HALLE / GALMAARDEN - Centrumschool Knipoog (Tollembeek) op bezoek bij de Gebeure

C21
Halle_carnaval
 

HALLE / GALMAARDEN - Centrumschool Knipoog (Tollembeek) op bezoek bij de Gebeure

Ed_pajot_halle_gebeure_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_gebeure_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_gebeure_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Veel jong geweld in de hangar van carnavalgroep de Gebeure in Halle. 33 leerlingen van het vierde leerjaar van centrumschool Knipoog uit Tollembeek kwam er kijken hoe er een char gemaakt werd.

Morgen (vrijdag) vieren zij ook carnaval in Tollembeek. Ze zijn ook al enkele dagen met carnaval bezig. Zij leerden over de oorsprong van carnaval, bespraken de belangrijkste carnavalsteden van België en kwamen nu ook kijken hoe de Halse groepen een char in isomo maken, want daarin zijn de Gebeuren ‘de’ specialisten.

Centrumschool Knipoog kwam in contact met de Gebeure toen ze vorig jaar enkele poppen die op een wagen hadden gestaan kochten van de Gebeure.

KLEUREN EN GEUREN
De Gebeure werken dit jaar onder het thema “’t es fiest in kleuren en geuren…Welkom bij resto de Gebeure’.

Deze carnavalgroep heeft dit jaar twee redenen om feest te vieren. Met Wouter en Inneke hebben zij het 5de prinsenkoppel in hun groep en Werner en Cindy, die het eerste prinsenpaar van de Gebeuren waren vieren dit jaar hun elfjarig jubileum als prins en prinses. Hun hobby is koken en daarom ook de geuren in het thema. Speciaal voor Werner en Cindy wordt er een afzonderlijk stuk aan de char gebouwd, een soort lounge resto bar waarin beiden iets speciaals gaan doen.

De char is volledig gebouwd in isomo, bestaat uit 5 stukken en zal een lengte van 35 meter hebben.

PLEZIER
Wouter en Cindy zijn het vijfde prinsenkoppel van de groep en dat in een tijdsspanne van 11 jaar.

Voorzitter Danny Sluys: “En het plezier is nog even groot als elf jaar geleden wanneer mijn broer Werner en zijn echtgenote ons eerste prinsenpaar was. Een nieuw prinsenkoppel brengt steeds veel plezier mee. Zij hebben wel verplichtingen en kunnen daarom niet alle dagen aan de char of in het stikatelier gaan werken, maar zijn er steeds bij wanneer ze even vrij zijn”.

De koude heeft hen ook geen parten gespeeld voor het maken van de char, integendeel: isomo geeft een warm gevoel wanneer men er mee werkt. De groep zelf telt 48 leden waaronder 7 kinderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief