HALLE - Nina Poels maakt beste tekening voor het bierviltje van carnaval

C21 Css
Halle_carnaval
 

HALLE - Nina Poels maakt beste tekening voor het bierviltje van carnaval

Editiepajot_halle_kaartje_1_foto_merckx
De moeder van Nina Poels mocht de honneurs waarnemen. - Foto's © Felix Merckx
 
Bierviltjes_halattraction
150.000 van deze bierviltjes komen in de café's van Halle en het Pajottenland. (Foto © Felix Merckx)
 

Voor de negende maal organiseerde de Halse preventiedienst een tekenwedstrijd om via een bierviltje iedereen tijdens carnaval te waarschuwen voor het misbruik van drugs en alcohol. Winnaar dit jaar werd Nina Poels (14 jaar) van het Heilig Hart en College.

De winnares was echter niet aanwezig op de prijsuitreiking. Zij volgt momenteel een taalstage in Rochefort. Het was haar moeder die de honneurs moest waarnemen.
 
Jongeren bewust maken van het overmatige gebruik van alcohol en de gevaren van drugs is ieders taak. Halattraction is als organisator ook erg begaan om de feestvierende menigte en werkt daarom samen met de Halse preventiedienst om de jeugd te waarschuwen voor het gevaar van overdaad.
 
Voorzitter Jos Appelmans: “De carnavalbierviltjes zijn hiervoor het geschikte middel. Maar liefst 150.000 exemplaren worden verspreidt in Groot-Halle en het Pajottenland. Aan de ene zijde maken we reclame voor het carnavalfeest, op de andere zijde vragen we ieders aandacht om aan een proper en veilig carnaval te werken. Samen met de preventiedienst en de hulpdiensten werken we samen aan een veilig en proper carnaval. ”.
 
De Halse preventiedienst organiseert daarom elk jaar, bij het begin van het schooljaar, een grote tekenwedstrijd in de Halse secundaire scholen. Opdracht is om een tekening met een slogan te ontwerpen om iedereen te waarschuwen voor het misbruik van drugs en alcohol.
Maar liefst 304 inzendingen bereikten de jury. Een selectie op duidelijkheid, kracht van de boodschap, slogan en gevatheid geeft de doorslag.
 
De jury selecteerde 11 genomineerden, waaruit één laureaat naar voren kwam. De winnaar was Nina Poels (14 jaar) uit Bierk en zij werkte rond de slogan “zot zonder zat”
 
 
De 11 genomineerden mochten elk een prijs in ontvangst nemen.
De uitslag ziet er verder als volgt uit: 2. Axelle Dekegel (16 jaar uit Oudenaken en leerling van Don Bosco); 3. Yanna De Bock (13 jaar uit Beert en leerling en leerling van Heilig hart College) en 4. Goran Van der Kelen (13 jaar uit Lembeek en leerling van M.S.G.O. Kon Atheneum)
Van de vijfde tot de elfde plaats werd iedereen gelijk gerangschikt.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2011
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief