en mannen verkleed als scheidsrechter op hoge hakken. Dit was een verwijzing naar zijn verkiezing, waarbij hij een beenwonde opliep bij een zaalproef die op hoge hakken moest afgewerkt worden. Tot slot moest hij ook vakbondsmensen in het geel meebrengen.
 
De eerste proeven werden afgelegd aan het vertrekpunt, waarna men in stoet naar Oud-Rodenem trok via enkele stopplaatsen, waar ook nog proeven dienden afgelegd worden. De eindstrijd vond dan plaats in Oud-Rodenem. Daar moest hij aankomen om 11 uur en 11 minuten.
 
Halle is klaar om terug een prachtig carnavaljaar te beleven.
 
De volgende afspraken van de carnavallisten zijn nu 16 en 29 januari.
Op 16 januari is er ‘Halle op Losse schroeven’ waarbij men onderandere op zoek gaat naar het beste Hals carnavallied en op 29 januari wordt het nieuwe prinsenpaar gekozen.
 
Langs deze misschien ook nog een oproep naar kandidzaten prinsen en prinsessen voor 2011. De oogst tot nu toe is immers zeer minierm om niet te zeggen nihil.
 
Carnaval zelf heeft in Halle plaats op 2, 3 en 4 april.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief