Bertrand en Yves zorgen voor HALSE carnavalskrakers

C21
Halle_carnaval
 

Bertrand en Yves zorgen voor HALSE carnavalskrakers

Cd_2011
Repro Felix Merckx
 

Bertrand Demiddeleer en Yves Debast (BDY) hebben weer hun beste beentje voorgezet om ervoor te zorgen dat heel wat Halse Carnavalgroepen gratis een leuke carnavalhit konden opnemen. Het werden dit jaar 17 nummers van uitsluitend Halse makelij.

"Het werd dit jaar weer een Grand cru," zegt Bertrand Demiddeleer, "We tellen niet alleen het winnende nummer van Halle op Losse Schroeven, Mimi & Titi met “Zingmemameina”, tot een van de onze, bijna de volledige top 5 staat op de cd. Ook De Oude Heren. Er is ook een zeer geslaagde remake van “De Regenboog” van Paul De Leeuw. Deze keer gebracht door Yves².” Voor de mensen die nog niet vertrouwd zijn met de Halse carnavalmuziek, het gaat wel degelijk om Yves Debast en Yves Segers.

 
“Het is een nummer waar we al een paar jaar mee bezig zijn. Eindelijk hebben we het gedurfd om het op te nemen. Met een schitterend resultaat als gevolg,” vult Yves aan.
 
Verder staan er nog een paar ouwe getrouwen op, zoals De Muyllekes, De Vrie Kadeikes, de Fleerefluiters, Plas Partoe en Ronny De Facteur. Ook een paar nieuwe mensen waagden zich aan een opname, zoals Zu Geboure met de aanstekelijke Skoapendans, Den Belleman die leert tellen en De Kazjoebereirs of de Keutelkes. Deze laatsten nemen de verkeerschaos in Halle onder de loep.
 
VROEGER BEGINNEN
Zoals ieder jaar was het weer een zware bevalling.  Het schrijven van de teksten wordt gedaan in de zomervakantie en de opnames vinden plaats vanaf oktober. Ieder jaar weer maken Bertrand en Yves zich de opmerking dat het veel te laat is, waardoor het op het eind een strijd is om alles op tijd klaar te hebben tegen de voorselecties van Halle op Losse Schroeven.

 
"Voor de volgende CD hebben we ons dan ook vast voorgenomen veel vroeger te beginnen," zegt Yves Debast.
"Met een beetje geluk moet dat ook lukken, want er liggen nu al 3 nummers klaar om opgenomen te worden voor 2012. De planning is dan ook dat we in april-mei reeds beginnen met de opnames van een aantal nummers".

 
Voor de volgende keer zullen de groepen er dus rap bij moeten zijn en kunnen ze nu reeds contact opnemen. De plaatsen zijn, gezien de kosten die het maken van zo een cd meebrengen, zoals ieder jaar beperkt..

 
De cd is te verkrijgen voor slechts €15 bij Bertrand Demiddeleer of Yves Debast en bij Eddy’s Records, frituur de Tipzak, frituur De Frietstop en Krantenwinkel ’t Stationneke.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief