HALLE - De Smosjterpotten houden het bij polythuraan

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De Smosjterpotten houden het bij polythuraan

Ed_pqjot_hqlle_s_osjterpotten_foto__erckx
Foto © Felix Merckx
 

De Smosjterpotten was verleden jaar de eerste groep die een char uit vloerisolatie gemaakt heeft. Ook dit jaar hebben zij het bij deze materie gehouden.

Als grondstof gebruikten zij polythuraan, een soort schuim dat normaal wordt gebruikt bij vloerwerken. Bij kenners is deze materie beter gekend als pur. De figuren worden gemaakt in gips, waarrond een blok pur wordt gespoten, wordt dan doormidden gesneden en bekomen zo een vorm die terug met pur wordt gevuld.
 
De Smosjterpotten is de enige groep die deze materie gebruikt. Zij hebben het geluk dat zij de machine mogen gebruiken, die de voorzitter van de groep gebruikt voor het plaatsen van vloeren. Financieel is het voor een carnavalgroep onmogelijk om deze machine aan te kopen.
 
Voordeel voor deze methode van werken is dat het zeer snel werkt, niet gevoelig is voor vrieskou, en milieuvriendelijk is. Voor de kostprijs moet men het niet doen, want het kost evenveel als met polyester te werken. Het is ook niet brandbaar en dat is wel een groot voordeel.
 
PINOCCIO
Voor hun thema dit jaar gingen zij hun inspiratie zoeken in de animatiefilm Pinoccio. Hun thema is “edde ga em al zien groeien”.
 
Op hun wagen staat een 7 meter lange walvis met daarop het beeld van Guepetto. Hun tweede deel is een soort theater.
 
Dit jaar hebben zij enkele nieuwe technieken gebruikt. Sommige daarvan waren positief, andere waren goed voor de vuilbak. Hierdoor was de voorbereiding ook wat langer.
 
Door het werken met polythuraan kunnen zij ook later beginnen werken dan andere groepen. Zij zijn er aan begonnen half november. Andere groepen beginnen enkele maanden vroeger.
 
Door dat enkele leden de groep verlaten hebben, tellen de Smosjterpotten nu nog 20 leden. Zij bestaan in 2012 elf jaar en dat zal zeker gevierd worden. Nu al zijn ze bezig met de voorbereiding er van.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief