HALLE - Wouter en Inneke kijken met spanning uit naar 2 april

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Wouter en Inneke kijken met spanning uit naar 2 april

Halle_prinsen_en_narren
Foto © Marc Sluys
 

Wouter (Vandercammen) en Inneke (Dedobbeleer) zijn het prinsenpaar in Halle voor 2011. Zij zullen in hun taken bijgestaan worden door het hofnarrenpaar Thomas en Deborrah. Alle vier zijn ze lid van carnavalgroep De Gebeure.

Zij waren op 29 januari het beste koppel van de vijf, die zich kandidaat hadden gesteld. Zelf zeggen ze dat het een dag was die zij nooit meer zullen vergeten.
Inneke: “Deze zaterdag had alles van hoe voor ons de “perfecte dag” er zou moeten uitzien. Er zat spanning, emotie, vriendschap, plezier en euforie in. We hebben de hele dag samengeleefd met nog 4 andere uitzonderlijke kandidatenparen, maar je weet dat er op het einde van de dag maar één winnaar kan overblijven. Wat vaststond voor ons was dat we er vriendschappen aan zouden overhouden. De sportiviteit werd door alle paren hoog in het vaandel gedragen en dat maakte het voor iedereen de moeite waard om deel te nemen”.
 
Zij beseffen dat hen een zware taak te wachten als 54ste prins en 33ste prinses, en kijken nu al uit naar 2 april de dag dat zij het speciale kostuum voor het eerst mogen dragen.  
 
Inneke is zeer jong in het Halse carnaval geraakt door haar ouders. Vader was vroeger voorzitter van carnavalgroep De Gebeure.
“In heb van toen ik klein was de carnavallepel in de mond gekregen”, zegt ze zelf.
 
Wouter is eigenlijk nog maar twee jaar bij de Gebeure en is er via Inneke in gekomen. “Toen wij een koppel waren ben ik beginnen mee te gaan met de Gebeure in carnaval en ben ik ook gaan meehelpen in de hangar. Toch vier ik al carnaval vanaf ik zeer jong was, maar dan op een andere manier”.
 
Zij hebben elkaar niet tijdens het carnaval leren kennen, maar wel op school.
“Wij hebben allebei lichamelijke opvoeding gestudeerd. Zaten dagelijks      samen op de trein en dat schepte een band”, zeggen beiden
 
DRUK
Voor beiden is het momenteel erg druk. Zij zeggen wel dat het een plezante drukte is.
Inneke: “We hebben ons werk met de hangarbezoeken die we momenteel aan het doen zijn, hebben sooumonces met de gilles gedaan, hebben op de rommelmarkt sleutelhangers verkocht en nog veel meer. Dat is de taak van het toekomstige prinsenpaar”
 
Zij kunnen zich ook een gedacht vormen hoe het er aan toe gaat.
 
Wouter: “Bij iedereen zagen wij vooruitgang tegenover vorig jaar. De kleinere groepen evalueren nog meer en de grotere groepen werken preciezer. Zij werken meer in detail en de afwerking gaat bij hen ook veel vooruit”.
 
Inneke: “De groepen die de top vijf halen zijn heel goed bezig. Ik heb al heel veel geleerd. In onze groep werken wij met isomo en de meeste andere groepen werken in polyester. Ik vind dat heel tof dat ik daar nu ook kennis mee heb kunnen maken. Ik wist eigenlijk niet hoe men werkte met polyester en heb nu ook gezien dat werken met polyester veel tijd vergt en vooral het ruikt anders. Geef mij toch maar isomo”.
 
HOFNARREN
Het prinsenpaar zal tijdens zijn heerschappij geholpen worden door hun hofnarren. Hiuervoor kozen zij Deborrah en Thomas, ook van carnavalgroep De Gebeure.
 
Deborrah zit ook al heel lang bij de gebeuren. Inneke zegt van haar dat zij haar carnavalmaatje. Haar vriend Thomas is er vorig jaar bijgekomen en zo zijn zij de hofnarren geworden.
 
Deborrah: “Wij kunnen hen steunen. Zo moeten zij niet altijd alleen op stap gaan naar andere carnavalsteden”.
 
Thomas denkt er aan om ooit ook eens prins carnaval te worden. Deborrah daarentegen is tevreden met haar tittel van hofnar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2011
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief