Feest der Goedgemutsten in 2012 voor de eerste keer in HALLE

C21 Css
Halle_carnaval
 

Feest der Goedgemutsten in 2012 voor de eerste keer in HALLE

Editiepajot_halle_fen_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De Leste Boerekannekes, een unieke samenwerking tussen de twee Halse carnavalverenigingen De Boerkes en De Leste Kannekes, zijn er in geslaagd na 10 jaar het Feest der Goedgemutsten terug in Vlaams Brabant te morgen verwelkomen en zelfs voor de allereerste keer in Halle. Op dit feest verwacht men 4.000 carnavallisten uit binnen- en buitenland in Don Bosco.

Maanden van intensief overleg en organisatie gaan vooraf aan de inrichting van dit grote feest. Ze hopen dat alle carnavallisten en andere “Goedgemutsten” zich achter dit initiatief kunnen scharen en massaal aanwezig zullen zijn op 7 januari 2012.
In samenwerking met de Don Bosco school te Halle werd de perfecte locatie gevonden en hopen ze dat het Feest der Goedgemutsten van 2012 te Halle de geschiedenis zal ingaan als een voltreffer van formaat, waaraan iedereen de beste herinneringen zal overhouden.
 
Het Feest der Goedgemutsten kan zowat beschouwd worden als het grootste carnavalfeest in Vlaanderen. Afhankelijk van de provincie waar het feest beurtelings wordt gegeven, schommelt het bezoekersaantal tussen de 2.000 en 4.000.
Het is een gebeuren dat gegroeid is vanuit de Federatie Europese Narren (afgekort F.E.N.), en vond voor de eerste maal plaats te Brugge op 6 januari 1973.
Reeds van bij de aanvang heeft men geopteerd voor een vaste feestdatum, namelijk telkens de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. De bedoeling van het feest bestaat er hoofdzakelijk in, éénmaal per jaar zoveel mogelijk carnavalsgroeperingen, vooral dan vanuit Vlaanderen, maar ook vanuit Wallonië en de naburige landen zoals Duitsland en Nederland, samen te brengen in een geest van verbroedering en vriendschap. Met andere woorden een feest waarop alleen "Goedgemutsten" welkom zijn, om zo samen het nieuwe jaar op een vrolijke en vooral carnavaleske wijze in te zetten
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief