HALLE - Politie zal streng optreden tijdens het carnaval

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Politie zal streng optreden tijdens het carnaval

Halattractio_2011_klein_homepage

Carnaval in Halle, een plezierig, maar ook veilig en proper volksfeest
Samen met Halattraction hebben het stadsbestuur, de lokale politie en de preventiedienst rond het carnavalgebeuren een actieplan opgesteld dat zowel preventief, als repressief gericht is op het aanpakken van het alcohol- en drugsmisbruik; aanpakken van overlast door nachtlawaai en respecteren van sluitingsuur op dinsdagmorgen en aanpakken van de verloedering van geldende maatschappelijke waarden en normen.

Het aanpakken van het alcohol- en drugsmisbruik.
Het openbaar gebruik van sterke dranken tijdens carnaval zal serieus aan banden gelegd worden.  Bier kan, sterke dranken niet. Ook fruitjenevers vallen onder de wetgeving “sterke drank”  en zijn dus ook verboden. Het in het openbaar verkopen, bezitten of verbruiken van sterke drank is bij politiebesluit verboden. Standhouders en foorkramers dienen zich aan de reglementering te houden.  Ook het druggebruik zal streng aangepakt worden.  De lokale politie zal bij overtredingen niet aarzelen om sterke drank en drugs in beslag te nemen en PV op te stellen.

Aan de grootwarenhuizen en andere handelszaken wordt gevraagd om tijdens de carnavaldagen geen promotie te voeren voor alcoholproducten.          

Ook alcopops, de limonadeachtige mixdrankjes die momenteel erg in trek zijn, aan minderjarigen verkopen is bij wet verboden.  Het schenken of zelfs het gratis uitdelen ervan aan minderjarigen is strafbaar. Tot deze categorie horen eveneens de met sterke drank gemixte energydrinks. 

Het is verboden om elke drank of product waarvan het effectief alcoholgehalte hoger is dan 0,5 % te verkopen, te schenken of aan te bieden aan personen jonger dan 16 jaar. Van elke persoon, die dranken of andere producten op basis van alcohol wil kopen, mag worden gevraagd aan te tonen dat hij of zij ouder is dan zestien.

Het is verboden om sterke drank, te verkopen, te schenken of aan te bieden aan personen jonger dan18 jaar. Van elke persoon die sterke drank wil kopen, mag worden gevraagd aan te tonen dat hij of zij ouder dan 18 is.

Zoals reeds meegedeeld, betekent dit dat er - naast de verkoop van sterke dranken -evenmin gegiste dranken in automaten mogen verkocht worden. Dit betekent dat er - naast het al langer bevestigde verbod van verkoop van sterke dranken in automatenshops - voor zover een automatenshop geen leeftijdscontrole toelaat, daarin evenmin gegiste dranken mogen verkocht worden.

Men roept ook alle carnavalisten op om de 112 te verwittigen wanneer men mensen in nood aantreft,  dit is als zij onwel worden, gedrogeerd of dronken zijn of in een diepe slaap gevallen zijn. 

Het aanpakken van overlast door nachtlawaai.
Alle carnavalgroepen dienen ’s nachts de nachtrust van de Hallenaren te respecteren.  Er zal niet getolereerd worden dat ’s nachts uit carnavalwagens nog muziek weerklinkt, ook niet in buitenwijken.

Sluitingstijd op dinsdagmorgen
Gezien de problemen die zich vorig jaar stelden in verband met het respecteren van het sluitingsuur in café ’s op dinsdagmorgen, wordt via politiebesluit het sluitingsuur bepaald op 6 uur  in plaats van 7 uur. De lokale politie zal hierop streng toezien en niet aarzelen om bij overtreding PV op te stellen.  

Het aanpakken van de verloedering van geldende maatschappelijke waarden en normen
Om te verhinderen dat Halle tot één groot stinkend urinoir herleid wordt, zal niet geduld worden dat er geplast wordt tegen gevels, in inkomhallen of in het openbaar.  Hiertegen zal geverbaliseerd worden wegens openbare zedenschennis.  De horeca-uitbaters die tijdens carnaval drank verkopen, dus ook de raamverkopers, dienen hun toiletten voor de feestvierders gratis toegankelijk te houden.

Er zal eveneens hard opgetreden worden tegen de verkoop en gebruik van spuitbussen en ander vervuilend materiaal.  Ook hier geldt algemene inbeslagname bij overtreding.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief