HALLE - Wouter en Inneke (De Gebeure) is het nieuwe prinsenpaar

C21 Css
Halle_carnaval
 

HALLE - Wouter en Inneke (De Gebeure) is het nieuwe prinsenpaar

Editiepqjot_hqlle_verkiewing_1_foto_merckx
Het nieuwe prinsenpaar. - Foto's © Felix Merckx
 
Editiepqjot_hqlle_verkiewing_2_foto_merckx
Alain vroeg Elke ten huwelijk tijdens de verkiezingen. (Foto © Felix Merckx)
 
Editiepqjot_hqlle_verkiewing_3_foto_merckx
De vijf koppels. (Foto © Felix Merckx)
 
Editiepqjot_hqlle_verkiewing_4_foto_merckx
De Gebeure varen bootje in 't Vondel. (Foto © Felix Merckx)
 
Editiepqjot_hqlle_verkiewing_5_foto_merckx
Blauwe kogelpennen waren er genoeg. (Foto © Felix Merckx)
 
Editiepqjot_hqlle_verkiewing_6_foto_merckx
De SM kaarten moesten uit het toestel. (Foto © Felix Merckx)
 

Wouter Vandercammen en Inneke Dedobbeleer van carnavalgroep De Gebeure zijn verkozen tot het nieuwe prinsenpaar. Emotioneel moment tijdens de verkiezingen. Kandidaat Alain Luyckx, van de Stoute Mennekes, vroeg midden de verkiezingen voor een overvolle zaal zijn verloofde Elke Soen ten huwelijk. Na wat treuzelen van de emotie zegde zij volmondig ja.

Het nieuwe prinsenpaar, en dan vooral de prinses heeft al een lang carnavalverleden. Toen haar broer Ken prins werd, was zij de hofnarcis. Ook vader en grootvader waren carnavallisten en medestichters van de Gebeure.
 
Na de show die de kandidaten moesten geven, werden de 5 koppels op 3 gebracht, zodat de finale gespeeld werd door de koppels van de Vrie Kadeikes, de Gebeure en het duo van de Hallemettekes en de Kerjeuzenuizen. Deze laatsten haalden het na een belle, want het koppel van d’Afzakkers eindigde op gelijke hoogte. Een ‘blauwe’ draad moest de oplossing brengen waarbij zoveel mogelijk blauwe kogelpennen moesten verzameld worden.
 
Voor de rode draad moesten de deelnemers zoveel mogelijk flessen met een schip in naar het Vondel brengen. In totaal werden er 44 binnengebracht. De Gebeuren haalden er het meeste binnen met 17. Het duo van de Hallemettekes en de Kerjeuzeneuzen haalden er 14 binnen.
 
GSM
Velen zullen vandaag in Halle hun GSM niet kunnen gebruiken. Voor de mini-rode draad moesten er immers zoveel mogelijk sim kaarten verzameld worden en deze moesten uit de GSM gehaald worden.
 
66 carnavallisten, zonder morren of onder lichte dwang gaven hun sim kaart af. Zowel De Gebeure als het duo van de Hallemettekes-Kerjeuzeneuzen haalden er 26 op.
 
VERKIEZINGEN
Vanaf volgend jaar worden de verkiezingen op een gans andere manier in elkaar gestoken. Elke carnavalgroep of vriendengroep die 3 jaar bestaat moet kandidaten leveren. Ook de proeven van de zaterdagmorgen vallen weg. In de namiddag worden er wel enkele proeven gehouden om met 7 koppels de finale te kunnen spelen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief